Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbinka28

zakupki

Polecane posty

Gość balbinka28

Gdzie chodzicie na zakupy? Lubicie przeceny? Ja co weekend wypuszczam sie na polowania.Ponadto ceny tutaj sa stosunkowo male do cen w Polsce.Uwielbiam tkmaxa tam mozna upolowac czasami cos fajnego za niewielkie sumki. Podzielcie sie swoimi ulubionymi markami. A co myslicie o modzie na nadchodzacy sezon?

Gość balbinka28
Zapomnialam ze mialam na mysli LONDYN :) A kiedy teraz nowe przeceny? Aha a co myslicie o Angielkach? Ja dziele je na 2 grupy A) to te w dresach z wielkimi zlotymi kontykami i smiesznymi kitkami na czubku glowy wszestkie wygladaja podobnie na rozowo i z papierosem w zebach B) eleganckie zadbane w tygodniu w garniturkach zadbane wloski jak prosto od fryzjera paznokietki a w weekend w najmodnieszych cuszkach obcasikach i malych torebeczkach gdzie mieszcza tylko karte i szmineczke leca grupkami na party. U Nas musze strwierdzic ze w klubach jest troche szaro i tandetnie.Denerwuja mnie te fryzury albo paski albo burgundy do tego bialy kozeczek wywinieta nogawka i kult solarium.Gdy bylam w Polsce nie widzialam tak tego. Zapatrzylam sie na angielki w ich naturalnych wlosach i zrezygnowalam z farbowania dzis mam wlosy naturalne. Pozdrawiam

Gość bez czarnego tym razem
bez obrazy ale w TKMAX bylam raz i uwazam ten sklep za ciuchland, jesli chodzi o wyprzedaze to warto pojsc do Perfum Shop - zwlasza na Liverpool Street Station, gdzie mozna kupic Diora lub Lancome nieraz prawie 10 funtow taniej. Swietne wyprzedaze sa w LaSenza z bielizna. ale kazdy lubi co innego...

Gość ja ja ja
alew perfumy sie nie ubierzesz!! a Perfum Shop to taki perfumowy ciuchland mozna by powiedziec!! :P

Gość A ja nie chodze na żadne
wyprzedaże. Poprostu jak mi się sklep podoba i podobają mi się jakies ciuchy to wchodze i kupuję, to samo jest z perfumami i kosmetykami. Do sklepów typu lumpeks, gdzie odrazu powala ten swoisty zapach uzywanej odziezy, nie wchodze. Po co? Pracuję tutaj, zarabiam, to kupuję co mi sie podoba. Oczywiście nie szastam pieniędzmi, ale też chce dobrze wyglądać. A lumpeksy? Dość już się w Polsce nachodziłam w używanej odzieży. Gdy byłam nastolatką to chodziłam w ciuchach po ciotkach itd., bo mama nie miała pieniędzy. Teraz? Teraz w życiu nie ubiore ciucha, który ktoś nosił. Nie po to pracuję, żeby potem bierać się w lumpeksach. W UK sa lepsze gatunkowo ciuchy i tańsze w porównaniu z Polską. W Polsce kupiłam synkowi ubrania, po jednym praniu w 30 stopniach sie skurczyły, jedna bluza rozeszła. No comments. W życiu już ciuchów w Polsce nie kupię. A na wyprzedażach bywam tylko takich, gdzie widze, że ciuchy nie były używane lub wymieniane, ale specjalnie na nie nie poluję.

Gość balbinka28
Ja w ciucholandach jeszcze nie buszowalam:) w mojej dzielnicy jest jeden lub wda jakies malutkie (kiedys musze luknac) ale mam kolezanke w innej dzielnicy gdzie jest pelno tych sklepikow i udalo jej sie upolowac jakies fajnie rzezcy z metkami!Wiec moze warto. Ja uwielbiam te przeceny bardzo mnie wciagnelo czasami udalo mi sie kupic cos tak smieszniego.W Polsce jakos nie latalam po przecenach tutaj odkrylam jakie to fajne. A co sadzicie o markach ciuszkow? Ja lubie dorothy perkins, rivier island z butow faith (mam juz kilka par) aldo (ma maz i mamie zakupilam pare) no i clarks (w ramach sale zakupilam ostatnio 2 pary) Aha i Debenhams jest swietny mam go za rogiem:) Jakos topshop nie moge przelknac mam zakupilam tylko tam kamizelke i bluzke i tyle a ostatnio ta kolekcja zimowa i teraz na wiosne jest STRASZNA albo ja juz jestem stara.Aha i kontrowersyjny opluwany Primark niedawno otwarli i u nas wiec czasami tam zagladam i cos tam tez zakupilam jakies dwa sweterki lub trzy gatunkowo srednie ale za taka cene :) Jesli chodzi o mode to tu jest super to co na wybiegach zaraz mozna znalezc w modzie ulicznej w tanszych sklepach tak wiec Angielki moga sie cieszyc moda czy te bogate lub biedniejsze.W Polsce troche jestesmy za murzynami u nas wchodzi moga bardzo puzno.Moze w sklepach jest bo Zara czy Rivier island Mango tez mamy ale na ulicy tego nie widze bo nie wszystich z pensyjki 700 stac byc modna. Pozdrawiam Bo tego perfumerynego musze sie wybrac KONIECZNIE.Ja kosmetyki kupuje w boots lub superdrugu gdzie tez jest czasami taniej niz w Polsce.

Gość balbinka28
To nikt tu po sklepach nie szaleje?A co kupilyscie dzis swoim Walentym? Co myslicie o tych kwiaciastych unikach i sukienkach z workowatymi rekawami?

Gość balbinka28
ja ostatnio wyhaczyłam swietne rajtuzy w lumpiena wage..całe 30 groszy :D

jesli mieszkasz w Londynie to mozesz sie wybrac na niedzielny market kolo stacji Liverpool. nie jest to market na Brick Lane ale ten kolo Old Spitalfields Market. tam maja ciuchy w normalnych cenach i bardziej przypominajace normalne rzeczy niz wymyslona angielska mode. osobiscie nie przepadam za sklepami sprzedajacym typowe angielskie fasony - moda jak za czasow mlodosci mojej mamy a wiekszosc ma wyglad (i zapach) jakby lezala 25 lat w magazynie i czekala na to az wroci moda:P swietnymi sklepami (choc niestety nie najtanszymi) sa: French Connection, Krisp, Morgan, Jane Norman. Jak sie trafi na koncowke kolekcji to mozna kupic ciuchy naprawde tanio. fajne wyprzedaze bielizny sa w La Senza (czasami ceny przypominaja te z Primark\'a) jesli lubisz styl sportowy to polecam Lilly White na Piccadilly Circus. ciuchy najlepszych marek i czeste promocje do -70%. ostatnio moj maz kupil tam jeansy Yves Saint Laurent za 11 funtow przecenione z 75funtow powodzenia w buszowaniu po sklepach

Gość balbinka28
A ja przeciwnie lubia angielska mode :) Morgan podobno znika z rynku angielskiego :( u nas juz zlikwidowali na jego miejscu powstaja ICHI tez fajne podobne do morgana.Aha jeszcze superowy jest mango ale tez zlikwidowali (croydon) bo tam duzo czarnych a one przy tuszy:) Ja mam ochote teraz na jakis plaszczyk zolty albo pomarancz ma ktos namiar na fajny? W new look przecenili zolte (musztardowe) buty klasyczne na obcasie po 10 funa :) do tego w dorocie perkins w tym kolorku torebki takie wielkie po 5 funa.jak ktos ma ochote... POZDRAWIAM

Gość afra
ja nie bywam w Londynie niestety, ale za to w Dublinie i wczoraj wlasnie trafilam do sklepu BERSHKA, a tam szalenstwo -ceny od 1,5 do 5 euro na przecenach! kupilam wiec boska marynarke w kolorze zielonym -ale takim turkusowo zielonym-idealna na imprezki itd!i nadajaca kolorytu,(wiec kupilam jedna tez dla mojej kolezanki i podrzuce jej ja gdy bede w PL) do tego jedna w odcieniu lila, do pracy. Za 25 euro kupilam 3 marynarki, 1 koszule w pieknym kolorze granatu, oraz 3 topy!... poza tym lubie sklep Zara ,, do Primarku chadzam po drobne rzeczy takie jak podkoszulki itp, bielizne uwielbiam z La senzy! zwlaszcza z przecen gdy za 15 euro moge miec slodkie 5 par majteczek! Lubie tez A wear, a butki z ZEREP'u i jemu podobnych:-) generalnie - wstyczniu nanioslam do domu tyyyyyle ciuchow ze stare moge juz oddac bo pewnie i tak juz ich nie zaloze :P

Gość balbinka28
BERSKHA I ZAREPU jakos tutaj nie widzialam kurde.Z tego co piszesz to superowy! Moze ktos z Londynu wie w jakiej dzielnicy znajde? Wlasnie czytalam w dziale MODA tu na forum ze w Polsce laski placa ladnie za rzeczy atmosfire:) jejku a tu tak tanio.Ktos mi tez mowil ze w sklepach z ciuchami na wage mozna znalezc owe rzeczy w cenach jak tutaj nowe w sklepie smieszne to troszke. Pozdrawiam

Ech, przeceny sa super, bardzo czesto kupuje na przecenach, bo mozna miec 2 rzeczy w cenie jednej i sa to rzeczy normalnej jakosci, wcale nie gorsze. Najgorzej czlowieka trafia szlag jak cos klupil za 20 funtow, a za tydzien ta sama rzecz kosztuje 5 funtow, ale jak ktos chce przeplacac to jego kasa, jego wybor ;)

Gość corma
Od prawie roku jestem w Manchesterze.Uwielbiam wyprzedaze.Zbyt dobrze znam przemysl odziezowy,zeby dac sie nabierac i placic kilkadziesiat funtow za rzecz,ktora prawdopodobnie byla szyta w kraju Trzeciego Swiata i byla warta co najwyzej kilka funtow!a niestety w wiekszosci sklepow ceny ciuchow,nawet tych najbardziej znanych marek, sa po prostu sztucznie wywindowane.A ja szanuje pieniadze,na ktore ciezko pracuje,wiec bardzo czesto kupuje na wyprzedazach: kosmetyki - Superdrug, ciuchy - Next,H&M, Zara, New Look i wiele innych, bielizna - La Senza, ubrania sportowe - World Sport, Primark, JJB i JD. Jezeli ktos kupuje wszystko w regularnych cenach,to jego sprawa,w koncu wydaje swoje pieniadze,a jesli dodatkowo nie mial dobrej jakosci ubran w Polsce,to w sumie sie nie dziwie,ze chce w koncu zaszalec.Dla mnie to jednak czysta przyjemnosc,gdy moge wydac na ciuszki mniej niz myslalam.Pozdrowki!;)

Gość ja qpuje w PRIMARKU

Gość ja też PREFERUJE
PRIMARK

Gość balbinka28
A mam do Was pytanko hmmm Widuje to dzieciaki w takich sportowych butach z przymocowanym kolkiem pod pieta jezdzi sie na nich a~la rolkach tylko ze te maja jedno male kolko.Zazwyczaj biale z rozowymi wstawkami.Czy ktos spotkal sie z czyms takim?Gdzie moge takie cos kupic?Chce bratanicy kupic w prezecie jak teraz pojade do Polski.Jesli ktos ma dzieciaki i juz spotkal sie z tym do dajcie namiar w jakim sklepie kupie takie buty.Chyba to nowosc bo od jakiegos czasu to widuje na ulicach.Jak ktos wie o co mi chodzi podajcie w jakich sklepach sa sprzedawane PROSZE Ja nexta srednio lubie ceny ma dos wysokie a gdy sa przeceny to zazwyczaj maja zbieranine starych rzeczy z kilku sezonow.Trudno sobie cos upatrzec i czekac na przecene bo jak juz jest to chowaja to co maja na stanie a wyciagaja jakis stary towar z ubieglych sezonow.U Was tez tak jest? Juz czekam na koniec zimy mam ochote zaszalen po sklepach i kupic cos wiosennego w tych czadowych kolorkach: zolty ,pomarancz,zielen i folet takie raziki!!! super.I mam ochote na zolty plaszczyk jak widzialyscie gdzies fajny dajcie znac laski! A chodzicie tu do fryzjera czy czekacie na wyjazdy do Polki i z Polszy wracacie z odmienionymi fryzkami? Jak ktoras chodzi to dajcie namiar ktory dobry i jakie ceny. Pozdrowka