Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrrrta

kremy z kwasami - jakie polecacie?

Polecane posty

Gość marrrrta

Mam ochote przetestowac jakies kremy lub preparaty z kwasami, znacie moze jakies produkty, ktore mozecie mi polecic? Chodzi mi glownie o kosmetyki o mniejszej zawartosci procentowej kwasow, takie bezpieczne do stosowania w domu. Z gory dziekuje!

Gość marrrrta
no dziewczyny! licze na was!:)

Gość ta sama mama
up

masz problemy z naczynkami? jesteś uczulona na salicylany? bo od tego zależy, jakie kremy można Ci polecić.

Gość marrrrta
mam cere mieszana ze sklonnoscia do powstawania zaskornikow, moja cera nie jest wrazliwa.

najdelikatniejsze działanie ma Effaclar K, dlatego jest dobry na początek przygody z kwasami. zawiera kwasy BHA, które lepiej rozpuszczają się w tłuszczach, dlatego lepiej działają na zaskórniki. jeśli lubisz się bawić w domowe laboratorium, to można sobie zrobić tonik z kwasem salicylowym, tonik aspirynowy, maseczkę aspirynową... jeśli masz kartę kredytową i lubisz zamawiać przez Internet, to możesz sobie zamówić kwasy BHA Pauli Begoun, b. skuteczne. mocniejszy od Effaclaru K jest Lysanel Active (tonik i krem) oraz Diacneal, które zawierają kwasy AHA (odpadają przy cerze naczynkowej). ponadto z kwasami AHA są prawie wszystkie zestawy do tzw. domowej mikrodermabrazji (ja w zeszłym roku miałam płatki Avonu Anew i efekty były b. dobre).

Gość mdddd
justa czyli rozumiem ze jesli mam problemy z naczynkami to tylko ten effaclar k jest ok tak?

Gość czy z tych lekow jest cos na w

Gość a wiecie co jest lepsze
?? ten Effaclar K czy vichy na noc bo tez ma kwasy.Ktory jest silniejszy?

tak, jeśli masz problemy z naczynkami, to tylko Effaclar K albo kwasy Pauli Begoun (do kupienia przez Internet) lub Neostrata albo te kosmetyki domowej roboty, o których pisałam wyżej. Vichy na noc jest silniejszy, zawiera też kwasy AHA, dla mnie beznadziejny, okropnie mi podrażnił skórę. nie mam trądziku, a po tym kremie dostałam wysypu drobnych krostek, skóra piekła i była bardzo wysuszona.

Gość a czy te kwasy
nie powodują zmarszczek i za bardzo nie przesuszają skóry?? Ja mam cere mieszaną z zaskórniakami i pojedyńczymi krostkami i widzę poprawę po effalklar k ale obawiam sie że zniszczą cerę a mam już prawie 30 lat...

Gość hn

nie powodują zmarszczek, a nawet wprost przeciwnie, regenerują skórę, kwasy AHA zmniejszają skutki nadmiernego opalania, w wysokim stężeniu stymulują syntezę kolagenu w skórze. jednak przesuszać mogą, dlatego konieczny jest dobry krem nawilżający.