Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwaczka miłości

CZYSTOŚĆ PRZEDMAŁŻEŃSKA

Polecane posty

jestem w szoku i jednoczesnie dziwie sie ze jest tylu zwolenników!! :) myslałam ze ten topik nie bedzie mial szans..:) Marcia21 bardzo sie ciesze sie sa tacy ludzie jak Wy.., az ciezka uwierzyc ze tak mozna, jestem od Ciebie o rok młodsza, i nie wiem czy znajde takiego faceta który bedzie myslał podobnie, ja w ogóle nie wiem, jak było w waszym przypadku, ze pewnego dnia poruszyliscie ten temat a on na to: spoko, ja tez nie chce współzyc przed slubem?? ja sie tylko boje ze jak poznam fajnego faceta (i on nie bedzie za czystością) i powiem mu ze chce pozostac czysta to spojzy na mnie jak na zdewociałą dzewczyne ze sredniowiecza.. jak było w Waszym przypadku? strzyga_ przeciez sam Bóg wymyślił seks, zabrania go ale tylko przed ślubem, po za tym moim zdaniem, jakby sie tak mocno wgłębić to przykazania idą w parze z własnym sumieniem mężarka pierwszy raz w życiu spotkałam sie z taką opinią.., moze Twój mąż ma jakieś przykre doświadczenia z dzieciństwa? przewcież to nie normalne.., radzilabym Ci (choć pewnie to juz robiłaś?) porozmawiać z nim o tym, a jesli to nie skutkuje to idz z tym do psychologa albo wyślij męża, stonkaaaa nie zgodze sie bo miłość wiąże sie z seksem - słuzy do budowania więzi między innymi( z psychologii) ale zgadzam sie ze nie jest niezbędny miłości i ze seks moze przesłaniać prawdziwe uczucia głębia oceanu jak masz gdzies ten link to bardzo prosze podaj go

Gość Aga_28_
Hahahha ciemnogród Przecież kobieta moze byc dziewica,a np robic wczesniej loda, analnie sie dawac. A poza tym duzo osob zdradza po slubie "z ciekawosci"... jak jest z innym/. bo wczesniej nie miala partnera Byl tutaj podobny topic

prawde mowiac to niepamietam jak to bylo czy rozmawialismy czy nie. chyba to bylo tak ze jedna osoba nad druga nienalegala i z czasem to wyszlo ze oboje tego nie chcemy przed slubem i oboje jestesmy katolikami i niechcemy w ten sposob zgrzeszyc. wedlug mnie jesli facet nalega nie potrafi Twojej decyzji uszanowac to znaczy ze Cie nie kocha.

Marcia dzieki Aga_28_ to o czym piszesz juz nire jest czystością przeedmałżenska

Gość o maaaaatko....
Bo trzymanie cnoty rzeczywiście warunkuje szczęście w małżeństwie! Na miłość boską, zastanówcie się czego wy tak właściwie bronicie? To TYLKO seks! A nie wyznacznik szczęścia rodzinnego...

Gość nie ma jak XXI wiek
a pozniej bedziecie meza szantazowac: albo pojdziesz na zakupy (ew. pojedziemy do mamusi) albo Ci nie dam! ;d ehh....

Gość o maaaaatko....
Co jest nie tak z tymi kobietami??? Nic lepszego nie mają do zaoferowania tylko cnotę??? Śmiecha na sali... :/

Gość beznadziejne baby
kłody bez temperamentu nie cierpię takich kobiet moze pomnik wam zbudować? bleh :O

seks jest piekny - ten z milosci :) ale co do tego maja jakies papierki? doprawdy, nigdy nie zrozumiem, dlaczego dla niektorych ten slub jest taka wielka, niesamowita granica, i dlaczego uwazaja, ze zwiazek przed slubem to cos zupelnie innego, niz zwiazek po slubie...

Gość beznadziejne baby
najgorsze sa kobiety tzw zimne kłody, co myslą ze jak są dziewicami to sa swięte i lepsze od tych co kochają sie bez ślubu:O to jest dopiero poracha na maksa:D:D:D

Gość ***czysta****
bo wy nie wierzycie z Jezusa :p

Gość prawdą jest na pewno ze
wiekszosc dziewic po 25 roku zycia to kłody bo jaka normalna kobieta wytrzyma tyle bez seksu:P

Gość o maaaaatko....
Bo może strzegą tego swojego dziewictwa ponieważ i tak NIKT GO WZIĄĆ NIE CHCE?? A ideologię do wszystkiego dorobić można! ;)

Gość ***czysta****
ja kocham sie tylko analnie i jestem dumna z mojej nienaruszoności

czystosc przedmalzenska nie jest zla decyzja, jednak z \"pierwszym razem\" dopiero po slubie tez roznie bywa- czasami duzym problemem staja sie tak smieszne \"drobiazgi\" jak smak czy zapach..milosc miloscia, a zmysly-zmyslami.. wszystko zalezy od typu osobowosci zainteresowanych:)

Gość fuuuujjjjjjjjj
ciekawe czy Jezus popierał seks analny jak był młody...

Gość ***czysta***
Żal mi was! Jezus przez was płacze!

Gość dajcie Jezusowi spokój
tez lubił seks A mARIA magdalena była całkiem atrakcyjna

poza tym, uwazam, ze istnieje pewien bezpodstawny i glupi \"kult pierwszego razu\". pierwszy raz to nie sa fajerwerki, jak sie niektorym wydaje, podczas pierwszego razu moze sie co nieco nie udac, a proces poznawania sie pod wzgledem seksualnym zajmuje nieco czasu. jesli juz chcemy miec udana, szalona noc poslubna, to nie wyobrazam sobie, zeby na te noc akurat planowac pierwszy raz :O z doswiadczenia wiem, ze moj pierwszy, drugi, czy nawet trzeci raz nie umywaly sie nawet do tego, co jest teraz, po tych paru latach :) seks z ukochana osoba to jak sztuka, ktora stale sie udoskonala :) (a po slubie do tej pory oczywiscie nie jestem)

Gość ***czysta***
Anonimku - popierasz robienie lodzika po slubie?

czuję się zniesmaczona czytając te obelgi :O :P przecież osoby tu piszące, wyrzekają sie seksu także w imię wiary; a wiadomo że ta często zakłada ascetyzm w imię...aby później dostąpić łask... inna rzecz, że seks to sprawa dwojga ludzi i ich to powinno przede wszystkim dotycznyć, a jeszcze inna sprawa - stereotypy rulezzz \"zimne dziewice po 25\" :P (każda najdoskonalsza kochanka była kiedyś dziewicą) - taka kobieta wytrzyma, właśnie w imię wyrzekania się - czy jakoś tak. szanuję takich ludzi...sama swego czasu miałam takie prześwity ale się nie dało :D (nie, nie żałuję) 🖐️

***czysta*** ---> Jeśli pisząc \"lodzik\" masz na myśli seks oralny aż do orgazmu, to nie popieram. Seks oralny może być częścią całego aktu seksualnego, ale wytrysk powinien nastąpić w pochwie.

Gość ***czysta***
z teog co mówisz, facet sie będzie musiał cały czas kontrolowac by sie coś mu sie nie zdarzyło. a gdzie tu sprawiedliwosc? to minetke mozna robic kobiecie az do orgazmu, a lodzika facetowi do orgazmu zrobić nie mozna? to nie fair!!! 😭

Gość o maaaaatko....
ale się uśmiałam :) Wy i te wasze tematy TABU! :) :) :) Doradzę Wam coś jeszcze... Po ślubie powinnyście wykorzystywać seks jako kartę przetargową. Taka metoda kija i marchewki :) :) Wasi mężczyźni to straaaaaaaszni szczęściarze! :) :) :)

Gość o maaaaatko....
Ja nie żartuję! :) No coś Ty!!!! :) To idealnie pasuje do prezentowanej przez Was filozofii! :) Rozumiem, że w całym swoim życiu będziecie kochać się tyle razy ile dzieci chcecie mieć, tak? :)