Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xEricax

Henna, a farbowanie chemiczne

Polecane posty

Wiem, że było już dużo wątków na ten temat, ale mimo to nie znalazłam odpowiedzi. Wiadomo, że po rozpoczęciu przygody z henną, nie można już stosować farb. A czy jeśli przed henną, przez długi czas farbowało się włosy farbami chemicznymi, trzeba poczekać aż odrosną? Spotkałam się z sprzecznymi informacjami, jedni mówią, że trzeba odczekać ok miesiąc, a inni, że do całkowitego pozbycia się zafarbowanych włosów, więc jak to jest? I mam jeszcze jedno pytanko. Jaki skład ma ta henna? Sama natura, czy może ma dodatkowe, sztuczne barwniki? http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...7d47e1e96258db Znalazłam jeszcze to cudo: http://esentia.pl/Henne_Color_Henna_w_prosz ku_p28731.htm Chyba kupię tą drugą, ma w składzie tylko ziółka i olejek lawendowy ... oczywiście po otrzymaniu odpowiedzi od Was Dodam też, że ostatni raz farbowałam włosy jakieś 3 miesiące temu.

Gość trarara
sama chciałabym wiedziec

Gość od kilka lat farbuję włosy
henną, ale nigdy nie używałam farby chemicznej więc nie mam tego problemu co Ty. sprawdziłam informacje na ulotce ( używam ziołowego balsamu koloyzującego z ekstraktem z henny, Henna color firmy Venita, taki w tubce, bardzo wygodny w użyciu) jest tylko napisane, ze nie można stosować 2 tygodnie przed i po trwałej ondulacji, o farbowaniu nic nie ma.

Gość trarara
po 2-3 miesiacach spokojnie mozesz:) nie yjda Ci zielone wlosy:)

Gość do aut.
poczytaj ostatnie strony Natura Górą - dużo tam ostatnio o hennie