Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soundlink55555

Pigulki pierwszy raz - pytanie!

Polecane posty

Gość soundlink55555

mam do Was pytanie:mianowicie-nigdy dotad nie bralam pigulek antykoncepcyjnych i nigdy tez nie bylam u ginekologa... zadecydowalam ze pora zmienic na taka forma antykoncepcji i w zwiazku z tym wybieram sie do ginekologa jednak zastanawiam sie nad tym ze chyba nie dostane recepty na pigulki od razu po pierwszej wizycie? czy lekarz zleci najpierw jakies badania? czy moze jest w stanie sam tak mnie \"przebadac\" ze bedzie mogl wypisac recepte od razu? jak to jest? pozdrawiam

Gość st
Dla twojego dobra niech Cie przebada lekarz. Jeśli żle dobierzesz sama sobie pigułki to najlżejsze konsekwencje będą takie że przytyjesz...

Gość soundlink55555
ok - wiem ze musi przebadac mnie lekarz tylko chodzi mi o to czy to tylko takie jednorazowe badanie (tzn pojde do lekarza przebada mnie porozmawia ze mna) i bedzie juz w stanie wypisac mi recepte czy tez moze da skierowanie na jakies inne badania (ktos kiedys wspaomnial jakims badaniu watroby czy cos takiego ale nie pamietam dokladnie wiec dlatego pytam Was)

Gość st
Wystarczy że zrobisz całą morfologię (próba wątrobowa jest też z krwi) i badanie moczu.

Gość bardzo ważne są badania w
kierunku ryzkyka zakrzepicy (m.in. badanie krzepliwości krwi) zakrzepica to najpoważniejsze zagrożenie przy pigułkach!!!!

Gość soundlink55555
aha dzieki... no wlasnie to u mnie moga byc problemy bo ja ostatnio slyszalam od lekarza ze mam problemy z krzepnieciem krwi i ze moja krew jest za rzadka :| i dlatego np mam czeste krwotoki z nosa..... czyli w tym przypadku pewnie pigulki odpadaja... ale nic udam sie d ginekologa i zobaczymy co dalej :)