Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellinaaa

znalazłam sposób na niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość ellinaaa

Wiecznie ospała i do niczego byłam. Kawa pomagała na krótko. Ale w końcu znalazłam sposób. Piję zieloną herbatę. 3-4 filiżanki dziennie. kawę odrzuciłam. Czuję się super. Polecam innym.

Gość jaktotak*
Jak znajdziesz na wysokie to daj znać 🖐️

zielona herbate? jak smakuje, gdzie i z jakiej firmy kupilas i czy naprawde ozywia cie na dluzej? (bo mam problem z niskim cisnieniem i zlym samopoczuciem, kawa na mnie w ogole nie dziala...)

Gość no ciekawe
ja tez pije zielona na pobudzenie, ale wieej iz 2 filizanki dziennie uszkadzają żołądek.

Gość no ciekawe
może nie tyle uszkadza co podrażnia

Gość ellinaaa
no właśnie, co do tego, że zielona herbata podrażnia żołądek, zdania są podzielone, gdyż kawa znacznie bardziej jest szkodliwa nawet jeśli to jest 1 filiżanka dziennie. Piję zieloną herbatę bez żadnych dodatków tj.cukru itp firmu Apis, ale to jest obojętne, ta chyba będzie najtańsza, dostępna jest w każdym sklepie spożywczym. Jeszcze raz polecam.

kurcze ale ja nienawidze herbaty zielonej :o w sumie znalazlam lepszy, oczywiscie dla mnie ;) solenie w nadmiarze :classic_cool:

rycheza... akurat nie mam z tym problemu bo ja najczesciej jem potrawy ktore sie soli, np 3 razy w tygodniu frytki zamiast ziemniakow, ziemniaki tez sole po ugotowaniu jeszcze, dla rodzinki normalnie a ja potem sobie dosypuje, na kanapeczki zawsze nakladam jakies warzywko ktore mozna posolic, czy np serek bialy, wiejski itp. w sumie to chyba do kazdego posilku cos sole :P a pic mi sie nie chce. Wlasnie i to blad bo jako niskocisnieniowiec powinnam duzo pic a ja nie potrafie. Nawet latem pije jakies pol litra wody mineralnej. Hektolitrami potrafie pic tylko kawe i dlatego chyba zyje :classic_cool:

hehe, no tak, ja z sola nie dam rady, a kawa jak juz mowilam nie dziala na mnie, wiec trzeba bedzie wyprobowac herbatkę zielona, chociaz chetnie wyslucham innych sposobow:D

Gość przepraszam bardzo ale
o jak niskim ciśnieniu mówicie, ja w tej chwili mam 99/61. Czy ktoś tutaj mnie przebije?

Gość ellinaaa
Rycheza...Nieważne, że jest tak napisane. Ona raczej stabilizuje ciśnienie tzn. wyrównuje. Aha, zimna woda 0k 2-3 litry dziennie, też jest super. Ale ja wolę zieloną.

no tak, ale ja mówię o ciśnieniu, które mam w tej chwili, miewałam niższe: 90/50 puls 50 ale ja biorę tabletki na obniżenie i zablokowanie ciśnienia, bo miałam jakieś dziwne ataki przy których normalne ciśnienie skakało mi do 180/100 puls 120 albo i lepiej teraz jest kaplica, czuję się jak trup

nooooo to chyba dlatego ,że bierzesz te tabletki, ja mam tak naturalnie... wpółczuję takiego samopoczucia, ja z moim nie moge wytrzymać, a co dopiero z takim ciśnieiem i pulsem jak twoje:|

dziękuję za współczucie, jakoś sobie radzę nie od dziś wiadomo, że najlepszym sposobem na niskie ciśnienie jest RUCH, czasem trochę alkoholu z tymże u mnie z tym ruchem to jest tak, że jak trochę poszaleję, to znowu mam podwyższone, słaba kondycha

Gość aska

Myślę, że warto kupić sobie SmartCardio szczególnie jeśli ktoś nie lubi się bawić z bateriami, szarpać z klapką, pamiętać o tym żeby w ogóle mieć schomikowane w domu zapasowe sztuki...

Gość martaa
Dnia 7.02.2019 o 14:45, Gość aska napisał:

Myślę, że warto kupić sobie SmartCardio szczególnie jeśli ktoś nie lubi się bawić z bateriami, szarpać z klapką, pamiętać o tym żeby w ogóle mieć schomikowane w domu zapasowe sztuki...

Jakbym miał doradzać to na pewno nasz ciśnieniomierz Smart Cardio jest ciekawym wyborem. Innowacyjna konstrukcja bez tradycyjnego łączenia rurką między urządzeniem a mankietem. Jak dla mnie to jest bardzo dobry pomysł żeby zrobić łączenie bezpośrednie, cały ciśnieniomierz stał się po prostu bardziej poręczny.

Gość kkk

Na rynku znajdziemy sporo różnych ciśnieniomierzy więc pewnie coś interesującego będzie można pośród nich wybrać. Ja korzystałem już z kilku modeli od Sanity i w sumie zawsze sprzęt się dobrze sprawdzał więc można zerknąć na tą firmę. Z tych sensownych modeli miedzy innymi Smart Cardio – bardzo wygodny w obsłudze, praktyczny ciśnieniomierz.

Gość olek

Ostatnio chciałem kupić jakiś ciśnieniomierz w sieci, ale nie do końca wiedziałem co bo opinie były sprzeczne więc ostatecznie podpytałem w aptece, pani mi zaproponowała SmartCardio, mam nadzieje, że będzie ok.