Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość st

Jak poprosić o podwyżkę?

Polecane posty

Gość st

Chyba tak jak większość Polaków uważam ze zarabiam za mało. Chiał nie chciał muszę o nią zawalczyć. Jeśli macie jakieś dobre rady chętnie skorzystam.

Gość st
Nie rozumiem oco chodzi. Wciąż dookoła słyszę że zamało zarabiamy. A tu fenomen wszyscy, zadowoleni bo zarabiają dobrze. Mogę tylko pogratulować.

Gość z takim
z takim wrednym nastawieniem do spoleczenstwa nie wychylalbym/wychylalabym sie z pytaniem o podwyzke, bo i tak jej nie dostaniesz, najpierw naucz sie doceniac sfere niematerialną

Gość st
to było bez złośliwości. Szkod że tak zostało odebrane. pzdrawiam.

Gość ja też bym chciała
Sama nie wiem jak to zrobić.

Gość pumeksol
idziesz do szefa/szefowej i mówisz że prosisz o podwyzkę. po czym argumentujesz. tylko pamiętaj, ze to, ze potrzebujesz kupić nowy dywan czy ksiażki do szkoły wcale argumentem nie jest. pokaż co zrobiłaś dla firmy, za co masz dostać nagrodę. niech to bedą, np. maile od klientów w którym chwalą sobie współprace z tobą, albo to, ze znalazłaś nowego odbiorce, dzięki czemu firma zarobiła dodatkowe 10000 itd. powodzenia. Wbrew pozorom to wcale nie takie trudne ;)

Gość st
mam nadzieję że to wystarczy. Ne mam charakteru ''lizydupa" ięc faktycznie pozostają dobre argumenty.

Gość st
az tak zdesperowana nie jestem !

Gość kiedyś RER
Nie chcę Cię zniechęcać - spróbowac zawsze warto - ale z moich doświadczeń wynika, że jedynym sposobem na awans i podwyżkę jest zmiana pracy.

Gość st
Tak się składa ze moja firma sie dzieli i ja "przechodze" do nowej ze starym szefem....

Gość pracodaca
ja sobie cenię szczerą i otwartą rozmowę, nie lubię sztucznych przemówień, jeśli wiesz że Twoja praca jest warta więcej niż zarabiasz a firma jest w takiej kondycji, że jest w stanie tyle Ci zapłacić - idź i powiedz to wprost bez owijania w bawełnę

Gość st
Mój szef jest fajny. Ale ma jedną wadę , ze wszystkiego robi dsobie "jaja". Obawiam się ,że i tu pomyśli że to jakiś żart :)