Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usuuusuuus

troche krepujaceee...

Polecane posty

Gość usuuusuuus

mam od jakiegos czasu zaczerwieniona skore przy odbycie. czuje swiad od czasu do czasu :/ przy tym, nie odczuwam zadnego bolu, nawet podczas zalatwiania. co to moze byc???? do jakiego lekarza z tym pojsc?? jakie badanie zrobic??? aha. pasozyty zostaly wykluczone juz wielokrotnym badaniem kalu w tym kierunku. pomocy!

Gość czyzby grzybica
Zrob badania mykologiczne kalu.

Gość usuuusuuus
byly robione

Gość usuuusuuus
czy to moze byc jakas powazniejsza choroba?? miewam klopoty z jelitami, zoladkiem. mam stwierdzony min niezyt zoladka... prosze o pomoc, jakas rade

Gość usuuusuuus

Gość ja mam podobnie
ja tez mam cospodobnego i jak bylam u lekarza to tylko mi kazala w razie swiadu uzywac masci Clotrimazoul. Fakt faktem pomaga ale swedzenie co jakis czas wraca - moze to hemeroidy... Nie wiem... Tez sie troche matwie i nie wiem co zrobic:(

Gość usuuusuuus
dziekuje za odzew! mnie tez ginekolog kazal to nawilzac, smarowac mascia gojaca. ale mi sie wyaje ze to cos powazniejszego... czemu sadzisz, ze to hemoroidy moga byc? masz jakies zmainy? bol???

Gość bo to prawwda
ja mam to od....stringow :/

Gość nic nie boli
ale podobno swedzenie tez jest oznaka hemeroidow. Co prawda kiedys(trwa to kilka miesiecy juz) podczas zalatwiania sie czulam leciutki bol i czasem nawet widzialam ze krew delikatnie leci. Ale juz tego nie ma - zostalo samo swedzenie... Wykluczyc hemeroidow nie wykluczam wiec. Ale czy to one - nie wiem i sie pewnie nie dowiem bo dzisiejsza sluzba zdrowia to dupy normlanie daje:)

Gość usuuusuuus
ja stringow nie nosze :/ jesli nie hemoroidy, to co??.... do jakiego lekarza z tym? dermatologa, proktologa?

Gość pozostane anonimowa
oj tez czasami cos takiego mi sie zdarza:/ wtedy wlasnie smaruje odbyt Clotrimazoul (krem mozna dostac bez recepty) i lykam jakies priobatyki (czy jak to sie nazywa:P) pomaga

Gość usuuusuuus
stosowalam ta masc - nic dawala.rzecz w tym, ze to raczej nie grzybica. bo gdyby byla - masc przynajmniej na jakis czas pomagalaby....

Gość pozostane anonimowa
to moze po kazdym podmyciu sie smaruj odbyt kremem np. bambino? jak od kad tak robie to swedzenie nie wraca:) a dosc czesto tak mialam, moze po prostu skora byla za bardzo podrazniona. najpierw "wyleczylam" tak jak napisalam wyzej a teraz kremik bambino. i moze zmien papier toaletowy na jakis lagodniejszy?

Gość niu niu niu
a nie masz przypadkiem okresu?

Gość usuuusuuus
hm, nie wiem.... smarowalam juz to roznymi masciami - wiatminowa, epikremem, linomagiem - tak kazala ginekolog. niestety, nie ustepowalo. wciaz mam z jednej strony zaczerwieniona, podrazniona skore. nie od strony plecow - od przeciwnej (od str pochwy). przy dotyku, to nie boli. przy zalatwianiu - jak pisalam takze nie czuje jakiegos dyskomfortu, bolu, pieczenia.. papier toaletowy? hm, fakt, uzywam zwyklego, szarego... ale wycieram raczej bardzo delikatnie, a najczesciej sie myje po prostu... jeny, nie wiem, co robic :/

Gość zakochanaaa duża
ja mam podobnie, mi po załatwieniu tak trochę jakby puchną cały odbyt, i się robi czerwony i piecze :O. To nie są hemoroidy. W klinice polecili mi.............smarowanie miodem :P. Dzis drugi dzień. Przynosi faktycznie ulgę. Taka opuchlizna szybko schodzi i piecze duuuzo mniej, ale nie ustąpiło całkiem, pewnie za krótko, bo to dopiero 2 dzień. Zobaczę jak będzie z czasem. Po opróżnieniu myję sie i smaruję miodem. Wbrem pozorom, nie ma żadnego dyskomfortu, jak się dobze :D trafi, w sam środek;), to pupa się nie klei, a ulgę trochę przynosi.

Gość pozostane anonimowa
sprobuj zmienic papier na delikatniejszy i po kazdym myciu smaruj tam skore kremem bambino, tylko uwazaj aby krem do pochwy sie nie dostal. mascie byc moze sa za tluste itp. ja np po linomagu (smarowalam twarz) dostalam wysypu pryszczy

Gość usuuusuuus
hmm, ciekawe z tym miodem... wykluczone masz hemoroidy? mialas badania jakies w tym celu? ciekawe.. sprobuje.. mam nadzieje, ze to nie zart ;) tak, zmienie papier na bardziej miekki. co poza tym? nie wiem... :(

Gość zakochanaaa duża
nie to nie żart, poszłam, bo myślalam ze to hemoroidy. Ja mam dość specyficzny odbyt :D :P, taki wypukły, od zawsze taki miałam, ponoć mam tylko wyraźnie widoczny mięsień zwieracza czy coś takiego :P. Więc kiedy doszło to pieczenie i zacęlam go tak dotykać, się przestaszyłam tych wypukłości, (teraz wiem, że to zwieracz :D ). Maści też mi polecici, są bez recepty i tak, ale ponoć miód jest lepszy. Ja czuję różnicę :) A i odnośnie papieru, ja całkiem go odstawiłam i używam chusteczek do higieny intymenj, bądź jeszcze lepiej, bo delikatniejsze, tych dla dzieci :). Papier zykły dxiała na odbyt jak papier ścierny - szok. Spróbuj, jak nie będzie widać poprawy po 3, 4 nidach, to szukaj dalej.

Gość zakochanaaa duża
aaa miód musi być naturalny 🖐️

Gość potwierdzammmm
miód jest dobry też na hemoroidy i inne takie. To stara spraswdzona metoda, po nim mi z reguły wsiągają hemoroidy i jest ok :).

Gość usuuusuuus
no, super :) dzieki za rady! miod sobie zaaplikuje juz dzis, zobaczymy. poobserwuje sie kilka dni. aha, i te chusteczki dla dzieci sobie kupie -jakie polecasz?? hm, mozesz sprobowac opisac ten swoj "specyficzny", rozbudowany odbyt? jestem bardzo ciekawa i bede wdzieczna za opis... bo ja rowniez mam jakby za duzo skory w tym miejscu... i ponoc wlasnie tez nie sa to hemoroidy...

Gość jamamtotez
hm ja tez tak mam i zaczełam po kazdym podmyciu stosowac maśc nagietkową rewelacja mineło jak reka odjął pozdrawiam

Gość usuuusuuus
masc nagietkowa? to z apteki? hm

Gość zakochanaaa duża
no ok, to lepiej pokaże ;) mam taki, tylko to miejsce obok strzałki jeszcze bardziej wypukłe http://www.sexanalny.republika.pl/inne/anatomia/p/3.jpg a od odbytu w dół do pochwy, mam kawałek skóry http://www.sexanalny.republika.pl/inne/anatomia/p/10.jpg tylko że jej jest dużo więcej niż tu http://www.sexanalny.republika.pl/inne/anatomia/odbyt.html fotki są opisane, więc se przejrzyj ;)

Gość fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjj

Gość usuuusuuus
kochana, dzieki za fotki ;) uff, wiesz, troche spokojniejsza jestem!! u mnie wyglada to podobnie - tez mam troszke za duzo tam skory. jestes pewna, ze to nie jest jakis stan chorobowy? zadne hemoridy wewnetrzne, szczelina, czy cos?? bo ja naprawde powaznie juz myslalam o wizycie u proktologa......... a moja ginekolog (dobry lekarz), kazal sie uspokoic i po prostu zadbac o odbyt, nosic wlasciwa bielizne, itd....... co powiedzial na to u Ciebie lekarz? mozesz napisac??

Gość zakochanaaa duża
ano fuj :P :D

Gość usuuusuuus
zakochana duza - dzieki wielkie za ta rozmowe! nie martwie sie juz tak bardzo - a dola juz lapalam!!! :(

Gość zakochanaaa duża
hemoroidy i szczelina są pokazane na ostatnich fotkach. Mi powiedziała właśnie, że mam widoczny mięsień i że to dość częste, tzn on jest tak widoczne jak go troch :P :D. Mam dbać o "miękkie stolce", bo te twarde właśnie go podrażniają, tak jak Tobie i mi, i pewnie masie innych osób. Mam jeść jabłka pić dużo wody, miękki stolec tak nie naciska na odbyt i go nie podrażnia. Poza tym, właśnie maści, a z domowych lepszych miód. Hemoroidy wyglądają inaczej. Nie sa koloru skróry, tlko sine "krwiste". Poszukaj w google, pewnie znajdziesz jakieś fotki.