Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleandra15

Obciąć czy nie obciąć?

Polecane posty

Gość traktorzystka
z takimi długimi włosami do pasa wygląda się troche jak 15-wieczna dziewica na wiezy; może to i fajne , ale czasem się przydaje odmiana; i mówie - jak dojdziesz do wniosku , że wolisz takie do tylka , to po prostu nic już nie będziesz robić, tylko zapuścisz nie bój sie , nic się złego nie stanie :)

Gość blond666
ja ci proponuje sciac pierw tak do pasa póxniej do łopatek...;) i to zalezy jak sie ubierasz i wogóle ja mam włosy prawie do pasa takie prosciutkie jka druty kolor bląd i geste i niezetne ich za chiny bo mi takie pasują i kazdy mowi ze niewyobraza mnie sobie w krudkich włosach moze napisz jaki masz kształt twarzy;) podrowionka;*

Mi się wydaje że najlepiej - do stanika albo do łopatek.Ja przynajmniej do takiej długości chcę zapuścić.

Gość wielbiciel dlugich wlosow
Nie obcinaj, najwyzej przytnij troszke. Nie ma nic gorszego, niz kobieta z meska fryzura, czyli krotka. Dlugie wlosy sa przepiekne. Chcialbym je zobaczycz :)

Gość oleandra15
No i czemu nie piszecie????

Gość oleandra15
CZEMU NIKT TU NIE ZAGLĄDA? :-(

Miałam włosy do pupy, też piekne, tyle że farbowane (lekko rozjaśnione) i już miałam ich serdecznie dość. Obcięłam \"na chłopaka\" i przy takich zostalam do dzis.

Gość Ludzie dajcie sobie siana
Cholerny fetyszysta haircutter sie podnieca bo wy łykacie każdą jego koleną "prowokacje" jak młody bocian żaby. Ten sam styl wypowiedzi, ten sam temat, i jeszcze tekst "byłam na topicu haircuttera szczerze mówiac beznadzieja" któy to tekst miał was przekonac ze to nie z haircutterem mamy tu do czynienia. Dajecie sie podpuszczac a ten jebany zboczeniec i fetyszysta sie tylko podnieca. A kurwa upierdol se te włosy przy samej czaszce, psycholu :|

Gość Ankol
Ja też mam długie włosy tak jak i ty.wacham sie czy je obciąć czy nie .......Z jednej syrony mnie wkórzają ale z drugiej są boskie .................... i chłopakom sie podobają.na twoim miejscu obcieła bym stopniowo najpierw do łopatek potem do ramion a potem na króciutko ...........................możesz też sama sobie obciąć ............czemu nie /?/?/?/przynajmniej zostawisz na pamiątke w woreczku foliowym................

Gość plci
Ej dziewczyny miałam długie włosy:) było mi ładnie miałam grube i o 10 cm dusze od dupy :) było mi ładnie obciełam i wycieniowawm włosy i mi jest łanie i wygodnie musiałam co 2 tygodnie podcinac końcówki :) więc laski powiem wam tyle ładnemu we wszystkim ładnie ..to jest moje zdanie... A jak wam szkoda albo sie boicie ze bedzziecie zle wyglondac to zaryzykujcie włosy odrosnom...

Gość to_po_prostu_ja
no to teraz moja rada :D zrób coś ekstremalnego, jesli masz dość grube włosy je.bnij sobie porządny pazur, z jajem! :D nie muszą byc krótkie, moga byc na górze postawione a od dołu wypuszczone np. długosc do łopatek. postaraj sie spytac znajopmych (tych do bólu szczerych) czy ladnie byloby ci w.. (i tu pokaz im fryzurki) albo popatrz na gwiazdy (chodzi o fryzury pasujace do owalu twarzy i karnacji) polecam ikf. com. pl tam jest w ch**a zaje*istych fryzur :D pozdrawiam, rock on ! ^ ^

ja też długo miałam włosy do pasa, nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że są aż takie długie, ciągle mi się wydawało, że są za krótkie i powinnam dalej zapuszczać :D Obcięłam, może trochę za bardzo w pewnym momencie, bo do ramion i ciężko było mi je odżałować :) teraz utrzymuję długość mniej więcej do połowy pleców i to jest optymalnie :)

ja bym obciela i zostawila dluzsze ale nie az do tylka, wlasnie namowilam do tego szwagierke w wieku tez 15 lat i jest super zadowolona wreszie wtygladqa jak mloda diewczyna nie 10 dzieko z kokardkami

ważne, żeby nie przesadzić szczególnie, jeśli nie ma 100% pewności, czy się chce obciąć :) Wtedy warto zostawić do łopatek, może wycieniować, żeby nadać włosom lekkości i troche odmienić fryzurę :) Natomiast drastyczne zmiany mogą być trudne do przełknięcia, szczególnie, że odwrotu nie ma...

Gość aldonka0711
na Twoim miejscu jesli chcesz cos zmienic to skróć troche lekko wycieniuj i zrób jakos fajna grzywke w zaleznosci jaka bedzie pasowac do Twojej twarzy. jak obetniesz calkiem krótko od razu to mozesz zalowac:/ a krótkie włosy ma teraz wiekszosc...

Gość aldonka0711
ok stray temat nie zauważyłam

Gość zielony kotek
obciać, obciąć - choćby dla odmiany Zapleć warkocz , zwiaż bardzo mocno gumkna na dole i tam, gdzie chcesz obciać i sprzedaj, a z reszty zrób nowa fryzurę, poczujesz się super, tylko raczej nie obcinaj od razu na całkiem krótko, bo mozesz bardzo załować - obetnij tak do łopatek

Gość kottta
rozejrzyj sie dookola, wszystkie maja modne krotkie fryzury najwyzej do łopatek ktore sa do bani heh. dlugie wlosy sa piekne, kobiece i wyrozniaja cie z tlumu. najladniesze sa takie wlosy do prawie pasa. to jest moje zdanie. ja mam takie i od jakiegos czasu korcilo mnie zeby obciac do ramion ale teraz jestem pewna ze sie nie dam. dlugie sa najlepsze.

Gość kottta
a i faceci wola dlugie. gdyby mieli do wyboru swoja kobiete z dlugimi lub z krotkimi wlosami napewno wybraliby ta z dlugimi. dlugie sa sexi

Gość zielony kotek
a do połowy pleców to jakie są, krótkie ? Moze i długie włosy, jak są geste, mocne, grube, wygladają fajnie, ale jak sielatami nosi - jak ona - całe życie - to to jest po prostu nudne. to tak, jakby całe życie mieszkać w mieszkaniu i ani razu nie przemalować dla odmiany ścian, ani razu nie kupic jakiegos nowego mebla, ani razu nie wymienic lampy na inny model. Nuda, nuda, nuda

Gość aaaaaaa****
dziewczyno nie obcinaj :p tzn. ja radzę Ci podciąc tak, żeby sięgały za łopatki i może jakoś fajne pocieniowac. Długie włosy [ale do pasa to za długie!] są piękne ;))

Decyzję o obcięciu włosów trzeba dobrze przemyśleć, bo przecież potem można żałować. Najlepiej iść do renomowanego fryzjera, który doradzi jaka fryzura będzie dla nas najlepsza i co nam będzie najbardziej pasować. Zależy skąd jesteś, bo wiesz, w Warszawie maja taki dobry salon fryzjerski Berendowicz&Kublin na ulicy Tamka. Obcinają tam niesamowicie, nawet własną technikę obcinania opracowali. Może tam powinnaś się przejść.

Gość ryszardzia
Obetnij, raz że dla odmiany, a dwa - po co takie długie włosiska? Nie musisz od razu na krótko, możesz obciać do lopatek, jak masz równe, to teraz ścieniować albo w jakiś inny sposób wprowadzic odmianę

Gość ryzyk-fizyk i scinamy
Mialam do polowy plecow, tez byly piekne, bardzo dlugo sie zastanawialam nad zmiana. W koncu scielam krotko (tak ze tylko szyje zaslanialy). Mialam wtedy 20 lat. Wygladalam kapitalnie. Teraz od dluzszego czasu utrzymuje dlugosc do ramion, co jakis czas zaszaleje. Nie boj sie zmian, skoro sie kusi, to widocznie masz potrzebe tylko sie boisz ;) A jesli wlosy sa piekne i zdrowe, to nadal takie beda kiedy je skrocisz. Jesli dobierzesz odpowiednia fryzure (niekonieczie musi sie to udac za pierwszym razem), to moze to tylko podkreslic ich naturalna urode. I Twoja urode tez :)

Gość ryzyk-fizyk i scinamy
Tak, faceci wola z dlugimi... Sprobuj opanowac ten zywiol w lozku, wszedzie sie wpychaja i zamiast na sobie trzeba sie skoncentrowac na odgarnianiu wlosow zeby sie nawzajem widziec ;)