Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koalicjaaaa

bilans wyprawki

Polecane posty

Gość koalicjaaaa

CZy robiłyście bilans ile wydałyście na sam począek- chciałabym mieć ori,ętacyjną wiedzę ile potrzeba :) tj - ubranka kosmetyki wózek fotelik lóżeczko z akcesoriami inne

Gość zależy
wszystko zależy od ciebie - jednym wystarczy 1000 zł, inne wyśmieją bo na wózek im nawet nie wystarczy ...

Gość koalicjaaaa
wiem :) - nie chciałabym popasć w szaleństwo zakupowe - więć chłodny bilans bardzo mi pomoże

Gość zależy
myśle że u mnie do 1500 zł :) wszystko nowe i nie byle co :) tylko wiadomo ... nie sztuką jest poprostu kupić, tylko umieć kupować ;)

Gość jusiek
z wózkiem,łozeczkiem,kosmetykami i kilkoma ciuszkami około 3000 tys

Gość jusiek
Wozek jedni rodzice ,łożeczko drudzy my tylko kosmetyki i parę ciuszków więc miałam dobrze

ciuszki- 200zł wózek używany- 300zł łóżeczko 260zł materacyk 80zł poduszeczka 20zł kołderka 30zł pościel*2 120zł kosmetyki 50zł fotelik samochodowy 120zł na początek 3op pampersów 150zł chusteczki nawilżane 3op 15zł rożek 40zł ------------------------------------- ok. 1400 tyle narazie wydałam dotego dochodza kosmetyki dla mamy jak wkładki laktacyjne podpaski itd.

Ja na rzeczy dla dziecka i dla siebie (ubrania do szpitala, majtki jednorazowe, podpaski, wkładki laktacyjne, stanik do karmienie i inne) wydałam ok. 2.500 zł. Z tego wózek - 490 zł, łóżeczko - niecałe 200 zł. Nie kupowałam żadnych rzeczy typu - podgrzewacz, sterylizator itp., a laktator miałam zwykły za 40 zł. Można wydać zarówno mniej niż ja, jak i dużo więcej.

Do tej pory wydałam na wyprawkę ok 1500 zł i myślę że wydam jeszcze ok 150 - 200 zł na drobiazgi których mi jeszcze brakuje.

Gość ja tak
na marginesie. Bilans to zestawienie majątku firmy i źródel jego finansowanie. Nie może być bilans wyprawki tylko jej całkowity koszt. Moja rada - nie używaj słów, których znaczenia nie znasz. Dziękuje za uwagę.

dużo zależy od wózka ile chcesz wydać bo to często 1/3lub 1/4 wydatków, to zależy, gdzie i jak będziesz robiła zakupy (można kupować okazyjnie, stopniowo a moze przy dużych zakupach w 1 sklepie jest jakaś znacząca zniżka, może być 2,500 do 4000 (my wydaliśmy ok 3500zł- kupilismy mebelki do pokoju), moja siostra teraz urodziła dostała wózek od bratowej, łóżeczko po 1 dziecku miała,ciuszki po swoich dzieciach i po moim dziecku, wiec kupiła tylko na kosmetyki, nową pościel, przewijak, nie wydała więc więcej niż 500zł.

Gość dajcie spokoj..
Każdy wydaje tyle ile może. Przy pierwszym dziecku kupowałam wszystko to co potrzebne, ale jednocześnie starałam się oszczędzać m.in. ubranka kupowałam w Lumpexie (śliczne ciuszki, zupełnie jak te kupione w sklepie), łóżeczko zwykłe bez możliwości przerobienia na łóżko i bez kołyski, wózek-500 zł, zwykła wanienka za 30 zł+moje rzeczy i zmieściłam się w 1,500. Przy drugim dziecku zaczęłam kombinować, kupować tylko markowe ciuszki, wózek za 2 tys. i wydałam 5 tys.

Gość sama daj spokój
czego się znowu czepiasz każdy pisze tyle ile wydał i chyba wtedy dziewczyna się zorientuje, że można od 1000 do 10000

Aż boję się liczyć :) Duże wydatki: Wózek: 900 zł Łóżeczko: 100 zł Materacyk: 50 zł Przewijak: 40 zł Fotelik: 199 zł Komoda: 500 zł (prezent od rodziców) Higiena: Pampersy: 50 zł Krem do pupy: 8 zł Chusteczki: 24 zł (2 op.) Tetrówki: ok. 30 zł (20 szt.) Flanelki: 20 zł (5 szt.) Prześcieradełka: 24 zł (2 szt) Poszewki: 20 zł (samoróbki) Ochraniacz: 25 zł Kocyk cienki - 20 zł Kocyk gruby - 30 zł Wanienka - 30 zł Ciuszki: 2 bodziaki KappAhl - 50 zł 2 bodziaki C&A - 20 zł 1 body no name - 10 zł 2 śliniaczki KappAhl (śliczne, ale zbędne) - 30 zł 2 łapki niedrapki - 7 zł 2 czapusie - 10 zł 2 śpiochy batyr - 30 zł 2 śpiochy no name - 20 zł 1 komplet z dzianinki no name - 20 zł 1 pajac polarkowy 5-10-15 - 20 zł śpiworek KappAhl - 70 zł Dla mnie: 2 staniki do karmienia - 40 zł 2 koszule z dekoltem do pępka - 40 zł badziewne klapki do szpitala - 5 zł szlafrok - 30 zł podpaski 2 paczki - 7 zł majty siateczkowe - 7 zł wkladki laktacyjne - 6 zł I wiele innych rzeczy, o których zapomniałam. Liczyć mi się nie chce. Ale dużo się uzbierało.

Gość do Jaśnie Pani
wyszło 2492 zł z tego co wymieniłaś :D