Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *refleksja*

Czy sa tu radykalni przeciwnicy palenia?

Polecane posty

Gość *refleksja*

Podobno palenia w dzisiejszych czasach uwazane jest za aspoleczne

no to ja i wszystkie moja najblizsze osoby jestesmy aspoleczni :classic_cool:

Gość *refleksja*
Mietek :D🖐️

Gość Brondynka
Nigdy nie palę wśród niepalących.

Gość stanczyk
Mietek Wirazka,jestes niesamowity:)

Mietek :D :D ja Cie prosze :D bo tu rozplacze sie ze smiechu :P ale ja dochodze tylko do 20 :P chyba ze czas imprezki nadchodzi :P

Gość były palacz
A ja dla odmiany uważam, że silną wolę trzeba mieć, by palić. No bo pomyślcie, jakie to koszta, jaka niewygoda (wystawać na mrozie pod drzwiami firmy), jaki to obowiązek (regularnie przypalać co pół godziny), no i jaki e cholerne zniesmaczenie (człowiek chciał się zrelaksować, a zamiast nabawił się mdłości, i zadyszki). Tak, tak, ja nie mam aż tak silnej woli, by to wszystko dłużej znosić. Dla tego byłem zmuszony przestać palić. Co najgorsze odpuściłem sobie bez uroczystych deklaracji, podniosłych przemów i dyplomów "rzuć palenie" Odszedłem sobie po cichu i bez rozgłosu, najzupełniej incognito. Czasem przy piwku skuszę się na jednego, ale to już nie to, co za szkolnych czasów... Ja już nie mogę, zabrakło mi silnej woli palenia :-(

zgłaszam sie! zawsze jak ktos na przystanku pali to podchodze do niego i pytam: czy wie Pan/i ze wlasnie pan popelnia wykroczenie i za to jest mandat? Gasza i odchoza na bok :) polecam wszystkim! damy sie truc? NIE- dzieki ;)

Gość po co palic papierosy
- nic nie daja, co innego marihuana:classic_cool:

Gość Marisol
Ja jestem przeciwniczką palenia! Oto przykłady niektórych tylko substancji występujących w dymie tytoniowym: Aceton - rozpuszczalnik, składnik farb i lakierów. Amoniak - stosowany w chłodnictwie, składnik nawozów mineralnych. Arsen - stosowany także jako popularna trutka na szczury i inne gryzonie. Benzopiren - związek o właściwościach rakotwórczych, wykorzystywany w przemyśle chemicznym. Butan - gaz pędny, używany do wyrobu benzyny. Chlorek winylu - związek używany np. do produkcji plastiku. Posiada właściwości rakotwórcze. Ciała smołowate - są odpowiedzialne za powstawanie nowotworów złośliwych u człowieka. Cyjanowodór - kwas pruski, gaz używany przez hitlerowców w komorach gazowych do masowego ludobójstwa. DDT - insektycyd polichorowy. Dibenzoakrydyna - używana przy produkcji barwników. Posiada właściwości rakotwórcze. Dimetylonitrozoamina - związek wykorzystywany w przemyśle chemicznym. Fenole - niszczą rzęski nabłonka wyściełającego oskrzela. Rzęski te oczyszczają wdychane przez człowieka powietrze i chronią drogi oddechowe przed przenikaniem przez ich ściany substancji i związków chemicznych oraz mikroorganizmów, np. wirusów. Formaldehyd - związek stosowany m.in. do konserwacji preparatów biologicznych, np. żab. Kadm - silnie trujący metal o właściwościach rakotwórczych. Metanol - silne trujący związek chemiczny, używany do produkcji benzyn silnikowych. Naftyloamina - wchodzi w skład barwników, używanych w przemyśle drukarskim. Posiada właściwości rakotwórcze. Nikotyna - działa obkurczająco na ściany naczyń kwionośnych (w tym także naczyń wieńcowych zaopatrujących serce), zwiększa ciśnienie krwi, jest odpowiedzialna za niefizjologiczne przyspieszenie akcji serca oraz zaburzenia rytmu serca, a także wpływa negatywnie na gen p53, który powstrzymuje niekontrolowany rozwój komórek, czyli powstawanie nowotworów. Piren - związek używany w syntezie organicznej. Polon - radioaktywny pierwiastek, odkryty przez naszą rodaczkę Marię Skłodowską-Curie. Posiada właściwości rakotwórcze. Tlenek węgla (czad, CO) - zmniejszając zawartość tlenu we krwi, w znaczny sposób utrudnia pracę serca i dotarcie tlenu do różnych części i narządów organizmu człowieka. Jest to związek będący bezpośrednią przyczyną śmierci wielu osób w czasie pożarów. Toluidyna - stosowana w syntezie chemicznej. Posiada właściwości rakotwórcze. Uretan - związek o właściwościach rakotwórczych.

Gość a ja może będę brutalna
i zaproponuje odwiedzić jakąś klinikę onkologii i zobaczyć co może czekać palacza, rak krtanii lub płuc. Dużo się o tym niby mówi ale dopiero się to rozumie jak ma się kontakt z chorymi.

Pieprzenie. Nie cierpię jak ktoś się czepia palących, prawi im morały, próbuje nawrócić, czy traktuje takie osoby jak gorsze. Jak ktoś jest przeciwnikiem palenia, to niech kurwa nie pali, proste.

Gość to też nie palę
tylko że z chorymi mam styczność niemal codziennie, nie mam zamiaru nikogo nawracać, ale też uważam, że każdy powinnien mieć swiadomość konsekwencji jakie za sobą ów nałóg niesie

Gość ja mam gdzieś nawracanie
po prostu nie chcę wychodzić z knajpy z oczami czerwonymi i śmierdząca jak skunks....nie chce i koniec..... palcie sobie we własnych mieszkaniach i leczcie się na wałśny koszt, po za tym nic do was nie mam.... ale jak czuję dym w windzie to szlag mnie trafia, buc jeden z drugim minuty nie może wytrzymać, koniecznie MUSI ZASMRADZAĆ innym zycie, feee tak jestem radykalnym przeciwnikiem palenia!

Gość Iffat
Zgadzam się. Skoro jesteście na tyle durni to zatruwajcie się, proszę bardzo, ale dlaczego niepalące osoby mają przez was cierpieć??? Bierne palenie to teraz poważny problem. Prawie wszędzie stykamy się z palaczami! Dlaczego nasze zdrowie ma być niszczone przez bezmyślnych palaczy??? A jeśli chodzi o cuchnące puby, dyskoteki itp. Czy są np. jakieś kluby, w których jest zakaz palenia? Bo wkurwia mnie, gdy wracam z dyskotek cała przesiąknięta tym smrodem! Czasem dopiero po kilku myciach włosów smród całkowicie znika.

Gość ja jestem przeciw paleniu
Paliłem do pewnego czasu, więc znam temat z autopsji. Mogę powiedzieć, że z różnych używek i nałogów palenie tytoniu jest najbardziej bezsensowne, ponieważ przyjemność jedst znikoma, a straty na zdrowiu i finansach niewspółmiernie duże.