Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aicha22

jakie znacie szampony bez SLS???

Polecane posty

Gość Aicha22

Zastanawiam sięnad kupnem szamponu bez sls ale obawiam siętego ze nie będzie siępienił i ze nie będzie mył dokładnie włosów. Zazwyczaj to szampony dla dzieci nie mają sls, ale jak tu umyć włosy szamponem dla dzieci?? Co innego myć włosy dziecka które nie używa lakierów itp i które nie spędza dużo czasu w zadymionych pomieszczeniach, na zanieczyszczonych powietrzu i którego włosy nie tłuszcząsiętak jak włosy dorosłego. Szampony dla dzieci po prostu sięnie nadajądla dorosłych. Jaki zatem szampon wybracby był delikatny??

dlaczego mówisz ze szampony dla dzieci nie nadaja sie dla doroslych? nadaja się! Ja od dawna myje wlosy szamponami dzieciecymi, i mam po nich piekne i zdrowe wlosy, od dawna zero lupiezu! Szampony dla maluchow sa najdelikatniejze i przez najlepsze! Polecam szczegolnie Hipp, wyprobuj nie jest wcale drogi (okolo 9zl) a naprawde swietny!

Gość moze ten bez sls
sprawdziłam ten szampon, zawiera sodium laurenth sulfate, to jest ten sls?? to chyba musze zmienić szampon...tylko na jaki??

hmm wlasnie co to jest to sls bo gdzies czytalam ze to jest zle ale dlaczego? szampony dla dzieci nie maja tego sls? bo zamierzam sie przerzucic pozdrawiam:)

Gość moze ten bez sls
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm słuchajcie właśnie to przeczytałam i się przeraziłam Sodium Laureth Sulfate = SLES to jest i w moim szamponie i w zelu do higieny intymnej. i co teraz???

Gość moze ten bez sls
znalazłam na iinej stronie to, podobno bez sls Szampony • Bubchen szampon z lipą i rumiankiem dla dzieci - ok. 8 zł • Cosmetici Dora szampon nawilżający z mleczkiem migdałowym do częstego mycia (zawiera sodium coceth sulfate) • HiPP Babysanft, Shampoo, Szampon dla dzieci - cena ok. 8zł • Home Institut w kartoniku w przeźroczystej butelce • L'Occitane Szampony: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest, Honey Harvest do ciała i włosów, • L'Occitane szampony: Aromachologie Artemisia Shampoon i Aromachologie Angelica Shampoo (zawierają disodium laureth sulfosuccinate, tea-lauryl sulfate) • L'Oreal Professionel Color Gloss • Nivea szampon dla niemowląt. (SLS-jest ale na końcu składu) - ok. 10 zł • Nu Skin Living, Pure Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) - 22,50 zł • Nu Skin Epoch, Ava Puhi Moni Anti-Dandruff Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate) - ok. 50 zł • Palmolive Naturals Moc Natury jabłko i pomarańcza (zawiera Sodium C12-13 Pareth Sulfate) • Palmolive, Naturals, Szampon Większa Objętość (Lawenda i melisa) - ok. 8 zł • ROSSMANN Babydream szampon dla dzieci - ok. 4 zł • SVR Provegol (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł • TiGi Honey & Oatmeal (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł Higiena intymna • Eris, Lirene żel do higieny intymnej - ok. 12 zł • Eris, Lirene pianka do higieny intymnej (łagodząca oraz odświeżająca) - ok. 12 zł • Idea 25 żele z wyciągiem z przywrotnika, kory dębu i nagietka - ok 25 zł • Idea 25 pianka Citrobiotic, pianki do hig. Intymnej - ok. 18 zł • Idea 25 Revitol Bio-żel do higieny intymnej - ok. 24 zł • Kolastyna żele do higieny intymnej - ok. 8 zł • Lactacyd Płyn ginekologiczny oczyn ph 3,5 (zawiera ammonium lauryl sulfate) - ok. 17 zł • Nu Skin Living Feminine Wash (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) - 16,90 zł

Gość moze ten bez sls
zawiera to tez moj peeling oraz zel pod prysznic. przezucam sie na mydla dla niemowląt :))

Gość a co takiego
zlego dziala to sls?