Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napad na sklep

Jaki alarm? Pomocy!! Chca sie wkrasc!

Polecane posty

Gość napad na sklep

Otworzylam w domu sklep sportowy (mieszkam w nim) i codziennie widze jakis podejrzanych typow ,ktorzy podjezdzaja furgonetka i sie kreca w nocy:( Co zrobic,zeby przegonic zlodzieji przed wlamaniem?:)

Gość iren
Duży pies obronny jest najlepszy !!!!! Iren

Gość napad na sklep
sasiad mowi ,ze mu otruli:O Znacie moze jakis system antywlamaniowy?

Gość no załóż se ochronę
ja mam Juwentusa i jest ok, alarm wyje głośno, czujki dopasowane do domu, jak śpie na górze mam wyłączone, na dole działają i w piwnicy, w pozostałej częsci domu. Masz piloty napadowe itd., Jak centrala blisko, to juz w ogóle lux;)

Gość kup lepiej
wiatrówkę i strzelaj do bydła psa nie kupuj, bo Ci go załatwią a szkoda zwierzaka

Nie ma jak to prawo w Stanach Zj.Ktoś obcy zbliża się na Two teren to masz prawo mu łeb odstrzelić.A u nas prawo bardziej przestępce broni niestety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość no załóż se ochronę
Tak, ale chyba trzeba być nienormalnym, żeby całymi nocami nie spać i czekać aż ktos ci wejdzie do domu, w oknie z wiatrówką:O Zastanówcie się... Przeciez człowiek ma inne zajęcia w życiu. Pies jest dobry, bo szczeka i od razu wiadomo, ze coś się dzieje. Mój nie dałby się tak łatwo otruc, bo nie lubi psich przystaków, nawet od weterynarza nie bierze:P ale nawet, gdyby mu ktos coś zrobił, to on by bardzo szczekał najpierw i się wściekał. I juz bym wiedziała, zeby mu biec na pomoc. Ale nie chciałabym, zeby mu ktos coś zrobił:( bu. To najkochańszy pies na świecie! A miałm juz 4 inne, więc wiem, co mówię...

Gość Jaaaaaaaaaaak
Napisz kartke na sklepie."Prosze mnie nie napadać" :) Bo dopiero zaczyna interes :)

Pies to chyba na niewiele się zda kiedy złodzieje będą chcieli wynieść połowę asortymentu ze sklepu ;) Chociaż to tez zależy od ilości złodziei. Tak czy inaczej dobrze zainwestować w dobry alarm. W sklepie Delta Opti mają ich duży wybór więc odsyłam do niego w poszukiwaniu odpowiedniego alarmu dla siebie :)

Gość zalozylem alarm
Ja bym jednak postawił na ochronę. Od dwóch lata mam założony w firmie alarm i dodatkowo monitoring. Wziąłem Juwentusa, bo mają własny całodobowy serwis i centrum monitorowania, a w razie najgorszego grupa interwencyjna na miejscu będzie w kilka minut. Psa polecam jako przyjaciela ;)

Kamery nagrywające obraz na kompa umieszczonego w domu plus ubezpieczenie od włamania i niech kradną.

Gość MieszkoPierwszy
psa to polecam jedynie jako przyjaciela, a alarmem i ochroną przed złodziejami niech lepiej zajmie się ktoś z ochrony. Możesz zatrudnić firmę i będą chronić twój sklep w ramach obsługi abonamentowej. W jakim mieście masz ten sklep? juwentus ma siedziby w kilkunastu miastach, więc możesz u nich spróbować popytać o ofertę