Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcelina36

Błagam jak przekonać nastoletnią córkę by zażyła antybiotyk

Polecane posty

Gość Marcelina36

byłam dziś z córką u lekarza gdyz miała silny ból gardła i głowy(nie miała jednak temperatury co mnie troche dziwi).Lekarz zdiagnozował że to angina choć niemiała ropnych nalotów oraz lekie zapalenie krtani i znacznie powiększone węzły chłonne./Zapisał jej zinnat 500 mg czyli raczej silną dwake.wykupiłam jej ten antybiotyk ale jak przeczytała w działaniach niepożądanych że może wystapić: cięzkie reakcje skórne Toksyczno rozpływna nekroliza naskórka oraz zespół Stevensa Johnsona to swtierdziła że za nic w świecie nieweżmie tego świństwa.Co ja mam zrobić a może porosić lekarza by w zamian zapisał jej jakiś lzejszy może zgrupu amoxycylin np amoxiklav bo ten akurat aż tak cięzkich działań niepożadanych niema.Dziwne że dał taki silny bo córa niema gorązcki i raczej niewygląda na chorą.Wiem wiem ja tez jej tłumacze ze te objawy moga ale niemusza wystąpić ale ona po przeczytaniu ulotki jest przerazona i powiedziała że niebedzie ryzykowąc.Błagam co ja mam zrobic by zaczeła go zazywac skoro lekarz jej przepisał:(

Gość yo po co szłyście do lekarza
jak nie wygląda na chorą?????:O Nie ma ropnych gul, to nie dawaj jej antybiotyku. Te objawy występuja raz na 1000 pacjentów i w dodatku częściej u starych i schorowanych osób, nie u takich młodych dup. Tylko mnie zastanawia, czemu ludzie z byle gównem leca do lekarza i od razu się trują natybiotykami:o Trzeba jej było w aptece kupić jakis spray albo tabletki na gardło, wsadzic do łóżka wcześniej i już. Po co jej ten antybiotyk??????:O Nawet ropna angina przejdzie bez antbiotyków. Wiem, bo znam na włąsnym przykładzie. Mam gronkowca złocistego. Trzebabty mnie leczyć antybiotykami co miesiac, bo choruję cały czas... Latem, zimą- wsjo rawno. Ale nic nie biorę i po 3-4 tygodniach samo przechodzi. Od chorób tego typu się nie umiera. A jak będzie miec goraczkę, rope taką, ze całe gardło białe, do tego przekrwione, to możesz jej da cantybiotyk./

Gość Marcelina36
w sumie tez sie dziwie że zapsiała jej tak silny antybiot. a poszłam z nią do lekarza bo miął strazsnie powiększone ezły chłonne jak guguły wręcz i strasznie ją szyja bolała.no trudno jak niechec go brać to chyba nieuda mi się ja przekonać a jak bedzie jej gorzej temperatury dostanie i sie nabawi złego stanu zdrwowia to i tak pewnie sie nie da namówić by go zażytć więc ja niemam na nia wpływu.Ona bardzo boi się os woja urode(jest fotomodelką).Ma 17 lat i jest starsznie przewrażliwiona na punkcie swojego zdrwia i jedyny antybiotyk który tolerowała to amoxiklav gyż jak stwierdziła niemiał tak cięzkich niepożądanych objawów jak zinnat. To po cholere kazala mi go wykupić a teraz fochy mi tu strzela

Gość diabelizujecie
hahahha...cale zycie bylam leczona roznymi antybiotykami, ja i moi rodzice, znajomi, rodzice znajomych (taka epoka i moda byla ) i nigdy ani ja ani nikt z ludzi ktorych znam nie mial jakiegos strasznej ubocznej reakcji ; smiac mi sie chce ze jak ktos ma gronkowca to go nie leczy bo nie chce sie truc :D a juz wymiekam jak panny boli brzuch i nie wezma tabletki przeciwbolowej, qrcze po co tyle milionow na swiecie wydaje sie na badania, nowe leki itp.....a tym co z wlasnnej nieprzymuszonej woli sie nie lecza w razie powiklan, niezdolnosci do pracy itp nie powinno sie placic zasilkow chorobowych czy renty

Gość wymień tabsy na zastrzyki