Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

na basem z niemowlakiem

Polecane posty

dziewczyny może któraś z was chodziła albo wie jak to jest z chodzeniem na basem z niemowlęciem? czy można od kiedy i co trzeba wiedzieć, na co uważać itp..

basen musi być ozonowany (nie chlorowany) dobrze też jeśli woda jest troszkę cieplejsza od normalnej na basenie. Ale to w zasadzie zapewniają wszelkie aquaparki;) W wielu miastach są specjalne zajęcia na basenach. O tym pewnie możesz się dowiedzieć w wydziale sportu Urzędu Miasta, bo takie cuś powinno być zgłaszane;)

hej. moja zuzka ma pol roczku a od 4 tygodni chodzimy na basen.zgadzam sie z poprzedniczka ze woda powinna byc ozonowana no i temp.wody i otoczenia wyzsza zeby maluchy sie nie poprzeziebialy.mieszkam w poznaniu i polecam basen-hera

Gość elizaaa
w polsce nie ma basenu, w którym technologia uzdatniania wody opierałaby sie tylko na ozonowaniu, zawsze jest tez troche chloru co zreszta powszechnie czuć.

Gość elizaaa
wadą ozonu jako dezynfekanta jest jego mała trwałość, a więc niebezpieczeństwo wtórnego rozwoju bakterii. W związku z tym woda po ozonowaniu musi być chlorowana.

Gość elizaaa
ale przy pierwotnym zastosowaniu ozonu ilosc chloru jest znacznie mniejsza

Gość elizaaa
ale nic naszym dzidziusiom nie bedzie, pod warukiem rutynowych srodków zapobiegawczych np grzybicom

Ja już z 6 miesięcznym dzieckiem chodziłam na basen. Polecam fajny samochodzik do pływania w którym dziecko jest bezpieczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.