Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niespodziankaaa

Dieta nielaczenia-prosze o cenne rady

Polecane posty

Gość niespodziankaaa

chce zaczac stosowac diete nielaczenia, podobno jest bardzo dobra i skuteczna... Kto rowniez ma taka chec to zapraszam bedziemy sie wymianiac cennymi radami na ten temat. Niestety puki co jestem amatorem..... :)

Gość niespodziankaaa
jak widać w ortografii chyba też :)

czesc:)mnie ta dieta też bardzo interesuje,nawet wypozyczyłam sobie ksiazke:).Przez wiekszosc czasu udaje mi sie niełączyc,ale jeszcze dokładnie nie wiem do jakiej grupy zaliczyc niektore produkty np. tj.miód,orzechy.A co do owoców to ponoc ma sie je jadac odzielnie??Wiesz ja w sumie czytałam troche o tej diecie i piszą róznie:(moze Ty cos wiecej wiesz na ten temat??? Pozdrawiam i odezwij sie:)

Gość niespodziankaaa
czesc Izulka :) pod ta diata podpisuje sie kilka autorow , dletego czasem sa sprzeczne informacje..... orzechy to chyba tluszcze, a miod wegle, ale glowy sobie uciac nie dam. owoce trzeba jadac oddzielnie i najlepiej tylko z rana i to conajmniej 30 min przed sniadaniem. ja mam problem z calym nabialem........ nie wiem jak to rozroznic.... bo twarog to chyba bialko a mleko i jogurty to juz wegle??? wiesz cos o tym??

Gość 11 kg w25 miesiaca
Czesc dziewczyny jezeli macie na mysli diete mm w ktorej wlasnie chodzi o nielaczenie weglowodanow z tluszczami to ja jestem przykladem stosowania jej.Na tej diecie sie nie gloduje a nawet trzeba jesc do syta!Miodku w ogole nie jemy!!Jesli macie ochote to dolaczcie do nas albo zajzyjcie na topik:Jak wpadlam na Montiniaka albo znowu zaczynam skuteczna diete mm,sa tez topiki z przepisami,zapraszam!!

Gość 11 kg w25 miesiaca
oczywiscie tak mialo byc!!!:)

no własnie też ten problem mam dlatego mleka wcale nie pije a tylko twaróg chudy,kefiry i maslanke:) A tak wogole too podział jest na 3 grupy chyba??co nie??wegle,białka i naturalne ?czy znasz jakis inny podział? i jak Ci sie udaje rozdzielanie??

Gość 11 kg w25miesiaca
cos mi tu nie wyskakuje przecinek....oczywiscie dwa i pol miesiaca:) :)Zycze powodzenia!

ja jem miód poniewaz nie jem zadnych słodyczy,ale zamiast słodkosci to jem jeszcze owoce świeze i suszone...

Gość niespodziankaaa
sa 3 grupy na neutralne, mowi sie tez tluszcze, bo je mozna laczyc ze wszystkim dziekuje, napewno zajrze na ta stronke, ale nie chodzilo mi o montignaka. Ale i tak sa bardzo podobne :) tylko ja niestety ze wzgledu na studia zaoczne mam weekendy wybite z rytmu i nie jestem w stanie jesc wtedy nielaczac.... a w montignaku trzeba byc konsekwentnym

Gość 11 kg
teraz wlasnie widze ze to nie Montiniac bo tu tluszcze nie moga byc laczone z weglami:) Zycze powodzenia i rezultatow!!:)

Gość niespodziankaaa
to zalezy co kto uwaza za tluszcze.... nie wolno laczyc wegli z miesem niektorzy uwazaja mieso za tluszcze niektorzy na bialko.....

Gość TheGirl
wiecie co, na wszystkich (prawie) produktach jest skład: ile mają węgli, a ile białka. Ja na przykład się zdziwiłam bo myślałam że mleko i jogurt naturalny to białka, a tymczasem one mają przewagę węglowodanów... Ale do was mam pytanie, bardzo ważne: ILE GODZIN musi wynosić przerwa między posiłkiem węglowodanowym a białkowym??? Gdzieś czytałam że 2, ale w innym miejscu że aż 4!! I co, wtedy trzeba jeść co 4 godziny?? Cholera już nie wiem. Aha, i nic w takim razie nie podjadać między tymi posiłkami, czy można jakieś neutralne??

Gość ninka123
do góry!!!!!!!!!! też chcę wiedzieć, kurcze. Podobnie jak z mlekiem i jogurtem już się pogubiłam.... ;)

Gość niespodziankaaa
na 100% medzy posilkiem weglowodaowym a bialkowym musi byc 3 godz a miedzy bialkowych i weglowodanowym 4 godz:) bo bialka trawia sie dluzej::):) ale jesli sie je w ciagu dnia np tylko bialkowe to nie trzeba przestzegac tych przerw

Gość zwolenniczka
ale niektórzy wolą drakońskie diety szybko boleśnie .Nie chcą zrozumieć,że tylko rozsądna dieta ma szanse.Jestem zwolenniczką nie łączenia potraw od 10 grudnia "spadło mi już 7 kg.bezboleśnie,rozsądnie.