Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam jak to jest

PORÓD NATURALNY PO CESARCIM CIĘCIU ? Jak to jest naprawdę,proszę o opinie.

Polecane posty

Gość Pytam jak to jest

Cięcie miałam trzy lata temu z powodu zagrażającej martwicy dzieciątka. Teraz gdy już termin tuż tuż zaczyna boleć mnie blizna na macicy. Jest podejrzenie że blizna może pęknąć.Czy któraś z Was zna takie przypadki ?

Gość podnooosze
bo tez bardzo interesuje mnie ten temat... kiedy jest druga cesarka po pierwszej?? czy jest jakis okres dzielacy porody - ze cesarka jest na 100%.?? no i kiedy lekarze decyduja sie na porod naturalny??

moja koleżanka pierwsze dziecko urodziła cc a potem troje siłami natury bez większych problemów ale pomiędzy cc a pierwszym porodem minęło 5 lat

Gość Pytam jak to jest
Wiem że po cesarce bezpieczny okres na zajście w ciąże to dwa lata.Czasami zdarza się że ten okres jest dłuższy. A czy zdarzyło sie którejś z Was że w następnej ciąży po cesarce bolała blizna ? A jak jest znoszony przez kobietę poród naturalny po cc ?

Ta koleżanka twierdzi, że cesarkę wspomina jak koszmar, w porównaniu z nią pozostałe porody to mały pikuś, chociaż drugi poród był długi i trudny. Ale jak lekarz pytał w pewnym momencie, czy zrobić cc to się zapierała rękami i nogami, że nie :D

Gość Pytam jak to jest
Dzięki Rafinka :)

Gość Pytam jak to jest
Dzięki słonko za podrzucenie tematu :) Ja do tej pory nie miałam przeciwwskazań do rodzenia naturalnego ale teraz jak mam bóle blizny to już sama nie wiem jak będzie. Pierwszy poród miałam wywoływany w 41 tygodniu a teraz dzidzi pcha się na świat.Chyba nie ma reguły jeśli chodzi o to czy pierwszy poród jest wywoływany czy też nie.

Gość NataliaM
Porod fizjologicny po cc jest jak najbardziej mozliwy , pod warunkiem ze: przyczyna cc nie byla za waska miednica kobieta nie jest chora (nadcisnienie,cukrzyca, padaczka) plod jest prawidlowo usytuowany w miednicy Jesli jednak jest potrzeba by wykonac kolejne cc ,to tnie sie w starej bliznie.Nie dobrze jest zajs w ciaze od razu po porodzie,organizm jest gotowy na kolejna ciaze po oklozo 1,5 roku.Pozdrawiam