Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość Kacha...
Mam pytanie będzie dobra lampa z jedną żarówką 9W? Wiecie może czy żele z polskiej firmy Margoo będą dobre?

Gość nastepna idiotka.
lampe 9w mozna sobie wsadzic

Gość KatiKati
Witam Chętnie pomogę początkującym osobom jeśli mają pytania dotyczące przedłużania paznokci metodą żelową i akrylową (na tipsie i szablonie) oraz na tematy pokrewne (np. zdobienie). Mój numer GG: 16162069 Często jestem na niewidocznym

Przeleciałam to forum i poprostu chce mi sie smiać. Robie paznokcie żęlowe jak również akrylowe.Bez kursu ,bo mnie na to nie stac poprostu,jak wiekszośc tych dziewczyn ktore tu pisza.Ale powiem szczerze ,ze jeżeli ktoś zabiera sie za polozenie zelu i pyta czy zamiast primera moze uzyc cleanera...MASAKRA!!! chociaz moje paznokcie wygladaja pieknie,raczej nie ryzykowalabym zeby robic je komus innemu.Nie powiem zdazylo sie,ze szwagierce zlamal sie paznokieci opracowalam jej na nowo bo jej stylistka nie miala czasu...jednak ludzie nie zdaja sobie sprawy jak bardzo moga zniszczyc na zawsze swoje a co gorsze czyjes paznokcie.Jak widze,panie z np. w TESCO z kulfonam na palcach....smiech na sali.Ja sama po sobie wiem ze od razu POLSKI nie wybudowali,zle jednak zawsze zadaje sobie po cicuhu pytanie:z czym do ludzi... Bulwersuje mnie takze to w jaki sposob tutaj odnosza sie do siebie ludzie.Niestety kobiety. Ktos pyta o raDE A TU HASŁA leca jak w piwiarni...dajcie spokoj.A te wszystkie \"zawodowe stylistki nie po kursach TYLKO PO SZKOLENIACH\" HEHEHE ZAJMIJCIE SIE MOZE WPISAMI NA FORUM PT\"WYZEJ NOS NIZ GLOWA\" A nie TIPSY ZELOWE POMOCY

Gość Olcia15
Hej dziewczyny ... jak widac mam 15 lat .. chce się nauczyc robic tipsy żeby później w przyszłości byc lepsza i miec jakis zawód ... Teraz czas na pytanka : 1. Czy muszę używac tych wszystkich zeli do jednego tipsa ?? 2. Ile razy musze nakładac żel ?? 3. Co robic ,żeby powietrze nie podchodziło ?? 4. Podajcie mi nazwę najlepszego żelu oraz kleju Siostra wpadłą na ten pomysł zebym robila paznokcie .!! No zobaczymy co z Tego będzie . Aha ... kupuje mi zestaw w Londynie -> nie bezie on dziadowy ??

Gość Sppati
witam! czym rozni sie odtłuszczacz od cleanera? czy mase zelowa przemywac po kazdym wyjeciu paznokcia z lampy? z gory dziekuje za pomoc!

Witam! ja zapłaciłam kasę za kurs i niewiele się nauczyłam , jeśli ktoś chce nauczyć się to musi ćwiczyć a sam kurs to tylko papierek . Niech się tak nie czepia że ktoś jej zniszczył paznokcie kazała iść na kurs a sama nie poszła do salonu tylko pewnie sama sobie zrobiła , fajnie ze ktoś pomaga drugiej osobie ja po kursie i nie wiem jak się robi np, 3 fazowym żelem umiem tylko 1fazowym jeśli ktoś mi pomoże to będę wdzięczna pozdrawiam

Gość kjerbnef
Tak samo sie robi jak jednofazowym, tylko ze w jednofazowym zastepujesz wszystkie warstwy nim wlasnie, a 3 fazowy polega na tym, ze pierwsza robisz budujacym, potem wypelniajacym na koniec wykanczajacy nablyszczacz itp Zadna filozofia

Gość madzia.a
wyczytałam wczoraj ze wpierw podkładowy potem budujący i na koniec nabłyszczający , i czy budujący można jako podkładowy?

Gość madzia.a
wyczytałam wczoraj ze wpierw podkładowy potem budujący i na koniec nabłyszczający , i czy budujący można jako podkładowy?

Gość ola800528
WITAM ŚMIESZNE JEST TO CO SIE TU DZIEJE PYTAN DUZO ODPOWIEDZI ZERO I TYLKO WYZYWANIE WSTYD......... 1. dziewczyny co do lamp to ja osobiscie polecam lampy z 4 zarowkami (jesli chcecie robic żel a jesli tylko do nablyszczania akrylu quik finishem to moze byc i jedno zarowkowa wystarczy) 2 jesli chcecie robic tipsy tylko sobie i bez kursu to polecam formy silikonowe do akrylu inverted (jak ktos bedzie zainteresowany wszystko powiem olazuchlke@wp.pl) 3 co do zestawow nie mowie nie ale tez nie polecam mnie nie przekonuja lepiej kupic wszystko osobno i samemu skompletowac zesta troche drozej ale napewno lepiej 4 dziewczyny nie da sie zrobic dobrz tipsow bez zadnej wiedzy albo z opisu ZNISZCZYCIE SOBIE MACIEŻ PAZNOKCI NA DŁUGO kupcie sobie chociaz dvd na allegro z kursem to troche wam pomoze, mozna tez zainwestowac i pojsc do stylistki zrobic raz sobie i przyjzec sie jak to wyglada ALE NIE MA JAK KURS I UWIEZCIE ZE NAWET PO NAJLEPSZYM KURSIE JESZCZE DUZO PRACY ZEBY DOJSC DO WPRAWY 5 ja mam zele firmy sequent i sa super (nie drogie) akryle roznie bass cosmetic (nie polecam zeli tej firmy mi nie pasuja) gabrielle nails maja dosc dobre akryle i w przyzwitych cenach, perfect lady ma super cover 6 I PAMIETAJCIE PAZNOKCI NIE ZDZIERAMY ODRYWAMY PODWAZAMY TYLKO SCIAGAMY ODPOWIEDNIMI METODAMI (jestem stylistka zaczynalam bez dyplomy teraz jestem juz po profesjonalnych kursach bass cosmetic) POZDRAWIAM OLA (CHETNYM MOGE PRZESLAC ZDJECIA PAZURKOW olazuchlke@wp.pl) MIEJCIE TWAZ I PZRESTANCIE SIE OBRZUCAC BŁOTEM :( BO ZAL TO CZYTAC

Gość ola800528
MIEJCIE TWARZ I NIE OBRZUCAJCIE SIE BŁOTEM BO ŻAL TO CZYTAC

Gość Moniś-25
Witajcie dziewczyny ja rownież jestem samoukiem ale robie tylko sobie:),tylko oczywiście mam problem:( Juz dosyć długo sobie robie ale niezbyt długo mi sie trzymaja robie wszystko książkowo i niewiem dlaczego mało tego to dostaje mi sie powietrze pod żel tez niewiem dlaczego POMOCY?

Gość ola800528
czasem budowa paznokcia ,przyjmowane leki czy przetłuszczajaca sie playtka paznokcia sa przyczyna nie trzymania sie paznokci :( wazne jest odpowiednie przygotowanie paznokcia: oczyszcenie, delikatne zmatowienie,odtluszcenie clinerem (mozna podwujnie)polozenie praimera (jesli sie nie trzymaja polecam wysoko kwasowy ale moze powodowac pieczenie lub uczulenie)na poczatek prosze sprobowac nakladac praimer raz na cala powiezchnie paznokci odczekac az wyschnie nastepnie dokladnie przy skorkach po tych czynnosciach nigdzie niczym nie dotykamy powiezchni paznokci (jesli robi pani sama sobie polecam zrobic jedna reke pozniej druga ) zel nakladamy milimetr od skorek nie moze dotykac skorek z zadnej strony bo bedzie sie zapowietrzac i odpadac wiec chodzi o to by zel nie sciekal na boki jesli robi sie samemu warto robic po dwa pazurki (utwardzac) jesli zel scieknie na skorki to nawet jesli sie go brzegami wypiluje i ladnie wyglada to napewno za 2,3 dni zacznie sie zapowietrzac...

Gość ola800528
czasem budowa paznokcia ,przyjmowane leki czy przetłuszczajaca sie playtka paznokcia sa przyczyna nie trzymania sie paznokci :( wazne jest odpowiednie przygotowanie paznokcia: oczyszcenie, delikatne zmatowienie,odtluszcenie clinerem (mozna podwojnie)polozenie praimera (jesli sie nie trzymaja polecam wysoko kwasowy ale moze powodowac pieczenie lub uczulenie)na poczatek prosze sprobowac nakladac praimer raz na cala powiezchnie paznokci odczekac az wyschnie nastepnie dokladnie przy skorkach po tych czynnosciach nigdzie niczym nie dotykamy powiezchni paznokci (jesli robi pani sama sobie polecam zrobic jedna reke pozniej druga ) zel nakladamy milimetr od skorek nie moze dotykac skorek z zadnej strony bo bedzie sie zapowietrzac i odpadac wiec chodzi o to by zel nie sciekal na boki jesli robi sie samemu warto robic po dwa pazurki (utwardzac) jesli zel scieknie na skorki to nawet jesli sie go brzegami wypiluje i ladnie wyglada to napewno za 2,3 dni zacznie sie zapowietrzac...

Gość livi
Jestem rowniez amatorem, dopiero kupilam sobie uzadzenie wszystko stoi w instrukcji ale .... Chciala bym tylko zapytac kiedy malowac zelowe paznokcie przed czy po lampie... mam w posiadaniu tipsy biale nie wygladaja zbyt atrakcyjnie i jakich lakierow do tego uzywac profesjonalnych do tipsow czy moga byc renomowanych firm z drogerii prosze o odpowiedz... Z gory dziekuje za wszystkie zyczliwe i pomocne odpowiedzi. Za odpowiedzi dla dyplomowanych stylistek nie zbyt uprzejmych polecam nastepny kurs o dobrym wychowaniu i uprzejmosci bo nie sadze ze kto kolwiek by do was do salonu przychodzil gdyby dowiedzial sie jakie naprawde jestescie mile

Gość ola800528
wiec jesli chodzi o lakier to ogolnie na tipsach wszystkie lakiery trzymaja sie lepiej i długo wiec ogolnie nie ma to wiekszego znaczenia jaki lakier :) co do zmywacza to owszem ma musisz uzywac zmywaczy bezacetonowych poniewaz aceton niszczy tipsy ( acetonu uzywa sie do sciagania tipsow głównie akrylowych ale i zelowych ) lakier nakladamy na skonczone tipsy czyli po nalozeniu zelu quick finish i polecam jeszcze utwardzacz uv dzieki ktoremu paznokcie nie żółkna i nie przebarwiaja sie mozna nim tez pokryc wyschniety juz lakier co przedłuzy jego trwałosc

Gość Marcysia0117
Czesc dziewczyny! Chcialabym sie Was poradzic, dlaczego gdy biala koncowke wkladam do lampy, to w lapmie robia mi sie nakoncu paznokcia takie grudki? to wyglada tak, jakby splywal mi zel w lampie. Bialy nakladam przed warstwa nablyszczajaca, wiec nie bardzo moge ja potem pilowac zeby to zniwelowac.. co robic?

Gość ola800528
czesc mam pytanie czy ostatnia warstwa nablyszczajaca to quik finish czy robisz zelem 3 fazowym i ta nablyszczajaca to 3 faza? zreszta to nie ma wiekszej roznicy jesli myslisz ze splywa ci zel powinnas robic po jednym paznokciu kolejnosc powinna byc taka zel,zel bialy na koncowke i zel, a na koniec quik zel naplyszczajacy nie zaleznie jednak od tego w jakiej kolejnosci nakladasz zel zawsze mozesz spilowac przed zelem nablyszczajacym nie koniecznie pilnikiem (najlepiej 180/240 w tym wypadku) lub poprostu polerką zlikwidowac grodki grodki czasem powstaja i jest to wina zlej jakosci zelu (np bass cosmetik ma fatalny bialt zel w pedzelku a kosztuje tez nie malo) wrazie pytan postaram sie pomoc ola

Gość Kate1984
Pomoc dla początkujących w przedłużaniu na tipsie/ formie, żelem lub akrylem. GG: 16162069

Gość Kate1984
Pomoc dla początkujących w przedłużaniu na tipsie/ formie, żelem lub akrylem. GG: 16162069

Gość photofilesection
hey Marcysia, Twój problem jest spowodowany najprawdopodobniej, kiepskiej firmy lub zwietrzalym żelem. Polecam zmianę żelu na żel jednej z lepszych firm kosmetycznych jak IBD czy Activ z którego osobiście jestem bardzo zadowolona. Nie mozesz tez uzywać jednego żelu zbyt długo więc jesli nie robisz zbyt dużo pazurków kup sobie żel pojemnosci 5 lub 7g (w zależności od firmy) i powinien ci w zupelnosci wystarczac.. Pozdrawiam. Jesli macie wiecej pytan prosze na maila amandeczka@op.pl lub gadu 441953. Pozdrawiam

Gość photofilesection
hey Marcysia, Twój problem jest spowodowany najprawdopodobniej, kiepskiej firmy lub zwietrzalym żelem. Polecam zmianę żelu na żel jednej z lepszych firm kosmetycznych jak IBD czy Activ z którego osobiście jestem bardzo zadowolona. Nie mozesz tez uzywać jednego żelu zbyt długo więc jesli nie robisz zbyt dużo pazurków kup sobie żel pojemnosci 5 lub 7g (w zależności od firmy) i powinien ci w zupelnosci wystarczac.. Pozdrawiam. Jesli macie wiecej pytan prosze na maila amandeczka@op.pl lub gadu 441953. Pozdrawiam

Gość Olablablabla
Cześć dziewczyny mam do was pytanko ... czy któraś z was ma może do odsprzedania żele po taniej cenie ??? bo szukam w internecie ale nie mogę znalesc było by super gdybyście mi pomogły :) hehe ... piszcie na maila alexandra666-90@o2.pl z Góry Dziękuje pozdrawiam Ola :*

Gość Nailbeauty
Zapraszamy na forum dla profesjonalistek, jak i dla początkujących potrzebujących pomocy. My nie będziemy zmuszać Cię do kursu. Porady i opisy krok po kroku. www.nailbeaty.mojeforum.net

Gość MISIA2012
Witam! Napiszcie mi proszę jaki mam kupić filmik instruktażowy,aby nauczyć się robić tipsy? Jaki waszym zdaniem byłby najlepszy?

Gość SAXI
Misu, w/g mnie nie mam czegoś takiego jak dobry film instruktażowy.... Jeśli masz taką możliwość to wybierz się na kurs, dość tanie i dobre ma SILCARE w Gorzowie. Jeśli nie kurs to może wybierz się do kosmetyczki albo osoby po kursie o której wiesz, że robi paznokcie dobrze, żeby Ci zrobiła, wtedy będziesz wiedziała co i jak i co najważniejsze będziesz wiedziała, jak się czuje klientka podczas zabiegu i na co uważać. Poza tym, w sieci jest duużo przeróżnych filmików-NIE MUSISZ NIC KUPOWAĆ :D Powodzenia