Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

trochę niesmaczne,ale pomocy !!!

Polecane posty

Wczoraj jadłam barszcz,z godzinkę później poszłam do ubikacji i dostałam coś ala biegunki,ale to nawet nie jest biegunka co bardzo pamarańczowy śluz z oczkami tłuszczu.Dzisiaj to sie powtórzyło :( Jestemj przerazona.bardzo proszę o normalne komentarze,niegdy czegoś takiego nie mialąm jest mi nawet wstyd iść do lekarza,zresztą teraz w sobotę to chyba na pogotowie.odpiszcie

Błagam odpiszcie bo to dla mnie nie jest smieszne :( Boje sie że mam coś z jelitami :(

No i jak ja cholera mam to powiedzieć lekarzowi ? :((((((((((((((((((((((( jak to nic nie jest będą mieli ubaw :(((((((((((((

Gość no wiec
jezeli masz to do dzisiaj, ja nie wiem, ale cos kiedys slyszalam ze jak sie ma tluste stolce to trzeba isc do lekarza. Jak masz nadal biegunke to pij duzo wody, jedz lekkie posilki i w poniedzialek idz do lekarza, chyba, ze wystapia inne objawy. Ale naprawde "t;ustych" wyproznien" nie mozna lekcewazyc!!!

Gość janoszczapke
moze wez jakis preparat na regulacje pracy jelit

Gość anastazjaalicja
Kup sobie w aptece smecte lub cos na biegunke,ale polecam smecte jest dobra i pomaga nie zapomnij tez o diecie.Jesli ci to nie pomoze to wtety idz do lekarza.napisz pozniej jak z twoim zamopoczuciem czy ci sie polepszylo.

Gość no wiec
i nie wstydz sie lekarza!!! Moja siostra jest lekarzem i to od niej wiem o tych "tlustych stolach" bo mnie kiedys trzustka pobolewala i chyba wlasnie o te wyproznienia sie pytala, ale to bylo dawano temu, wiec nie pamietam na 100%

ale jaki? to też może byc jakies zakażenie bakteryjne,mam szczeniaka w domu,chociaż odrobaczonego.Miałam wrazenie ze to coś było ciut też krwiste.Cholera jak z tym iść do lekarza? :(

Gość Niech mi ktoś pomoże....
lekarz napewno sie nie będzie smiał!!!! Musisz iśc do lekarza, bo to sa własnie "biegunki tłuszczowe" Może być to problem z enzymami trawiennymi... Lepie nie bierz zadnych środków zeby nie zatrzec objawów. Jedz lekkostrawne rzeczy i koniecznie do lekarza!

Ja nie mam tego ciagle,było chwilę wczoraj i chwilę dzisiaj :( ale to bardzo jest dziwne :( to nie jest bioegunka ,nie latam ciagle do ubikacji,stolec pojawia sie powoli normalny,cle cholera ten śluz wodnisty :( wstyd mi jak cholera

Gość no wiec
musisz isc do lekarza. ktos slusznie napisal o tych enzymach, widocznie nie tylko ja slyszalam o tluszczowych biegunkach. Nie wstydz sie, przeciez to choroba od Ciebie niezalezna, a lekarze sa po to zeby pomagac.Musisz isc do lekarza bo zignorowanie takich objawow,moze byc o wiele bardziej powazne nic takie wyproznienia. Badz dzielna i nie lam sie. Lekarz to tez czlowiek!

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
proszę napiszcie czy mam czekać do poniedziałku,czy podejsć na pogotowie(mieszkam przy pogotowiu),czy mnie nie wyśmieją na pogotowiu.Mam w chwili obecnej jeszcze wzdęcia :( natomiast niedawno miałam serię badań laboratoryjnych bo mam guzka na piersi ,czy wiecie jakie parametry krwi wskazują trzustę,bo jak czytam to moze być problem trzustki :( miałam mnóstwo badań krwi.Czy to moze być tylko chwilowa niestrawność ?

nie wstydz sie isc do lekarza!nie mozna ignorowac takich objawow!koncze studia pielegniarskie i jestem pewna, że nikt sie z ciebie nie bedzie smal!nie jestem zwolenniczka leczenia sie na \"wlasna reke\" jednak jesli biegunka bedzie bardzo uporczywa (ponad 5 luznych stolcow dziennie), czyli jesli dzisiaj juz tyle ich bylo, to moze powinnas sprobowac zazyc smecte(jest dostepna w aptekach bez recepty)!ona ci nie zaszkodzi a moze pomoc!a w poniedzialek-jesli objawy beda sie utrzymywac-idz do lekarza rodzinnego!mam jeszcze pytanie: czy odczuwasz jakies dolegliwosci bolowe brzucha, podbrzusza lub podczas wyprozniania?

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
Cześć :) Nie mam objawów bólowych rzadnych,wczoraj wypiłam barszcz z duża ilościa czosnku i był dosć tłusty.Mam teraz male wzdęcia,mdłości mam ciągle od miesiecy ale z nerwów,tak reaguje na stres:(Ja raczej nie jadam tłuszczy,poprostu nie lubię,zresztą zawsze mnie mdli.Wiem ze próby wątrobowe mam ok.Ja w ubikacji od wczoraj byłam 3 razy tylko,ale za kazdym razem własnie ten "plyn" chwilowo potem juz nie.Ale bardzo pomarańczowy i z oczkami tłuszczu:( Cholera wstyd mi to opisywać :(

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
Chwilami łapie mnie jeszcze zgaga.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
Proszę napiszcie jeszcze czy takie objawy mogą sugerować jakis krwotok wewnętrzny? ja sie kompletnie nie znam ale własnie ktoś mnie nastraszył :(

Gość twoje objawy
wskazują, że najprawdopodobniej masz jakiś problem z trzustką (ślady tłuszczu w stolcu), na twoim miejscu nie czekałabym do poniedziałku, jeśli nadal masz biegunkę, to najlepiej, jeśli jak najszybciej zwrócisz się o poradę do lekarza a czy masz jakieś bóle brzucha?

Gość twoje objawy
acha, nie doczytałam:), czyli nie masz dolegliwości bólowych, a więc tak jak pisałam, to może być trzustka, a konkretnie niedobór enzymów trawiennych wydzielanych przez trzustkę, po prostu brak ci tych enzymów i stąd niestrawiony tłuszcz w stolcu to oczywiście jedna z możliwych przyczyn, lekarzem nie jestem, więc powinnaś jednak udać się do fachowca:) no i przede wszystkim nie wstydź się tego, bo to normalne, że czasem człowiek choruje 🖐️ 🖐️ 🖐️

Gość vivaaa Las Vegas
jak dla mnie to ten czosnek mogl zadzialac, skoro ci mdlo to moze watroba nie tolerowac czosnku.Czosnek jest w sumie ciezki, poza tym sluz, tez moze swiadczyc o grzybachm , moze zwyczajnie czosnek je tempi. Czosnek dziala grzybobojczo. pij kefir naturalny. Przede wszystkim jednak idz do lekarza.My tutaj mozemy sobie gadac, ale nikt nie wie co to jest na 100%

Gość twoje objawy
no a poza tym pamiętaj, że buraki mają działanie silnie przeczyszczające...

Gość twoje objawy
oj, odradzałabym kefir przy dolegliwościach biegunkowych, z resztą wszystkie produkty mleczne, one mogą tylko nasilić objawy, najlepsza jest mocna gorzka herbata

Gość vivaaa Las Vegas
racja w sumie z tym kefirem, przepraszam, skupilam sie na problemahc jelitowych nie pamietajac, ze autorka ma biegunke.

Gość twoje objawy
hehe, no właśnie na same problemy jelitowe kefir by pomógł, ale nie przy biegunce:)

Gość xyzzyx
a ja widze że autorka biegunki nie ma , czytajcie to co pisze biegunka to wg definicji wiecej niż 3 "luźne" stolce w ciągu 24 h las ... gdzies to wyczytał że jak jest sluz to objaw "grzybów" ???? pierwsze słysze... słuz czsto jest przy nieswoistych zapaleniach jelit, moze byc z domieszką krwi... itp ale przy tym zazwyczaj sa dolegliwości bólowe, najczęściej w prawym podbrzuszu... Lekarze tyle w pracy widzą, że nic ich nie zdziwi... wiem co mówie