Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwariowana Żaba

BYTKA ABO NEBYTKA...

Polecane posty

Gość ja sem netoperek

Gość ja sem netoperek
parek w rohliku = hot-dog - poruhany = zepsuty - ripadlo = koparka - momentalnie niepzitomna = chwilowo nieobecna - potapac = nurek - divadlo = teatr - Bytka abo ne bytka to je zapytka" = "Byc albo nie byc oto jest pytanie" - "Zahlastana fifulka" = "Zaczarowany flet" - trup = kadlub (samolotu) - ryhlik = pociag pospieszny - Mnichovo = Monachium (MĂźnchen) - czerstwe = swieze - sklep = piwnica - pivnica = piwiarnia - obchod = sklep - oprava zavady = naprawa uszkodzenia - vlak = pociag osobowy - divka = dziewczyna - kveten = maj (oprocz 1 maja) - kolo = rower - stan = namiot

Gość ja sem netoperek
- ogorek konserwowy: (czes.) "styrylizowany uhorek" - uwaga pociag: (czes.) "Pozor vlak" - Terminator: (czes.) "Elektronicky mordulec": - Ne ubiwajte me pane Terminatore! - Hasta la vista detinko! - W Czechach na przystankach stoi jak byk: "Odchody autobusow" - mam pomysl!: (czes.) "mam napad" - miejsce stalego zamieszkania: (czes.) "trvale bydlisko" - stonka ziemniaczana: (czes.) "mandolinka bramborova" - plaster na odciski: (czes.) "naplast na kure oko" - pupa: (czes.) "biskup" B)

Gość ja sem netoperek
wiewiórka - drevni kocur gwiazdozbiór - hvezdokupa płyta CD - cedeczko teatr narodowy - narodne divadlo drodzy widzowie - wazeni divacy "Gwiezdne Wojny" z czeskim dubbingiem: Lord Vader do Luke'a Skywalkera: "Luk! jo sem twoj tatinek!" Komentarz meczu hokeja:"... z levicku na pravicku, pristavka i ... sito!" W liście do Koryntian - Hymn o miłości: - "miłość się nie obraża i gniewem nie unosi" - "laska se ne wypina i ne wydyma sa" . Niezapomniana trójka czeskich hokejowych napastników: Popil, Poruhal a Smutny...

Gość ja sem netoperek
Mój ojciec jadąc samochodem w Pradze zapytał Czecha o droge. Facet cos gada, gada, gada, a my kompletnie nic nie rozumiemy. W końcu tatuś pyta: - no to jak?! w prawo? - ne.... - w lewo? - ne..... - prosto? - ne..... - no to jak? - ruwnolegle (chodziło o "prosto")