Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka2000

kiedy przestać brać tabletki?

Polecane posty

Gość myszka2000

Myślimy z mężem o dziecku chcielibyśmy zacząć od grudnia, narzazie biorę tabletki antykoncepcyjne.Kiedy powinnam przestać je brać ? Biorę tabletki od 6 lat czy nie będzie problemu z zajściem w ciążę słyszałam że jeśli bierze się długo to trzeba przestać rok przed planowaną ciążą czy to prawda?

Gość zuzanna i myszka
ja słyszałam, że trzeba odczekać conajmniej 6 miesięcy. Powodzenia :)

Gość myszka2000
a kwas foliowy od kiedy brać? Dzięki za rady Sztefko gratulacje i powodzenia żeby dzidziuś był zdrowy nie martw się wszystko będzie ok

kwas foliowy na 3 mce przed planowana ciaza.... a co do tabsow to teraz ginka mi mowila ze wystarczy odczekac jeden ,dwa cykle...Bo sa juz tak komponowane.

Gość myszka2000
biorę microgynon 21

Gość pare dni temu
pytalam o to samo w przychodni i mi powiedziano, ze wystarczy odczekac jeden pelny cykl i potem mozna juz przestc sie zabezpieczas i zaczas sie starac :) a kwas foliowy to najlepiej przynajmniej miesiac przed.

z w pierwszą ciążę zaszłam po 3 miesiącach od odstawienia tabletek, a w drugą po 5 miesiącach od odstawienia. Na drugie dzieciątko staraliśmy się 3 miesiące. Dzieciaki mam zdrowe. Ciążę przeszłam bez powikłań. Tablety uzywam nadal:p Moja rada, odczekaj miesiąc póki się cykl ureguluje. Ja po odstawieniu jeszcze przez miesiąc miałam taki cykl jakbym nadal brała anty. Dopiero przy drugim cyklu zaczęło wszystko wracać do normy. Powidzenia