Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczennicaaaa

Czy ktos Sie zna na architekturze?

Polecane posty

Gość uczennicaaaa

Jestem uczennica III klasy liceum profilowanego ( krztałtowanie srodowiska) Moja nauczycielka z przedmiotu planowania przestrzennego zadała nam na zadanie które mamy przygotowac w czasie ferii zimowych -wykonanie projektu domu (najlepiej parterowego) . Problem w tym ze nie mam pojęcia jak sie za to zabrac.... Nawet nie umiem wymiarowac.... czy ktos ma moze taki projekt na komputerze , lub umiał by mi pomóc? Chciałabym tylko wiedziec jak to ma wygladac ;) Chodzi mi o cos takiego tylko zwymiarami w jakiejs skali.... zabardzo sie na tym nie znam :(:(:( http://www.szkielet.com.pl/projekty/foto/duze/d10/D10_poddaszex.jpg bardzo proszę o pomoc

poszperaj dobrze w sieci znajdziesz zasady projektowania coz to za przyjemnosc, gdy ktos za ciebie wykona rysunek? coz to za przyjemnosc sciagnac skads ten rysunek...?? troche inwencji, skoro masz profilowane liceum, moze wlasnie architektura bedzie twoim powolaniem ;)? a sam projekt banalny... masz jakies wymagania w czym masz go narysowac? jesli masz dostep to proponuje ksiazke \"rysunek techniczny maszynowy\" Tadeusza Dobrzańskiego tam bedziesz miec wytlumaczone zasady wymiarowania :) powodzenia :)

Gość wata
wejdż sobie na stronę murator dom tam sa gotowe projekty wybierz to co się Tobie podoba i złóż w jedno skala 1:50 1:100 pamiętaj o podziale stref na na nocną i dzienną i układzie słońca tzn od strony północnej budynku mniejsze powierzchnie okien, sypialnie, łazienki, kuchnie, od strony południowej pd wschodzniej mogą być tarasy, balkony itp. strefa dzienn, czyli salon, pokój dzienny itp. łazienki przy sypialniach albo w ogóle jedna gówna sypialnia z własną osobną itd. z kucnią można kombinowac czy chcesz jako osobne pomieszczenie, czy z dodatkowaspiżarnią, czy otwarta i połączoną z jadalnią, czy jeszcze może na środku całego domu jako jego serce...... poszukaj na stronach z domkami jednorodzinnymi itd,,,podobne informacje i ogólne wytyczne wszędzie przewijają się takie same

Gość uczennicaaaa
dzieki wielkie... nie chodziło mi o sciagniencie z neta gotowej pracy tylko szukałam czegos podobnego jak pokazywała nam nauczycielka ;) wprawddzie muwiac prace które nam pokazała byly bardziej skąplikowane.... ale dzieki za pomoc;)