Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malenka 18

praca z alkoholikami,narkomanami

Polecane posty

witam,chcialabym sie dowiedziec,po jakich studiach moglabym podjac prace kogos kto kieruja grupa anonimowych alkoholikow? czy prace z narkomanami?

Gość często robia to osoby
bez studiów- za to po przejściach- byli narkomani i alkoholicy. Jeśli chodzi o studia to najlepsza- resocjalizacja

Gość psychologia.

Gość resocjalizacja
lub kierunki pokrewne np. pedagogika resocjalizacyjna, warto zainteresować się pracą pracowników socjalnych, może medycyną, tak czy siak, praca niewdzięczna, dołująca tak samo jak alkoholicy i narkomani, tylko dla silnych i raczej mężczyzn

Gość nie pakuj się w to
bo psychiatria/psychologia/resocjalizacja to druga strona medalu, wszystkie te zawody przyciągają osoby jakoś pokręcone, albo doprowadzają w trakcie pracy do sfiksowania trudno się obronić przed schizolami, ćpunami, alkoholikami ich mental to tragedia, najlepiej byłoby ich wszystkich wysłać na Madagaskar lub zagazować! No ale to marzenie...

Gość no tak-wysłanie na
Madagaskar lub.... załatwiłoby problem ( ręce opadają) Jako absolwentka kierunku też odradzam. Moja kumpela chciała sie tym zająć, bo jej były mąż miał problem z narkotykami. I to było dopiero pogięcie !

no ale jak mnie to interesuje? lubie rozmawiac z takimi ludzmi i chcialabym im pomagac wyjsc z nalogu,pomoc zyc dalej...kazdy mowi zeby robic w zyciu to co Cie interesuje a mnie interesuje poza tym tylko i wylacznie spiew solowy,lubie spiewac i umiem ale co to za perspektywa w przyszlosci? nie bede miecz tego pieniedzy tylko satysfakcje a za cos zyc musze

Gość bedziesz mieć tak
zrąbaną psychikę po paru latach, że sama zrezygnujesz, a śpiewać będzie cienko, również finansowo. Zajmij się śpiewem, mam znajomego, który śpiewa, bo lubi z tego żyje, gwarantuje ci, że lepiej niż niejeden superpsychoanalityk. masz 18lat więc zastanów się, czy może nie masz innych pasji? Może praca z niepełnosprawnymi?

nie...raczej nie...od malenkosci marzylam o spiewie...rozwijalam sie w tym kierunq od 6 roq zycia i jakposzlam do sredniej szkoly to skonczylo sie spiewanie,tam juz nie bylo przedmiotu \"muzyka\"...i nad tym strasznie ubolewam...chcialabym spiewac w jakims zespole chociazby na weselach:)) obojetnie gdzie byle by czuc ze lubie to co robie,a terapie z narkomanami czy alkoholikami tez byly by czyms co mnie satysfakcjonuje...lubie pomagac ludziom poprzez rozmowy i umiem do kazdego szybko dotrzec

no i jeszcze cos..zeby zajac sie spiewem trzeba miec znajomosci by gdziekolwiek sie wkrecic.. nieraz mialam okazje zeby spiewac z kims na jakichs wystepach czy imprezach ale oczywiscie corka znajomego tez chcialaby to robic...:) i takie jest wlasnie zycie,bez znajomosci nie mam szans zeby robic to co kocham

Gość bzdury pleciesz
mój znajomy, śpiewa świetnie zarabia, a wszystko to osiągnął startując od zera! Znajmości z czasem się pojawiają :) Poza tym idż to szkoły śpiewu, tu znalazłem dwie, ale jest znacznie więcej: http://www.studiofoksal.pl/index.php?a=szkola-naturalnego-glosu http://www.ikw.art.pl/index.php?m=z&dz=5&k=34&z=10&page=2&ilosc=22 :) Poza tym pomaganie poprzez rozmawianie można uskutecznić w innym zawodzie :p

hehe...dziekuje serdecznie za podane linki...:) mieszkam tuz kolo zielonej gory i szukalamjuz szkol muzycznych...potrzebne sa ukonczone wczesniej jakies szkoly..a ja nieskonczylam zadnych szkol muzycznych by isc wyzej na spiew..i w tymjest problem..wiec wydaje mi sie ze w kazdej innej bedzie to samo..mimo to dziekuje bardzo...;) chcialabym jeszcze wiedziec gdzie pracuje ten Twoj znajomy?