Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka85

Dieta 500kcal.

Polecane posty

generalnie dla niektorcyh 1000 kcal to glodowka prawie wiec sie nie dziw. radzenie komus kto wazy 100 kilo stosowanie diety 1000 kcal to prosta droga do porazki. jesli ktos wazy 100 kilo to wiadomo, ze nie je jak ptaszek ani nawet nie je 2000 kcal, choc to juz jest duzo, ale jest dwa razy tyle. dla tegiej osoby 8 kilo w tydzien to sredni wyczyn a jak wiadomo najtrudniej jest shudnac z niskiej wagi. pozatym co tu sie oszukiwac, grubasem tak jak alkoholikiem jest sie cale zycie bo grubas zyje zeby jesc a nie je zeby zyc. proste. szczuplym wydaje sie to nieprawdopodobne ale tak jest. dlatego kazdy gruby powinien stanac przed lustrem i powiedziec sobie \"ja, (imie) jestem gruba\". i to zanim zacznie sie odchudzac. potem powinno sie zastanowic dlaczego sie je tyle a tyle i potem mozna szukac diety. ja tez utylam od jedzenia bo nie tyej sie z powietrza przeciez. ot i tyle.

Gość Julka85
chce wszystkim powiedziec ze mam silna wole, a bzyyyyy jak chce to niech sama sie uda do psychiatryka, jej jest bardziej potrzebny, zreszta co ja sie o nia bede martwic.....

Gość Anomalia23
Julka ja się przyłączam do Ciebie... Już od trzech dni mocno ograniczyłam kcal, jadłam ok 700. Teraz bede jadła do 500kcal dziennie. Mam nadzieje, że będziemy się wspierały co? Codziennie mniej więcej o tej porze bede tu wpadać i pisać co i ile zjadłam. Trzymam kciuki za Ciebie i siebie. Tak na marginesie, waga: 65kg, wzrost: 169cm, cel: minus 15kg

Gość .aguś
Hej ! Julka ja bym Ci radzila nie myslec tylko 500 i juz ani 1kcl wiecej tylko 500 ewentulanie do 1000-jak bedziesz miala gorszy dzien;)ja tak robilami ostatnio tydz jedzac 500 czasem wiecej,gora 900 i schudlam 4 kg ! Od jutra znow mam zamiar ;) Przylaczam sie do was.Ja podobnie do kolezanki-waga 65 cel to 55kg powodzenia:*:)

Gość .aguś
aha a p otym tygodniu i tak jadlam duuzo wiecej(wymieklam pod namowa;p)przez prawie 2tyg i nic nie przybylo;)Da sie zyc ale najlepiej tak do tys jesc,bo mzoesz nie wytrzymac;)A schudniesz napewno.

Gość julciu85
Napewno ci sie uda i przez 1 czy 2 m-ce nie zaszkodzi. Tylko nie ograniczaj się do tych 500, a jedz np. na początku 500-900. Później jak schudniesz to trochę zwiększ. Ja jestem teraz na kopenhaskiej, a to przecież przez 2 tygodnie je się na dzień od 200 do 900 kalorii. Później, żeby wyjść z tej diety i nie przytyć kolejne dwa tygodnie je się 500-600 kalorii, następne 2 tygodniej 600-700 kalorii... itd. dojście do tych 1200 zajmie w sumie (od zaczęcia kopenhaskiej) jakieś 3 m-ce! i tak trzeba przecież jeść po kopenhaskiej, aby nie przytyć! Bo co po odchudzaniu się 13 dni kopenhaską jak poźniej odrazu zaczęłó by się jesc 100 kalorii np. to przeciez by się przytło i to z nawiązką. Więc nie mówcie, że to takie straszne i szkodliwe być 1-2 m-ce na diecie 500 kcal. Ale Julciu pamiętaj, zeby nie ograniczac sie dokladnie do 500. Bo będzie ci trudno wytrzymac i możesz w pewnym momencie rzucic sie na jedzenie i wszystko zaprzepaścić.

Gość julciu85
O! Widzisz! agus robiła jak mówie i schudła. Wcześniej tego nie zauważyłam. To powodzenia!

Gość AndziaG
Cześć dziewczyny!Widzę,że nieźle straszycie tę dziewczynę;)A ja też uważam,że krótkotrwałe stosowanie takiej diety nie spowoduje takich strasznych rzeczy,jakie opowiadacie.Trochę dziewczyna schudnie i sobie spokojnie przejdzie na 1200.To jest jej wybór.Ja trzymam kciuki w każdym razie.Sama w zeszłym roku zgubiłam 30 kg. Życzę powodzenia,ale dziewczyn też trochę posłuchaj:)Mocno straszą, ale na pewno chcą dobrze;) Pozdrawiam Was wszystkie:)

Gość Anomalia23
Dziś się udało chociaż może lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca... Dokładniej dam znać poźnym wieczorkiem. Trzymajcie się dziewczyny. Aguś i Julka -> powodzenia i pozdrawiam!

Też uważam jak wiekszosc poprzedniczek, ze 500 kcal to za mało. Postaraj sie zacząć od 1000 no i potem co jakiś czas obniżać poprzeczke. ja przy wzroscie 160 mam 63,5 kg. Uważamm to jednak za swoj sukces bo jeszcze w pazdzierniku wazaylam 10kg wiecej.wiec nie warto sie glodzic jesli mozna normalnie schudnąć. No i bez efektu jo-jo :)

Gość lasssa
hej dziewczynki od poniedziałku(bo niestety od jutra nie da rady) przyłaczam sie do was, dzis kupiłam wage zwazyłam sie oczywiscie i o zgrozo jest 60 nigdy tyle nie wazyłam. Mam 169 cm wzrostu mój cel to 52

Gość 4885131
ja jem dziennie ok 200-500 kcl.. nie raz zjem 600 hehe i schudłam ok 5 kg przez 2 miesiące...z cwiczeniami...

Gość No i po co sie tak glodzić
ja jem 1600-1700 kcal, ćwiczę i w miesiąc schudłam 3 kg.

Czesc ja jestem na takiej diecie juz 4 dzien i schudłam 3 kg:) bardzo sie ciesze i nie jest az tak zle jem ostatni posilek o 15 i bardzo dobrze sie czuje:)

Gość Ola22096
ja tez chetnie bede stosowac taka diete

Gość Czyżby autorka
nie wytrzymała na tej reżimowej diecie jaką sobie sama narzuciła? Moze zrozumiala swoj blad? :P

Gość Monica19
Ja dzis zaczynam mam 166 wzrostu a waze 80 kg ;)) 500 cal dieta jest super!!

Gość aaajajakkkajjja
przeczytaj wszytskie posty od poczatku i ie rób tego, mozna schudnać jedząć!! dlaczego to do niektórych nie dociera? gdzie moje wlosy, gdzie są moje piękne włosy? straciłam połowę z tego co iałam..

Gość Monica19
Ja juz robilam diete 500 cal rok temu i bardzo duzo schudlam wiec czas to powtorzyc !! Kto ze mna?

Ja z toba na diecie 500-600kcal w ciagu 13 dni schudlam 6kg i nie rzucam sie na zarcie musze jescze 20kg

Gość Monica19
okey super :) ja planuje tez z 20 kg zwalic ;) lato wkrotce ... dzis nawet ok mi idzie zjadlam rano kromke z tuna (200 cal) lunch ( ananas 60 cal ) i mam plan jeszcze cos przegrysc jakies owoce . I puzniej na silownie spalic ok 500 cal i super bedzie :) dzis 1 dzien . :) dieta 500 cal jest najlepsza ..

Gość a ja tam nie wierze
kolejne 30 zł , gdzieś :(

Ja tez nie wierze wole sie sama pomeczyć moze w kwietniu bede juz jakos wygladac 20kg minus

Gość anhaaaaaaaaaaaaa
http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe-t384532.html Przepis na szybkie starzenie W pierwszym tygodniu drastycznego ograniczania kalorii Podstawowa Przemiana Materii (PPM) u młodego człowieka wygląda mniej więcej tak jak u sześćdziesięciolatka i maleje ok. 70kcal na jeden kilogram traconej masy ciała. Ciało zachowuje się powoli jak organizm starca i co gorsza zaczyna podobnie wyglądać. W wyniku niedożywienia, bardzo gwałtownie kurczą się i wiotczeją mięśnie, a ponieważ są one głównym miejscem spalanie kalorii, nic dziwnego, że przemiana materii gwałtownie się spowalnia. Ubytek tkanki mięśniowej zastępowany jest szpetnym tłuszczem, w konsekwencji czego ciało przypomina starą, pomarszczoną purchawkę. Waga ciała niewątpliwe się obniża, bo mięśnie przecież sporo ważą, i nawet gdy ich ubytki zostaną zastąpione tłuszczem to i tak jesteśmy kilka kilogramów lżejsi. Dla niektórych osób, szczególnie kobiet, waga ciała jest najistotniejszym wykładnikiem skuteczności odchudzania. Szok następuje dopiero wówczas gdy zamierzają pochwalić się sukcesem na plaży lub intymnie obnażyć swe ciało w obecności partnera. Pamiętajmy, że mięśnie idzie stracić niezwykle łatwo, natomiast ich odbudowanie to proces bardzo trudny i mozolny. Przy diecie 1000 kcal i poniżej, mięśnie usychają jak niepodlewany kwiat, a ich ubytki zastępowane są trudną do pozbycia się tkanka tłuszczową. W prawidłowo pojętym odchudzaniu nie chodzi więc o to by obniżyć ogólną masę ciała, lecz zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej w stosunku do mięśni.

Gość anhaaaaaaaaaaaaa
Dietetyku za dychę: no faktycznie "zioła hamujące metabolizm" to jest to, czego na redukcji potrzeba :o Idź, żałosny naciągaczu...

Gość SeledynowaRybka
hej, przylaczam sie!!!:) moj cel to 15 kg na tej diecie do konca kwietnia daje sobie czas:) raz na jakis czas, np raz na tydzien bede robic jednodniowa glodowke:) moze zrobimy tabelke i bedziemy raz w tygodniu sie wazyc?:)

Gość plaskacza
hehe pierwszy raz slysze ze wlosy nie odrastaja:P

Gość Monica19
do SeledynowaRybka hey :) wiec super mozemy razem to zrobic tez planuje spalic 15kg co przytylam przez wakacje i jeszcze dodatkowe 5 by bylo super wiec wczoraj zaczelam. Mieszkam w USA wiec sie waze na funty. dzis sie wazylam i bylo 175 czyli 79 kg :) oki bede sie wazyc w sobote to jest chyba najlepszy dzien :) sobota rano... dzis drugi dzien na diecie 500 kal mozemy np 2 tygodnie 500 kal i puzniej moze 3-7 dni glodkowi i tak w kolko :) dzis zjadlam rano 1 kromke chleba ciemnego z szynka od kosci i pomidorkiem, na lunch zjadlam salatke i wypilam szklanke mleka ( free fat) . i mam zamiar nic wiecej nie jesc bede pila wody duzo a wieczorkiem na silownie uhhh i po 6 nic nie jem od wczoraj :D:D:D Powodzenia wszystkim !!

Gość SeledynowaRybka
do Monica19- tu super, mamy ten sam cel, a jaki masz wzrost?ja 173.ja staram sie nie jesc po 17 i cwicze w weekendy,waze sie w pt i wtorek:).super:) ado kiedy chcesz schudnac?

Ja tez jem 500kcal i zyje bardzo dobra dieta kurczy sie zoladek i niechce sie tak bardzo żreć!!Skoro sie ćwiczy to chyba mieśnie nie zanikaja??