Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczkówna

ile sikaja 2 m-czne dzieci

Polecane posty

Gość misiaczkówna

wydaje mi sei,ze moje dziecko mało sika,co to moze oznaczać.ma 2 m-ce?

Gość ewciadan
Malo tzn ile??Każdą pieluche ma mokrą i ciężką czy nie?Jesli mało sika,a mocz jest zółty to może ma za mało płynó w organiźmie.A jesli sika na biało,to nie ma czym się martwić.Mój synek sika całkiem sporo,każda pielucha jest praktycznie ciężka.Jeszcze zależy co jaki czas zmieniasz pieluszke.Bo jesli często,a pielucha jest prawie sucha,to chyba jest ok.

Gość misiaczkówna
to nie jest badanie tylko niepokój..pamieam,ze moje pierwsze dziecko przebieralam w nocy przynajmniej raz,i w dzien co ok 3 godziny a pampers był mokry aż cieżki, teraz w nocy nie musze przebierac,w dzien przebieram co ok 6godzin i nie sa to zlane pampersy,powiedzialaby ze lekkie,widac ze mocz został oddany.po prostu niepokoi mnie ta mala ilosc moczu.karmie sztucznie niedpopajam-moze powinnam?kupka jest raz dziennie koloru żótego i taka papkowata,czyli ok.ale co z tym moczem,co moze oznaczac małe sikanie,moze tylko to,ze trzeba dopajać,a moze...?

napewno to nie kwestia dopajania. Kiedy byłaś na badaniach kontrolnych? Trudno oceniać przez neta ale lekarka po wyglądzie skóry na pierwszy rzut oka by zauważyła, czy dziecko jest odwodnione. To, że nie sika w nocy to żaden powód do zmartwień, córka moich kuzynów praktycznie od urodzenia mogła w nocy spać bez pampersa, na roczek bez wahania go zdjęli;) Nie stresuj się na forum tylko do lekarza i w sekund pięć rozwieje Twoje obawy. Najwyżej będziesz musiała oddać mocz/krew do badania.

A może poradź się lekarza.Może to indywidualna sprawa kazdego malucha.A może podaj mu jakiś koperek czy co i zobacz wtedy ile będzie sikać.nie martw się na zapas,skonsultuj z lekarzem to będziesz mieć pewność.