Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziass

kiedy wasze dzieci zaczęły samodzielnie chodzić?

Polecane posty

Gość madziass

podobno to nie dobrze jak nastąpi to zbyt wcześnie. ale ciekawa jestem ile czasu potrzeba takiemu dziecku które już postawiło pierwsze samodzielne kroki na "pewne" chodzenie, już całkowicie bez raczkowania.

Moja raczkowała zaczeła chodzic na tydzień przed skończeniem roczku wcześniej przez 2 ,3 tyg stawiała po pare kroczków.

syn w wielu 9 miesięcy( jednak z mową gorzej mu szło :o ), a córka 11 miesięcy.

Gość chamidłooo
co znaczy niedobrze ? jak zaczyn chodzic , znaczy że jest juz na tyle silny , żeby sie podniesć - i tylko o tym to swiadczy jak sie dziecko kładzie w bety , chucha i dmucha , to bedzie poźniej chodzić , jak sie wyjmie z lózka i pozwoli ruszać , to pójdzie szybciej , proste

Moja młoda ma 16 mcy i dopiero zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki. Stała wcześniej, skakała w łóżeczku obunóż tak, że bałam się, że zarwie, ale trzymała się rączkami. A chodzenie be. Ciągle wydaje mi się, że to jakoś bardzo późno, ale... córka znajomych zaczęła chodzić w wieku 18 mcy, a rozwija się normalnie. Ponoć każde dziecko ma swoje własne tempo rozwoju.

starszy synek miak 10 miesiecy a mlodszy rok i 3 dni wiec to roznie bywa dadam ze mlodszy byl grubszy haha

bez trzymania się mebli czy mojej ręki zaczął już sam chodzić jak skończył 13 mieisęcy

Gość 10 miesięcy
prawie wogóle nie raczkowała, nagle wstała i poszła

Gość zbyt wcześnie żle
poniewaz bioderka się żle rozwijają i póżniej może mieć dziecko krzywe nóżki. tak mówił mój ortopeda. najlepiej jak skończy rok i zaczyna chodzić to jest dobrze.

moja coreczka zaczeła chodzic majac 11 miesiecy.Na swoich pierwszych urodzinach biegała juz po kosciułku i nie dało sie jej [posadzic na miejscu.

Gość fifitifi
11 m-cy i 2 tyg. jak zrobił kilka kroczków

Gość hej madzia232323
tzn. że w ciągu miesiąca nauczyła się już tak dobrze chodzić?

pyranie brzmiało kiedy twoje dziecko postawiło samodzielne pewne kroki! a wiec pewne bez podtrzymywania, łapania sie np. wersalki mebli itd.postawiła majac 11 mies.Nie pisałm iz zaczeła stawiac pierwsze kroki majac 11 mies.

gdy ukończy rok to wtedy dopiero można próbować z dzieckiem chodzić za rączki. ale oczywiście jeśli dziecko ma nawet dopiero 9 m-cy i już samo chce wyruszyć na podbój świata , to czemu nie. chodzi o to że przed ukończeniem roku jeśli dziecko nie umie jeszcze chodzić to nie można go do tego zmuszać.

Gość ninaqq
madzia232323 to kiedy zaczęła pierwsze kroki stawiać?

Gość madziass
kurcze dziewczyny ja chcę wiedzieć ile czasu jeszcze minie zanim zacznie samo chodzić bez pomocy jakiejkolwiek

Gość zla mama
Moj ma 15 mies. i nie chodzi jeszcze sam .Dodam ze jest wczesniakiem.