Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to już niebawem

Oddychanie i parcie w czasie porodu

Polecane posty

Gość to już niebawem

Witam Was serdecznie :) Za ok. 2 tygodnie czeka mnie poród :) Martwi mnie tylko to że kompletnie nie wiem jak powinno się oddychać w czasie porodu i na czym polega parcie :( Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć w jaki sposób należy oddychać podczas porodu? I czy parcie to taki sam odruch jaki wykonuje się podczas "załatwiania większej potrzeby"? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wpisy :)

Gość Sposób oddychania zależy
od tego w jakiej jesteś aktualnie fazie porodu. Jak trafisz na rozsądną położną, to ona Ci podpowie. A parcie, to dokładnie tak, jak powiedziałaś ;) :)

Gość NataliaM
Witaj przyszla mamusiu:)otoz oddechy sa naturalnie przyspieszone w czasie prordu,w kazdym razie nie wstydz sie ziajac toszke jak piesek,bo to jest naturalne,reszte moze ci podpowiedziec polozna,w kazym razie nie wstrzymuj oddechow.Parcie jet polaczone ze skurczem macicy,wiec jak przyjdzie skurcz ,a polozna karze przecz to z calej sily przyj ,im mocniej bedziesz parla ,tym szybciej urodzisz:) przy czym nie przejmuj sie podczas parcia tym,ze chce ci sie kupe ,czesto kobitki zalatwiaja sie podczas porodu ,o ile nie mialy wykonanej lewatywki..Wiec uznaj ze to normalnei nie hamuj akcji porodowej,bo mozsz dzieciatku zaszkodzic.A polozne niejedno jzu widzialy:)Pozdrawaim i buzka

Gość lilijka423453
Jak wychodzi dziecko to własnie jest takie uczucie ze zaraz kupe zrobisz, ja myslalam, ze popuszczam a to głowka wychodziła :p