Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doświadczyłam tego/przeniesien

dla pieknej nastolatki porady

Polecane posty

Gość ja mam prawie 21 lat
w wieku 16-17 lat tez stosowalam fluidy itd ale po jakims roku, moze dwoch zdalam sobie sroawe ze to jest...meczace. Paprac sie z tym dziadostwem, kolnierzyki bluz i kurtki upaprane fluidem, nieraz smugi itd po co? nie uzywam juz zadnych pudrow ale za to musze miec korektor pod oczami, niestety mam wyrazne cienie i bez korektora wygladam jakbym byla..hmm...bardzo chora ;) co do diane tez bralam i po 1wszym odstwieniu rzeczyiwiscie byl nawrot pryszczy z powrotem, zaczelam brac drugi raz i teraz jak odstawilam to juz bylo znacznie mniej pryszczy, wydaje mi sie ze po propstu kwestia wieku, organizm zaczyna sie juz uspokajac.

Ja zawsze używam podkładu i pudru, choć mam 15 lat. Po prostu lepiej się wtedy czuję.stosuję kosmetyki o dobrej jakości, podkład Clinique i puder Rimmel, więć nie boję się,że to jakoś źle wpłynie na moją cerę. Robię to głównie ze względu na moją chorobę, przez którą mam zasze czerwoną skórę i najzwyczajniej w świecie się tego wstydzę. Łatwo wam mówić o nieużywaniu fluidów, gdy macie ładną cerę.

Gość katiiii
ja nie cierpie kiedy po 2 godzinach od umycia buzia swieci mi sie kropnie :/ taka mam cere, mam koleznaki ktore sie niemaluja i caly dzien maja ladna matowa cere... no,ja do nich nie naleze wiec kosmetyki do twarzy jakich uzywam to korektor czasami, aby ukryc pryszcz,wyskakuja rzadko i pojedynczo i puder na nos i czolo,odrobinke... nie sadze zeby bardzo szkodzil :) jesli chodzi o to ze firmowe sa mniej szkodliwe.... dlaczego? chodzi o sklad? jaki sklad powinien miec nieszkodliwy puder? uzywam vipery.

Gość jessss
O rrrany!! Dlaczego nikt niezauważył mojego postu. Dlaczego ktoś kto nie ma pojęcia o szkodliwości kosmetyków pisze, że niszczą one cere. Być może są osoby które niepowinny stosować kosmetyków ale są to sporadyczne przypadki typu alergie. Właściwości wszystkich niemal fluidów są wręcz odwrotne od tutaj wspomnianych. Raczej pielęgnują i chronią skórę przed jakże szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. Niektóre nawet, te droższe, maja zdolność zmniejszania zmarszczek. Więc błagam....nie piszcie bzdur bo łapy mi opadają. Jedynym minusem stosowania kosmetyków jest fakt, że codziennie wieczorem przed snem, należy twarz bardzo dokładnie umyć i usunąć ze wszystkich zakamarków pozostałości. Wmasować odpowiedni krem i dać skórze odpocząć. Piszę to do tych, które o tym ważnym czynniku zapominają. owszem, procedyra przy trądziku jest nieco inna. częściej należy odświerzać makijż. Są kobiety które od zawsze nie dbały osiebie. Nigdy nie stosowały kosmetyków łącznie z kremami bo twierdzą, że szkodzą skórze. Pomyłka. Te kobity zazwyczaj mają zniszczoną, przesyszoną skórę i wyglądają jak stare babcie. Ile koleżanek w pim wieku wygląda na 50lat? Cała masa. Ja stosowałm kosmetyki od zawsze i mam piękna cerę. Więc proszę barzdo nie gadajcie bzdur. A jeśli chcecie aby młode dziewczyny nie ładowały tapety na twarz to powiedzcie im wprost a nie siejecie propagandę. Teraz już się wkurzyłam bo nieznoszę zacofanych bab

Gość do katii
jest takie cudenko daxa taka baza pod podklad ale ja na to nie uzywam podklau to daje super mat do 12 h!

Gość brrrrrrrrrrrrrrrr

Gość ja nosze czapke
a wiec ja ubieram sie cieplo - kiedy jest zimno. fajne czapki itd. to jest niechlujstwo, jezeli ktos chodzi zima bez szalika, czapki i z golym brzuchem na wierzchu. beznadzieja i glupota. trzeba sie ubrac odpowiednio do pogody. mam nadzieje, ze wy tez nie jestescie takie bezmyslne jak autorka.

Gość HOCHSZTAPLERKA
STARE BABY POPEŁNIAJĄ BŁĘDY A CO DOPIERO MŁODE KOBITKI. JA TO MAM W DUPIE ! I TAK SIĘ NIE MALUJĘ BO NIE UKRYWAM SIĘ POD MASKĄ I TAPETĄ JESTEM NATURALNIE PIĘKNA! A JAK INNE DZIEWUCHY CHCĄ SIĘ MALOWAĆ I MIEĆ STARE PYSIA TO SUPER NIE BĘDZIE TAKIEJ KONKURENCJI.

Gość KrOOpeczka
E tam, jakie zacofanie? Moja mama nie malowała się, nie używała pudrów i make-upów i co? Ma prawie 50 lat, a cery może jej pozazdrościć niejedna 30 tka. Nie ma zmarszczek, troszkę koło oczu. Fakt, cere miała zawsze tłustą, a ta wolno się starzeje. Nosiła czapkę, nie odkrywała ner w zimie :P A ja głupia w wieku nastu lat... tapeta na twarz i teraz mające dwadzieścia kilka lat mam przesuszoną cerę, zanieczyszczoną itd. To samo nery i brak czapki. NIe słuchałam i mam za swoje. Nery- przewlekłe zapalenie, no i problemy z uszami, częste anginy, zatoki itd. Człowiek głupi po szkodzie :O

Gość Biedroneczkowata
Ja tez tak maaammm.Sucha wyschnięta normalnie cera , podrażniona.Nawet puderu teraz nie moge dawać bo mi sie zatrzymuje na łuszczącej skórce buzki.Taetkowalam sie od 14 teraz troche starsza i cierpie:( :( :( :(

Gość llol
macie takie gęby bo nie dbałyście o nie a nie dlatego, że stosowałyście pudry. Zacofffane baby

Chociaż uzywalam podkladów jak mialam trądzik, to nigdy jeszcze nie mialam podkładu+ puder- to byłoby dla mnie za wiele Pamietam, jak uzywalam Lasing performance MF, czy Revlonu... Teraz mam ładną cerę, używam albo Recover Rimmela albo Hydra Drops Lumene- te podklady są bardzo lekkie, na mojej twarzy ich nie widać, ale cera jest promienna. Chętnie tutaj napiszę coś własnie o Hydra Drops lumene- zwiera krystalicznie czystą fińską wodę wiosenną, mleczko owsiane i filtr SPF 4. Cera po jego użyciu wprost woła- jestem piękna!!! Mocno nawilza moją twarz- skóra jest miękka i gładka- i kto by pomyślał, ze to podkład. Wiecie dlaczego mam w wieku 24 lat ładną cerę- chociaz po tylu latach malowania nie powinnam jej mieć? Bo chroniłam ją podkladami przed czynnikami zewn- mrozem, promieniowaniem, zanieczyszczeniami, spalinami.. i używałam dobrych kosmetyków- nie sugerowałam się reklamą, czy tym ze pasuje cos siostrze, mamie i 3 sasiadkom to mnie też musi!!! Najważniejsze są- demakijaż i pielęgnacja!!!!!!

Mam 16 lat i przestałam używać fluidu w ostatnie wakacje. A przez długi okres czasu byłam od niego wyraźnie uzależniona. Według mnie większość dziewczyn w moim wieku, które nakładają sobie tonę fluidu na twarz wmawiają sobie, że mają duży trądzik, przebarwienia i nie mogą wyjść z domu bez niego :o Moja cera nie jest idealna, ale bez tapety właśnie czuję się lepiej, pewniej i naturalniej. Czasem tylko używam korektora. Żal mi patrzeć na te maski dookoła mnie. Jestem pewna, że ich cera w przyszłości szybciej się zestarzeje...

to juz nie wiem, jedne z was mowia tak drugie inaczej... mysle ze kazdy ma inna cere, sucha,mieszana, podatna na zmarszki i nie podatna to wszystko cechy indiwidualne. oczywiscie demakijaz jest bardzo wazny i robie go jak tylko przychodze do domu. odpowiednia pielegnacja tez bardzo wazna ale jak tu sie nia kierowac skoro w kosmetykach tyle chemi i zlych skladnikow:( masakra poprstu jak troche posiedzialam i poczytalam...Ja podkladow i tak bede uzywac od czasu do czasu ale bez przesady...kilogramowej TAPECIE mowie NIE pozdrawiam;)

Gość janoszczapke
fajny temat.. może ktoś jeszcze się wypowie? ;)

Gość prawda prawda
minimalizm kosmetyczny,dobre samopoczucie,pogoda ducha,uśmiech,miłość...zauważanie dobrych aspektów życia..Przyjaźń..zrozumienie..pasja...zdrowy tryb życia-oto caly SEKRET PIEKNA..wystarczy usmiech,a juz twarz promienieje...i wyglada mlodziej o pare lat..nawet jak ma sie gorsze problemy niż trądzik(np.nieuleczalną chorobę....)Czlowiek cieszy sie wtedy kazdym przezytym dniem...:_)

mam 17 lat i uzywam korektora pod oczy (ze wzgledu na moje sine podkówki - wada wrodzona :/), podkladu na policzki (rumience, rumience, rumience :/), od czasu do czasu tusz do rzes (naturalnie mam ciemne, ale tusz je ladniej podkresla :))...wieoczrem myje dokladnie twarz plynem do higieny intymnej lub jakims tam zelem do mycia twarzy Clean&Clear + tonik ogorkowy z Ziaji + krem Babydream...nie mam problemow z cera (ostatnio tylko mi wyskoczylo kilka \"niespodzianek\" ale to chyba przez nowy fluid, ktory juz oddalam mamie i powrocilam do Maybellina) szczerze mowiac, to nie wiem, czy to szkodzi mojej skorze, czy nie, ale maluje sie...i nie potrafie zrezygnowac z fluidu... oczywiscie inna sprawa jest lato, kiedy zazwyczaj wogole rezygnuje ze wszystkich podkladow, korektorow i tuszow. no ale zima to zima...skora czerwona, podrazniona..trzeba dbac... zgadzam sie z jessss...najwazniejszy jest demakijaz...i osobiscie nie widze niczego SZCZEGOLNIE szkodliwego w malowaniu sie.. mam sucha skore, wiec pewnie szybciej sie zestarzeje, ale coz na to poradzic...podklad jej raczej nie wysusza, wrecz przeciwnie - nawilza :) pozdrawiam :)

Gość ================
Chcesz wyglądać pięknie, mieć perfekcyjny makijaż i bardzo zależy ci na tym, by mieć idealnie gładką skórę na twarzy. Nakładasz więc kremy, podkłady i pudry, a efekt nie zawsze jest zadowalający. Pamiętaj, że "dużo" nie znaczy "dobrze". Gruba warstwa kosmetyków na twarzy - szczególnie latem - może tylko nadmiernie obciążyć skórę, powodując zatykanie się porów na twarzy, co ostatecznie doprowadzi tylko do stanów zapalnych. Ponadto w gorące dni na twarzy mogą utworzyć się nieestetyczne smugi, a sam makijaż w połączeniu z kurzem i potem utworzy doskonałą pożywkę dla bakterii.

Gość Motylek11414
a ja mam straszną cere i przez to same kompleksy ;-( musze używać podkładu bo bez niego sama na siebie patrzeć nie moge, nie cierpie pudrów, podkładów i tego typu "skorupy" ale nie dam rady bez tego ;-( marzy mi się ładna cera, tylko tyle i byłabym naprawde szczęśliwa! tylko co ja mam zrobić,żeby mieć ładną cere ???? ;-(

Gość Ja tez tak mam...
Motylek doskonale Cię rozumie!!

Gość Motylek11414
to nie jestem sama :-( tylko pozazdrościć dziewczynom, które mają ładną cere (nie koniecznie idealną, ale ładną), takim łatwo powiedzieć,że najlepiej jest być naturalnym i nie używać tych tapet. Tylko jak ktoś ma tak fatalną cerę to naprawde nie da się bez, chociaż bardzo bardzo bym chciała :-(

rozumiem wszystkie dziewczyny chociaz nie mam bardzo problemowej cery, czasem mi cos wyskoczy ale nie za wiele i nie za czesto, problem w tym ze mam nierowny koloryt skory:( i jednak wole uzywac od czasu do czasu podkladu by lepiej sie czuc... to dodaje mi pewnosci siebie a nie chce rezygnowac z zycia pozdraiwam nie tapeciary a kolerzanki z makijazem ;)

Gość motylek11414
ja też problemu nie mam zbytnio z trądzikiem, jak mi coś wyskoczy to na szczęście nie dużo, ale mam problem z naczynkami ;-( po prostu odziedziczyłam po mamie fatalna cere, a jakby tego było mało to mam uczulenie na zimno i jak nie mam podkładu dla alergików to na mrozie mam twarz w kropki ;-( po prostu przewalone :/

Gość hm13..
No więc.. Mam 13 lat. Używam korektora (!) tylko wtedy, gdy wyskoczy mi pryszcz. Nie na każdy malutki pryszczyk, tylko na te najgorsze, wielkie i bolące. Włosy? Chcę pofarbować, ale tylko końcówki.. I to nie prawdziwą farbą, ale też nie pianką, ale np. Wella Soft Color - utrzymuje się przez ileś tam myć. Nie niszczy tak włosów jak normalne, ciężkie farby. I jest idealna na wakacje (do szkoły nie będę się farbowała). Myślę, że masa pudru na twarzach 13 - 15 latek (a nawet starszych dziewczyn) nie wygląda dobrze. Tylko je postarza. Wiem, że o to im chodzi, no.. ale to brzydko wygląda kiedy 13sto letnia dziewczyna idzie po ulicy z wytapirowanymi wlosami w stylu emo pofarbowanymi na czarno z blond pasemkami, mini spódniczce, z wielką tapetą na twarzy i obcisłej bluzce, w której widać cały brzuch, a na dworze 10 stopni...

Gość aniaaj
Witajcie;) założyłam niedawno bloga i pomyślałam, że będziecie chciały obejrzeć wykonania moich paznokci nową metodą- malowania na wodzie. Serdecznie zapraszam na mepaznokcie.blogspot.com skomentowania, podzielenia się opiniami, albo jakieś zapytania, wkrótce pojawi się filmik jak to wszystko wykonuję;) Do napisania mam nadzieję';)