Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FastMetro

Ile to moze potrwać !?

Polecane posty

Gość FastMetro

potrzebuje tabletki antykoncepcyjne za ok 1,5 tyg powinnam dosrac okres i wtedy chcialabym juz je zaczac brac czy jak teraz pojde do lekarza odrazu mi je przepisze czy pottrzebne sa jakies badania? ile to trwa?

Gość meheret
przepisze od razu... choc powinien zrobić badania, ale zazwyczaj nie robią

Gość fastMetro
ale czy to bezpieczne tak odrazu przepisywac?? boje sie w sumie brac te tabletki zawsze sobei mowilam ze nie chce isc ale za kazdym raezm mysle o ciazy i sie stracham i juz chyba mam dosc tego :(

od razu ci ich nie przepisze, troche z toba porozmawia na ten temat, co i jak, potem zrobi badanie i na koncu przepisze ci odpowiednie dla ciebie tabletki.tak bylo przynajmniej u mnie. a potem juz tylko isc do apteki wykupic recepte i od okresu zaczac brac:) rzeczywiscie lepiej brac tabletki i nie czekac z niepokojem co miesiac na okres, mozna sie wykonczyc psychicznie.wiem to po sobie....

Gość fastMetro
i zaczac je brac z 1 dniem okrezu tak ??

Gość mała lekka i przyjemna
tez hccialabym zaczac brac tabsy, czytalam kiedys ze tabletki dzialaja na zasadzie jakiejs wody w organizmie, to prawda ? i slyszalam ze przez to u niektorych kobiet powieksza sie biust to prawda ????????????

Gość mała lekka i przyjemna
a jeszcze mam pytanie jakto jest bo od jakiegos czasu miewam jakas nieprzyjemna wydzieline czytalam ze to moga byc jakies uplawy czy cos w tym rodzaju :( dbam b o higienie i nie wiem czym to moze byc spowodowane, czyy w takim wypadku nie moge brac tabletek????????

oj ginekolog powinien juz ci wszystko dobrze wytlumaczyc co i jak i kiedy je brac.sa takie ze trzeba wziaz w pierwszym dniu okresu, ale slyszalam ze mozna tez w pozniejszych dniach.zreszta wypytaj o wszystko lekarza, poczytaj ulotke i bedzie wszystko jasne.fakt niektore tabletki powoduja, ze biust sie zwieksza, ale wg mnie to juz zalezy od kobiety,jak reaguje na przyjmowane tabletki.rozne sa skutki uboczne, dla kazdej kobiety moge byc inne.poszukaj sobie gdzies jakis info o tabletkach anty, wszystko jest bardzo ladnie opisane, i mozna sie duzo rzeczy dowiedziec.co do tych uplawow, to raczej moze to byc sluz owulacyjny, poszperajcie troche w necie i poczytajcie sobie.

Gość FastMetro
dzieki bardzo za wypowiedz ;) poszukam sobie czegos na necie, masz racje a njalepiej jak spytam lekarza, nie wiem bylam tylko 1 raz u lekarza i teraz jakos sie cykam troszke ;/

nie ma za co dziekowac, wiem ze swojego doswiadczenia, ze czasami strach pytac, ale teraz sie coraz bardziej upewniam, ze naprawde lepiej wszystko dokladnie wiedziec, co i jak, niz potem sie wiecznie niepotrzebnie denerwowac...swoja droga moge wiedziec ile masz lat?? taki maly sondaz:)

Gość dmkfjdf
od razu!

Gość FastMetro
w tym roku 21 koncze..... jestem nie doswiadczona osobą, mialam jednego partnera w sumie takiego na stale teraz poznalam kogos kto jest b doswiadczony i chce to chyba wykorzystac a bedac z nim nie chce bac sie co miesiąc jestem w ciazy czy nie :(

Przepisanie tabletek powinno byc poprzedzone badaniami hormonalnymi:) Hormony to zbyt krucha gospodarka zeby ot tak sobieprzepisywac tabsy - wiec ja ci radze isc do takiegolekarza ktory ci te badania zrobi:) Mi zrobil, co prawda bylam na 2 cyklach badan w szpitalu, trwalo to okolo miesiaca ale za to potem dostalam takie tabletki, ze nie przytylam ani nie schudlam nawet grama, objawow ubocznych zadnych, libido mi nie spadlo za to poprawila sie cera i generalnie czuje sie swietnie:)

znajdz na jakiejs www ulotke i poczytaj o skutkach ubocznych i zastanow sie czy nie warto jednak poczekac miesiac? ja bym sie nie odwazyla brac tabso bez badan. ale moze to przez to, ze studiuje med.