Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość CZASEM tu zagladam
09.01.2009] 03:14 CZASEM tu zagladam "magdaue nie pomagaj im naprawde!!!!!!!!!!!!!!Primer stosowac na kazda utwardzona warstwe zelu? Co za debilstwo " podszyw :D ale autoryzuję :classic_cool:🖐️

Gość EUROFASHION
Acha jak macie zamiar zadawac takie glupie pytania jak tu to sie czasem nie przyznawajcie, ze nie macie nawet podstawowego szkolenia:o bo zostaniecie styrane :D:classic_cool: Najpierw przejrzec forum, tematy a jak nie znajdziecie odpowiedzi to dopiero pytac! Na tej calej kafeterii jest niezly bajzel i pytania zadawane po 100 razy :o a jak chcecie isc na szkolenie to pytac smialo instruktorek w dziale: Szkolenia EF, targi, pokazy EF znajdziecie tam na pewno jakiegos szkoleniowca ze swoich okolic.

Gość madziulka38
czytam wszystkie wpisy. Nie pisalam ze ktos robi kilkugodzinny kurs bomnie nie interesuje ile ktos sie uczyl tylko jaka posiada wiedze i czy chce i umie ja przekazac. Znalazlam to forum przypadkiem i mi sie spodobalo. Pytalam magdaue jaki kurs skonczylas i spoko ze napisalas. Gratuluje:) chciala bym zrobic kurs ale niestety nie mam na to pieniedzy wiec 2000zl to dla mnie duzo. Za tyle i wiecej kasy to bym smialo robila sobie kurs. I nie mowie ze nie jestes niekompetentna tylko "lekko" niemila. Przykro mi ze masz "kontakt" na tym fofum (jezeli mozna to tak nazwac) tak przebiega:( a Ty boboba podaj mi swojego maila albo gg to bylo by fajnie:) Niektore z was maja juz doswiadczenie i po 20- 30 lat pewnie a ja mam zaledwie 19 i szkoda, ze juz takie osoby jak mnie zniechecacie do czegos co zajebiscie lubie robic;/

Gość madziulka rozbrajsz
mnie. Ja nie mam 20, ani tez 30 lat... Mam 22, wszystko co osiagnelam- doszlam do tego sama. W wieku 19 lat urodzilam dziecko i wyobraz sobie, ze kasa to nie jest problem, jesli cos lubisz robic i masz chceci, to osiagniesz to co chcesz, ja nie mialam pomocy rodziny, nie raz plakalam po nocach, bo mnie ktos zjechal. W ciagu dwóch lat zrobilam wszystkie szkolenia, nie jedno z dzieckiem w fotelku- bo nie mial kto przypilnowac, inna paniusia zalamalaby rece. Moja przygoda z tipsami zaczela sie od tego, ze dostalam od meza w prezencie lampe i zestaw zeli, i wyobraz sobie, ze to bylo reni-nail- wówczas nie wiedzialam nawet, ze to beznadziejna firma, metoda prób i bledów dochodzilam do wielu rzeczy. Wiem 2000 to nie jest maly koszt, ale mozna odkladac jakies sumy miesiecznie, odmówic sobie czegos i uzbierac na cos, ja nie robilam np. szkolenia za 2000 tys na raz, tylko po kolei w miare mozliwosci finansowych. Osoba ktora napisala o EF ma racje- to fora które warto przegladac, ja równierz poswiecilam nie raz cala noc na czytaniu czyjegos wpisu, ale na litosc boska- nie tego typu, ze jedna druga wysmiewa, bo nie tedy droga.

Gość i tak poza tym
to wiecej nie bede nie mila. Rozumiem Cie, ale jak napisalas, ze wiesz cos lepiej to sie wkurwilam, bo nie mialas racji i to mnie nastawila anty do Ciebie, ale dobra juz mi przeszlo. I wogóle jak chcesz to Ci dam namiary na inne fora, bo to tutaj od dawna umarlo, kiedys byly tu fajne dziewczyny, ale uciekly. Tutaj w kólko zadaja te same pytania.

Gość nie dziwie się że ciągle
dziewczyny zadają te same pytania, kto ma czat przeglądać te wszystkie strony? szkoda że wyszukiwarka nie działa tak jak trzeba

Gość Joanna_20
Cześć wszystkim, mam pytanie. Wczoraj założono mi tipsy żelowe i jestem bardzo zadowolona z efektu, ale zrobiłam to głównie po to, żeby oduczyć się obgryzania paznokci. Był to raczej radykalny i kosztowny krok, ale jeżeli przestanę się samookaleczać, to za dwa, trzy miesiące chciałabym ściągnąć te tipsy, żeby móc zająć się regenerowanie swoich własnych paznokci. Pytanie brzmi, czy po tak krótkim czasie noszenia można je ściągnąć (oczywiście u kosmetyczki), czy powinnam je jednak nosić dłużej. Byłabym również wdzięczna, gdybyście mi od razu poleciły jakieś dobre odżywki do paznokci, bo przypuszczam, że po zdjęciu tipsów mogę się nieźle wystraszyć ;) Pozdrawiam serdecznie

Gość madziulka38
spoko:) dobrze ze teraz wszystko jest jasne. Zamierzam zakrecic sie za kursem w urzedzie pracy bo to jedyna chyba w tym momencie rozsadna opcja. Dziekuje za wskazowki i nawet za ta krytyke bo to tez jest potrzebne:)

Gość DO Joanna_20
Tipsy można zdjąć nawet po paru godzinach od założenia-np, potrzebujesz pazurki tylko na parę godzin na imprezę-nie ma problemu ale po co? Na Twoim miejscu poczekałabym, aż pazurek trochę urośnie, po prostu, jak uznasz, że już nie chcesz mieć tipsów, to wtedy je ściągnij, oczywiście u kosmetyczki. DO tego czasu będziesz miała ładne pazurki ;) Tips jako taki nie niszczy paznokcia, niszczy go nieumiejętne ściąganie, dlatego przy ściąganiu zwróć uwagę na to, co robi kosmetyczka. Żel 3ba spiłować-niestety nie ma innej metody. Moje pierwsze żelki ściągała mi kosmetyczka, o zgrozo-zrywała je, nie pozwól na to-zniszczy Ci płytkę. Powinna go delikatnie spiłować, jeśli poczujesz pieczenie-mów, bo to przeważnie oznacza, że piłuje Ci już Twoją płytkę-nie wolno. Ogólnie przy ściąganiu nie powinno Cię nic boleć. Jeśli pazurki były dobrze założone-tzn, płytka przy zakładaniu nie była mocno piłowana i będą umiejętnie ściągnięte to płytka później nie powinna wyglądać tragicznie. Ew kup sobie polerkę i przepoleruj lekko płytkę, żeby się błyszczała. Z odżywek polecam Avon strong results albo nail buldier. Jest nie droga, a używana 5-6 razy dziennie po 2 tygodniach daje naprawdę dobre efekty. Odżywka wsiąka w płytkę paznokcia, więc nie ma problemu z odchodzącą odżywką jak to jest w wypadku odżywek w lakierze. Jedyną wadą jest to, że nie 3ma się na niej lakier :) Niezła jest też odżywka z Inglota W-Bond Treatment ale działa wolniej. Pozdrawiam

Gość powinna być
Ok. Tylko jak dla mnie trochę do kitu z czasomierzem. Osobiście wolę mieć 120/180/ciągły. Nie wszystkie żele mają jednakowy czas utwardzania. Ale jeśli Ci nie przeszkadza np 2x włączanie lampy do utwardzenia jednej warstwy żelu to możesz zaryzykować albo dopłacić 20 zł i kupić taką z innym czasomierzem :) Pozdrawiam

Gość a czym się różnią tipsy
plastikowe od szklanych? Do tej pory używałam plastikowych i na próbę chciałabym zamówić szklane. Dobrze się je piłuje? Pękają?

Gość co do lampy
Jest napisane, że czasomierz JEST, czyli prawdopodobnie jest to tylko wyłącznik na 120s.-standardowo. Activ jest spoko firmą, jeśli chodzi o żele, ale jeśli chodzi o ten konkretny model lampy to nie jest to nic szczególnego. A może coś takiego na przykład? http://www.allegro.pl/item521788976_lampa_uv_biala_36_watt_4_swietlowki_hit.html Pozdrawiam

Gość co do tipsów szklanych
Nazywa się je szklanymi bo przypominają szkło. Mają w swoim składzie włókienka szklane ( zależy jeszcze jaka firma je robi ) oraz domieszkę plastyku ( bądź kauczuku ) żeby miały odpowiednią giętkość. Tipsami szklanymi nazywa się też często błednie tipsy clear więc uważaj kupując na allegro. W/g mnie są mniej trwałe i łamliwe, ale można na nich uzyskać bardzo ciekawe efekty. Pozdrawiam

Gość a czym się różnią tipsy
Dziękuję Ci za odpowiedź :-) Jeszcze mam pytanie, czy lampa z żarówką 9wat też utwardza żele? Pytam z ciekawości bo skoro do utwardzenia potrzebna jest lampa z 4 żarówkami po 9wat czyli 36w to do czego służy ta z jedną żarówką?

Gość właściwie...
to też do utwardzania, ale taka lampa utwardza dużo wolniej. Jest to bardziej chwyt marketingowy niż lampa do profesjonalnego użytku. Pierwsze pytanie przy problemie "nie utwardza mi się żel" jest zawsze jakiej mocy jest lampa :D Więc raczej nie warto się w to pchać ;) Pozdrawiam

Gość martakluseczka
Mam pytanko do magdaue :) Pytanie dotyczy odnośnie zakładania tipsów french. Na kursie na którym byłam Pani uczyła nas techniki przedłużania przy tipsach naturalnych. Jesli chodzi o tipsy french to jak to wygląda. Z tego co już się orientuje to nadają się najbardziej do długiej płytki paznokciowej, ale co jeszcze muszę wiedzieć? Chce spróbować je zastosować bo strasznie mi się podoba ta idealna linia uśmiechu a mi nie zawsze wychodzi taka równa i ładna.Czy spiłowuje różnice pomiędzy paznokciem a tipsem? I odnośnie naklejek na paznokcie.Kiedy jest je najlepiej zastosować przy tipsach żelowych?Na samym końcu po nabłyszczaczu czy w innej fazie? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość martakluseczka
W sumie dziewczyny jak mozecie to podpowiedzcie mi z tymi tipsami french ;)

Gość jeśli o mnie chodzi
to ja tylko matowię takiego tipsa bloczkiem i leciutko piłuję, żeby trochę zniwelować różnicę ale nie za mocno żeby nie spiłować linii uśmiechu. :) Jak to dziewczyny u was wygląda? Bo ja do tej pory robiłam tipsy french 3 razy :) moje klientki nie lubią tych tipsów-mówią, że wyglądają sztucznie więc przeważnie maluję frencha żelem :) Pozdrawiam

Gość jeśli o mnie chodzi
to ja tylko matowię takiego tipsa bloczkiem i lekko piłuję, żeby zniwelować granicę ale nie za mocno, żeby nie spiłować uśmiechu :) Ale raczej żadko ich używam-klientkom się nie podobają :) więc przeważnie maluję frencha żelem. A jak to dziewczyny wygląda u was? :D Pozdrawiam

Zapraszam dziewczyny :) www.nailcity.myboard.pl mozna fajnie pogadac o pazurkach:)

Gość anna_84_31
hej ja mam kurs i żałuje nie dowiedziałam się nic ciekawego z wyjątkiem ze ich preparaty są najlepsze wydalam kupę kasy i mam papierek a gdybym miała wtedy zrobić komuś paznokcie wyrządziłabym szkody tej osobie. wszystkiego uczyła mnie koleżanka która od lat robi pazurki uważam jestem w tym dobra:P jak są jakieś pytania służę rada tez tak zaczynałam i wiem jak to jest. jestem z wami!!!!dziewczyny

Gość magdaue
A gdzie robilas ten kurs? Chodzi mi o nazwe firmy, produkty i miasto, o ile mozna zapytac, pozdrawiam

Gość madziulka38
Mam pytanie. Czy ktoras z was uzywala zelow Sun Flower, GOLD ACTIV, LOVELY, IDB??? Ktory z nich jest najlepszy???

Gość Ja używałam
Sun Flower i IBD i powiem Ci, że to jak niebo a ziemia. ;) Activ osobiście nigdy nie używałam ale znajome które na tych żelach pracowały też wolą IBD. Lovely-nie znam nikogo kto by używał. Pozdrawiam

Gość Sprawdziłam
;) Lovely są produkowane dla Silcare a ta firma jest bardzo chwalona. I nie droga :) Ale i tak, jeśli możesz wydać więcej, proponowałabym IBD ;)

Gość ewiiiiilczuuus
www.nailcity.myboard.pl zapraszmy na forum - dużo ciekawy informacji można znaleźć :)