Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzias1

Ktoś może dawał swojemu dziecku bactrim

Polecane posty

Gość patriszjat
Mam do sprzedania Bactrim Forte 10 tabletek po promocyjnej cenie. Z racji tego iż nie mogę przyjmować tego leku, sprzedaję żeby komuś mógł sie przydać. Szczegóły pod adresem mail zielona-1991@o2.pl

Gość brak slowww
"a nastepnie niszczy bacterie które wywołały wirus" no prosze czego to z netu mozna sie dowiedziec... WIEKSZEJ GLUPOTY NIE CZYTALAM po co to pisac bzdury jak sie nie ma na ten temat elementarnej wiedzy!!!!

a ja podawałam dziecku (12miesięcy) bactrim i nie ma skutków ubocznych. a jesli chcecie wiedzieć to moja córka po nurofenir dla dzieci ( tym od 3miesiąca) zawsze dostaje biegunki i co wy też nie bedziecie dawać dziecku nurofenu??? Zresztą czytacie te głupie wypowiedzi ale zastanawiałyście się nad tym że zazwyczaj pisze się o czymś (w tym przypadku o bactrimie) złe opinie!!! bo mentalność ludzka juz jest tak skonstruowana że sie krytykuje ale jak pomaga bez skutków ubocznych to zadko która mama wchodzi w neta i pisze że lek jest ok. jak jest cos nie tak to pierwsza myśl" wejde na neta i napisze co nas spotkało żeby innych ostrzec" i dlatego tyle złych opini a dobrych mało. ale zastanówcie się jak wam coś pomaga to też lecicie na neta i chwalicie? NIE! i w tym jest cały problem

Gość okitoki
dziewczyny ja mieszkam pod niemiecką granicą i mam niemiecką doktorke,jest zarąbista,jest Polką ale w niemczech pracuje,powedziała mi ze Bactrim to jest najgorszy syf,że w niemczech Bactrim podaje sie dzieciom chorym na raka,przy infekcjach gornych drog oddechowych,albo w przypadku kiedy ratują życie,poniewarz to jest tak mocny lek że szkoda od niego jest wieksza niż korzysc,i podajeśie tylko w baaaardzo ciężkich wypadkach. własnie jedna z moich koleżanek za moją namową trafiła do tej doktorki,i dziewczyny co sie okazuje ze w polsce każdy lekarz przy każdej infekcji jej córce przypisałał Bactrim,i moja koleżanka ciągle sie dziwiła dla czego po każdym razie trafia do szpitala z zapaleniem płuc,co sie okazuje,ze Bactrim przebija jakies pechęrzyki w płucach i dochodzi do bardzo groznego zapalenia,i od stycznia moja koleżankaz córką leżała juz 8 razy na zapalenia płuc,ta dktorka kazała porobic bardzo kosztowne badania w niemczech,bo jak sie dowiedziała ze dziecko aż tyle razy dostawało Batrim to była w szoku,co sie okazało,ze nastąpiły poważne powikłania,własnie po bactrimie,czekała 2 tygodnie na dokładne wyniki,i teraz sprawa jest tak poważna ze musi z córką 1,5roczną jechac do Warszawy,bo tylko tam zajmują sie takimi przypadkami,bo Bactrim może doprowadzic do uszkodzenia szpiku,zapalenie szpiku czy cos w tym rodzaju.POtym co sie dowiedziałam sama sie przeraziłam ,bo dawałam swoim dzieciom,a w niemczech twierdzą że lepiej dobrze dobrany antybiotyk,jeslij jest juz takapotrzeba,niż Bactrim,juz nigdy nie podam swoim dzieciom,!!!!!!!!!!!!!!!

Gość okitoki
do Młody aptekarz: wie Pan,dużo jest srodków drogich co maja tansze odpowiedniki,czy leki o pdobnym składzieale jakos żaden nie zoatał aż tak opluty jak Bactrim.cos chyba musi w tym byc,takjak juz wczesniej pisałam,moja koleżanka zanamową niemeckiej doktorki porobiła badania w niemczechi wyszło ze jej dziecko ma jakies szóste białko we krwi,(a powinno byc 5) i badali co to jest te 6,i wszystko wskazuje ze to jest zapalenie szpiku,gdzie podobno w polskich ulotkach nie jest nawet napisane ze ma takie skutki uboczne,dopiero w gdzies z niemieckiej strony pokazała jej co o tym bactrim jest napisane.I jeszcze powiem Panu ze w niektórych krajach unii eu,został te lek wycofany przez cieżkie skutki uboczne ktore ten lek powoduje,także to juz chyba cos troche wiecej niż tylko wojna farmaceutycznych gigantów

Gość ana czarna
moim zdaniem ten lek jest bezpieczny i do tego bardzo dobry.powiedzcie mi który lek nie ma skutków ubocznych każdy nie ma takiego nawet witaminy .mój syn ma 3 lata kilka razy stosowałam bactrim i jestem zadowolona.gdyby był taki szkodliwy to jestem pewna że lekarze by go nie przepisywali i to jeszcze małym dzieciom

Gość natkin
czy po podaniu leku Bactrim Wasze dzieci też straciły apetyt? Mój 4 miesięczny sytek dostał ten lek na zapalenie dróg moczowych po czym stracił chęc do jedzenie. Płacze i strasznie kopie nóżkami jak go karmię. Jest spokojny jak dostanie jedzenie ale tylko jak śpi.

Gość maszkaron
Moja matka (65 lat) dostała Bactrim Forte na jakąś niby infekcję górnych dróg oddechowych. Po niecałych 2 godzinach od zażycia: gorączka 38C, czerwona a wręcz bordowa skóra na twarzy i rękach - górne partie ciała, ciemniejsze plamki na rękach, silny ból głowy, wymioty przez całą noc, ból żołądka, ból mięśni całego ciała - nie może dłużej stać tak ją mięśnie bolą, nic nie może jeść, tylko pije. Generalnie silny wstrząs anafilaktyczny. Może i niektórym pomaga ale jest to 'lek', który ma bardzo dużą ilość reakcji ubocznych - z opinii i relacji wynika, że dużo większą niż podają w oficjalnych ulotkach. Nie polecam, lepiej stosować coś innego niż ryzykować taką reakcję jak u mojej matki.

Gość farmaceutkaaaaaaaaaaaa
Ludzie czytajcie ulotki!!! Wysypka jest reakcją alergiczną na ten lek! Jeśli zauważycie u siebie lub u dziecka wysypkę należy natychmiast odstawić lek. Jeśli dziecko jest uczulone na lek, a wy dalej ładujecie w nie lekarstwo to nic dziwnego, że kończy się szpitalem! To tak jakby osobie uczulonej na jad pszczeli po jednym ukąszeniu zafundować jeszcze kilka innych.. Lek jest przebadany, a że ma skutki uboczne to normalne. Niestety wiele osób jest na niego uczulonych i stąd liczne problemy przy jego stosowaniu. Jeśli lekarz przepisał Wam Biseptol to znaczy, ze wie co robi. Fakt powinien poinformować o tym, że może wystąpić reakcja alergiczna w postaci wysypki po której należy NATYCHMIAST odstawić lek. Niestety reakcje alergiczne na sulfonamidy są częste. Co NIE znaczy, że Biseptol jest lekiem nieskutecznym i nie należy go stosować.

bactrim dalam mojemu synkowi przy przeziebieniu, kóre męczylo go jakies 2 tygodnie. kaszel katar nie ustępowaly. pani doktor przepisala bactrim. wszystko minęlo po 4 dniach. nalezy tylko pamietac o oslonie na żóładek!

Gość aga maja
ja dostałam bactrim dla synka ma 6miesiecy podałam nie zauważyłam nic niepokojącego wręcz przeciwnie szybko pomogło ale stosowałam tez maść rozgrzewającą i olejek

Gość ESTERA29
witam, podawałam synowi backtrim ale niestety miał problemy z brzuszkiem i ostatecznie biegunke mimo podawania osłony:(. natomiast przy kolejnej wizycie kiedy rowniez pani doktor zaproponowała backtrim, gdy powiedziałam co było poprzednim razem od razu zasugerowała zmiane na biseptol. wytłumaczyła mi ze dzieci które nie toleruja bactrimu lecza sie bez problemów biseptolem i odwrotnie i od tego czasu jesli nie ma koniecznisci brania antybiotyku synek dostaje biseptol i jest wszystko w porzadku:)

Gość gość
mój syn - 10 miesięcy tez bierze teraz bactrim, ma luźne stolce - pomimo brania osłony i chyba w nocy boli go brzuszek :( , ma brać do poniedziałku rano, więc raczej już na nic innego mu nie zmienimy :(

Gość gość
Te biegunki i bóle brzucha mogą być spowodowane chorobą i podawaniem leków przeciw gorączkowych. Nie skreślałabym leku który i mnie i synowi pomaga. Tylko stosować z głową!

Gość mauluszek
Moja 13 miesięczna córka też leczona jest Bactrimem. Ma biegunkę i dlatego tu zajrzałam, żeby się czegoś dowiedzieć i poradzić się. Przeraziły mnie te szpitalne historie i jutro na pewno jej już tego nie podam. Mała nie ma gorączki i niczego byśmy nawet nie zauważyli, gdyby nie szczepienie, bo je normalnie, śmieje się jak zwykle i absolutnie nie ma żadnych objawów choroby i ich nie miała dopóki nie dostała syropu. Teraz ma biegunkę, jak już wspomniałam. Trudno, tym jej leczyć nie będę. W życiu chora nie była i mam nadzieję, że czerwone gardło samo przejdzie (3 dni dostała lek, miała 10) z pomocą Tantum Verde,który też ma brać. A w razie gorączki, pójdziemy do lekarza po inny lek.

Gość eleonora234
mój 3 latek dostał go wraz z syropem Herbapect - ani jedno ani drugie nie pomogło, po tygodniu kaszel, katar zgęstniał, szkoda pieniędzy na te beznadziejne syropy, Herbapect to suplement a nie lek, nie wiedziałam o tym bo z pewnością bym go nie kupiła

Gość gość
Mam pytanie o dawkowanie syropu bactrim. Dziecko 1, 5 roku. Zalecenie co 12h 5ml, a maz pomylil syrop i dal 2 dawke po 6h :/ nie moge pzestac myslec o skutkach ubocznych. Byl ktos w takiej sytuacji?

Gość misdor
Bardzo dziękuję Pani Madzi za rzetelną,merytoryczną wypowiedź.jestem mamą 5-latki,której lekarz przepisał Bactrim i wiem,że powinnam w pełni zawierzyc jego wiedzy i fachowości.zycze wszystkim mamom rozsądku i spokoju,bo jednak czasami miłość i ogromną troska o nasze dzieciaczki zabiera nam obiektywizm i racjonalne spojrzenie..pozdrawiam wszystkich i dużo zdrowka dla wszystkich!

Gość gość
Jak dla mnie to kazdy lek z jednej strony leczy z drugiej szkodzi moj syn zazywal bactrim i nic mu nie jest i ogolnie kazdy organizm na rozne substancje reaguje inaczej wiecz drogie mamy nie kierujcie sie opiniami innych tylko jesli macie watpliwosci to spytajcie lekarza o skutki uboczne itp

Gość gość5454545
Mojemu tez pediatra przepisala B. Poniewaz oboje chorujemy, goraczkujemy 38-39st juz 5 dzien, tez zazywalam te jego syropy. Mam porownanie takie, ze zanim zaczelam to lykac latwiej odksztuszalam flegme. A teraz sie męczę niesamowicie, nie moge odksztusić, nie mam apetytu czuje sie "przytkana" i bolą plecy. Niedobrze mi z tych lekow, dziwie sie ze matki faszeruja dzieci tym wszystkim.. ale z drugiej strony co podac maluchowi jak ma zapalenie krtani i tez kaszle i goraczkuje ;/ ?? Miodki z cytrynka w tym przypadku nie dzialaja.

Gość ilon2015
mi lekarz powiedział żeby absolutnie nie wychodzić na słońce po zażyciu bactrimu bo może wyjść wysypka a nawet jakiś rumień... a tak to zadziałał na kaszel po dwóch dniach :)

Gość gość
Podawałam mojemu 3 latkowi przy przeziębieniu... Gorączka, kaszel, katar , który bh juz prawie zielony. Po dwóch dniach prawie sladu choroby nie bylo. Żadnych efektow ubocznych . Przynajmniej tych widocznych efektow.

Gość gość
Mój 9 mies. synek dostał na zapalenie gardła bactrim i już po pierwszej dawce dostał ogromnej biegunki, już drugiej dawki nie dałam a wodnista biegunka dalej się utrzymuje, napewno nie podam więcej tego leku mojemu małemu nie chce mu szkodzic.

Gość gość
Ludzie.. Opamiętajcie sie.. Pojecia nie macie o leczeniu a głupoty piszecie.. Na zasadzie jedna baba drugiej babie..

Gość gość
Witam, dawałam mojemu 3 miesięcznemu dziecku ten syrop na bakterie w moczu. Dawkowanie skończyłam kilka dni wcześniej ponieważ dziecko źle go tolerowało . Dawałam probiotyk, jednak po trzech dniach stosowania pojawiły się po nim wymioty i zmiany na skórze. Lek odstawiliśmy, niestety mimo tego objawy się nasilały, doszła biegunka i nie ominął nas szpital. Ponadto jeszcze przez dwa tygodnie leczyliśmy skórę emolientami. Na pewno był skuteczny - bakterie w moczu wyleczone, ale niestety mojemu dziecku więcej szkodził niż przyniósł pożytku. Oczywiście nie każde dziecko musi mieć skutki uboczne, trzeba niestety samemu sprawdzić.

Gość Basiamama999966
Witam moja córka 9 Msc brała ten bactrim przez 4 dni i nic jej nie było, a piątego dnia tj dzisiaj straciła apetyt, mniej jadła i piła, myśleliśmy z mężem że to może ząbki bo akurat jej idą,ale nie.. Wczoraj w trakcie kąpieli zobaczyłam kilka krostek na plecach ale myślałam że to zwykle potowki. A dzisiaj w trakcie kąpieli zobaczyłam na jej plecach pełno krostek, wysypka na całych plecach.. Niestety dziecko dzisiaj również dostało dwie porcj****ctrimu.. Dzisiaj w nocy nie śpię i obserwuje czy nie dzieje się coś więcej a jutro idę do naszego lekarza żeby nam coś doradził, wiem że wapn działa 'oduczuleniowo' ale młoda przez sen nie chce się napić . Córka dostała ten lek z powodu nawracajacych biegunek (2xhospitalizowana) wszystkie wyniki badań tj krew, mocz itd były ok, tylko w kale wyszla ecoli enteropatogenna i lekarze stwierdzili że to jest powodem nawracajacych biegunek i dali bactrim. Miała go brać przez 10 dni ale brała tylko 5.