Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zaniepokojona

moje dziecko poci się przy zasypianiu

Polecane posty

Gość mama zaniepokojona

mój synek ma 4 lata, przy zasypianiu bardzo się poci, ma tak od dość dawna, żadne dodatkowe czynniki nie zaistniały, tak po prostu jest. nie kładzie się spac najedzony, przegrzany, ale zawsze jak juz zaśnie ma calą głowę mokrą, mokrą piżamkę, poduszkę... co to może oznaczać? lekarka moje pytanie zignorowała, ale czytałam kiedyś, że może to być oznaką jakichś chorób. proszę o odpowiedź. pozdrawiam

Mojej córeczce poci się główka, też zawsze ma mokrą poduszkę. Lekarz kazał mi zwiększyć ilość podawanej witaminy D3. Najlepiej jakbyś zapytała innego lekarza, moze też ma niedobór witamin.

Gość mama zaniepokojona
dziękuję Ewela. codziennie daję mu witaminy do ssania (Marsjanki). je też duzo warzyw, owoców, mogę powiedzieć, że odzywia się wlaściwie. mam nadzieję, że taka tylko jego uroda..

Gość ejo
mój synek też się poci, czasami jest cały do przebrania, łacznie z poszewką na poduszkę. Alergolog powiedziała, że ona też się poci..., ale poradziła dawac zestaw witami zawierający D3

Gość tak inna i bardzo piękna
moja siostra lamentowała że 4 letnia córka się poci....ja znalazłam powód...dziecko czasem siusiało w łóżko i mądra mama ceratkę na materac(pod prześcieradło) wkładała. Wyjęłam to badziewie i już się dzieciak nie pocił.

Gość hmhmhmhm
a moze stresuja sie podczas zasypiania?

Gość normaaa
moje dziecko poci sie wowczas gdy zaczynam podawac mu preparaty wielowitaminowe jak odstawiam wszystko wraca do normy

Gość zimniejszy_dran
Przypadkiem trafilem na to forum poniewaz szukalem tematu pocenia sie podczas zasypiania. Otoz nie jestem dzieckiem, mam 38 lat i w momencie zasniecia jestem po prostu w jednej sekundzie caly mokry (glowa, szyja). Czesto podkladam po prostu recznik pod glowe. Nie mam pojecia co jest tego powodem ale bardzo chcialbym sie dowiedziec. Jesli ktos wie, prosze napiszcie na moj email. Dzieki!

Gość anetpol
witam, a moj dwuletni syn też się poci przy zasypianiu. U niego to spowodowane jest wadą serca. Poproscie o przebadanie serduszek waszych maluszkow. Dla swietego spokoju.

u nas to samo pediaatra powiedziała, że poprostu dziecko tak reaguje po całym dniu poprzez pot \"wychodzą\" emocje dnia poobserujcie czy przy bardziej intenstynym dniu nie jest bardziej spocone u nas tak faktycznie jest

Gość mama łobuziaków
w takim przypadku powinna być zrobiona gospodarka wapniowo-fosforowa z krwii.... emocje z potem :D boskie..... to jak dziecko mega płacze i się złości, owszem, poci się, podwyższona temp. ciała.... ale emocje dnia... nieźle. P.S. Samemu nie wolno decydować o witaminie D3, o tym czy i ile powinien decydować lekarz. No i to też nie z sufitu.

Gość gość
moja 4 letnia córeczka też się poci przy zasypianiu, ok godziny potem jest już ok. lekarz kazał nam zrobić badanie na poziom witaminy d3, podobno niedobór może być przyczyną pocenia. dodatkowo badanie na wapń, żelazo i fosforany. właśnie czekamy na badania. najlepiej udać się do lekarza