Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umieram z bolu

sposoby na bole menstruacyjne

Polecane posty

Gość umieram z bolu

nie spalam cala noc wijac sie z bolu...teraz ledwo co sie ruszam...:( nie mam w domu zadnych prochow przeciwbolowych .. do apteki daleko... macie jakies sposoby, np. jakies cwiczenia czy ziolka....:( naprawde juz nie wyrabiam ;(

Gość rajskie jabłko252
Spróbuj wziąć ciepłą,ale nie gorącą kąpiel,albo jak masz poduszkę elektryczną przyłóż do brzuszka.Jeśli masz zawsze tak bolesne miesiączki radziłabym skonsultować to z lekarzem,często jest nam wmawiane,że to jest normalne,a później okazuje się ,że kryje sie pod tym jakaś choroba.Mam nadzieję ,ze Ci przejdzie szybciutko!

Gość umieram z bolu
dziekuje Ci bardzo zaraz sobie poduche przyłoze ja naszczescie nie tak zadko mam az tak bolesne miesiaczki... mysle, ze to przez to, ze wczoraj pilam alkohol...ehh :( dziekuje za rade jeszcze raz 🌻

Gość Prostowijka
Ja mam gorzej... ból brzucha i do tego biegunka :o Już nie mam siły! A nospa nie pomaga :/

Gość ciąża
jest najlepszym sposobem uniknięcia bóli menstruacyjnych i to na dłuuugie miesiące :)

Gość mi pomaga ibuprom
a pozatym polecam wizyte u lekarza może przepisze Ketonal , bo to biore w ostateczności i wtedy nie cierpie:)

Gość umieram z bolu
mialo byc * nie tak czesto*

Gość ututu
ja polecam solphadeine do rozpuszczenia we wodzie. Bóle mam zwsze i bez tabletek się nie obędzie. Jak zaczyna coś się dziać to od razu wypijam solphadeine i biorę jeden ibuprom i po 30 minutach jest ok. Tragicznie jest jak ból się rozwinie a ja np. jestem w pracy i nie mam leków - wówczas mogłabym wziąć nawet 5 tabletek i i tak zwijałabym się z bólu. Najwazniejsze to nie pozwolić aby się rozwinął. Wiem że te prochy to jedno wielkie świństwo ale nie ma innej rady. POza tym nigdy nie biorę przeciwbólowych.

Gość umieram z bolu
Prostowijka ---> w nocy mialam biegunke :( i jak ja mam sie ruszyc z domu w takim stanie ;(

Gość lepiej jak wybierzesz
sie do apteki niż jak masz tak cierpieć przyokazji kup sobie coś na biegunke, a tak z ciekawości to czy używasz tamponów ???bo jeśli tak i masz biegunke to niechce straszyć ale Jest coś takiego jak Zespół Wstrząsu Toksycznego:-0

Gość umieram z bolu
lepiej jak wybierzesz ---> ostatnio uzywalam tamponow jakies pol roku temu i nie mialam zadnych zlych objawow, wiec to napewno nie Zespół Wstrząsu Toksycznego.a le dziekuje za rade

Jeśli chodzi o leki polecam Ketonal!!!Silny i typowo rozkurczowy:) Niestety na receptę!Ale pomaga zawsze i szybko:)

Gość niebieskooookaa22
jeśli boli mnie zajebiscie tylko brzuch biore IBUPROM FORTE i pomaga a jeśli do tego dochodzi ból głowy to jeszcze biorę SOLPADEINE musujące...

Gość umieram z bolu
dziekuje wszystkim za rady...szczerze mowiac to toche mniej juz mnie boli...nie wiem czy to kwestia tego, ze zjadlam sniadanie, ale jest troche lepiej.

Gość mimi27
Apteka i poprosić o jakieś czopki rozkurczowe.Są o wiele skuteczniejsze niż tabletki rozkueczowe np.No-Spa.

Gość ciotka z ameryki
Mnie osobiscie N-spa nigdy nie pomogła, jak dostane okres i czuje pierwszy ból od razu biore ibuprom albo nurofen jest dobry , ketanol pomaga jak zadna tabletka ale niestety jest na recepte. Tak to kapiel ciepła i terzeba jakos zyc

Cześć Dziewczyny.Ja mam 19 lat i miesiączkuje od 11 roku życia.od 15 zaczeły sie bardzo bolesne,nic mi nie pomagał lezałam na brzuchu kulałam sie płakałam itp. pozniej zaczełam mdleć,odwiedziła mnie karetka bo sie nie wybudzałam,wymiotowałam.kazali brac ketonal po którym bardzo mocno uszkodziłam sobie zełądek wiec nie radze brac bo bez obrzęku się z tego nie wyjdzie.co miesiąc lądowałam w szpitalu.Chciałam Wam powiedzieć,ze z doświadczenia najlepiek pomaga ruch przez całe miesiące.od kad zaczełam chodzić na siłownie bóle conajmniej o połowe sie smniejszyły.Jesli tylko mozecie to zapiszcze sie na jakis aerobic,siłownie a na pewno pomoże.w dniu miesiączki wystarczy wtedy tylko apap na brzuch kompresy gorące lub lód-bardzo pomaga ;) Mam nadzieje,ze może moge pomóc komuś bo wiem co to znaczy Pozdrawiam

Gość glistha69
hej. Ja z bolesnymi miesiączkami borykałam się od 16 roku życia:/ dopiero mając 20 zdecydowałam się na tabsy anty. Pomogło:) Ale dopiero dwa lata temu dowiedziałam się dlaczego pomogło. Przewijając się przez tylu ginekologów żaden, absolutnie żaden nie zauważył faktu że mam po prostu małą macicę, a że tabsy zmniejszają ilość krwi to brzuch mnie już nie boli.

Gość wiktoria8888
Moim odkryciem są Kompresy Flex jakie ma w ofercie Sanity. Przy okazji kupowania u nich termometru wzięłam też takie dwa kompresy – mniejszy i większy. Super ulga w przypadku bólu menstruacyjnego. Wystarczy nagrzać żel w mikrofalówce i przyłożyć w okolice brzucha. Działa bardzo dobrze rozkurczowo, mogę się jakoś pozbierać nie ładując w siebie ton tabletek przeciwbólowych.