Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mąż11

To jest przesada z tą celebracją porodu, lekarze pielęgniary przecież to KOSZTY

Polecane posty

Gość Mąż11

Jestem facet więc podchodze do rzeczy rozumem. Przez wieki kobiety rodziły dzieci, na wozie, w rowie na polu lub w starym wyrze i nic im nie było. Te męki przy porodzie to nakręcana panika. Te osobne pokoje 4 pielęgniary lekarze i bog wie co. Lepiej tą forsę przeznaczyć na inwestycje w rozwój dziecka. Moja zona urodzi w domu.

Życzę Ci takiego bólu gdzieś na polu czy wozie...

Nie wiem o czym mówisz, bo wprawdzie nigdy nie zdecydowałabym się na poród w domu, ale pierwsze słyszę, że MUSZĘ płacić za osobną salę do porodu i święty spokój:D A rodziłam 3 razy:)

Gość Mąż11
No cóz tak jesteście zbudowane to nie moja wina

Gość Mąż11
Koszt porodu w dobrej klinice to jakies 1500 zł przecież to zgroza normalna czynność kobiety, wydanie dziecka na świat tyle że trochę boli mnie jak boli reumatyzm to nie idę do szpitala jakoś

Zal mi twojej żony bo jak sępisz sie na wygodę dla niej (wolisz żeby rodziła na polu ;) ) to co sie dalej będzie działo z nią i bejbe hehehe

A to nasza wina, że tak boli? Czemu mamy cierpieć? Ja chcę mieć znieczulenie, osobną salę i męża przy sobie. Może kiedyś było inaczej, ale nie wmówisz mi, że kobiety nie skarżyły się na swój los.

Ot i porównał biedaczysko poród do reumatyzmu...

Ktoś, kto nigdy nie rodził nigdy nie zrozumie jaki to ból. Owszem o tym się zapomina, to ból w słusznej sprawie, ale żeby to przetrwać trzeba się nieźle nacierpieć. Może twoja żona miała lekki poród, ale wyobraź sobie co czuje kobieta, która leży na porodówce 20 h i cierpi z bólu. Nawet nie możesz sobie tego wyobrazić.

Koszt porodu w dobrej klinice to jakies 1500 zł - no tyle się płaci. Ale kto każe Twojej żonie rodzić w dobrej klinice? Jedyną alternatywą dla dobrej kliniki ma być dom? To życzę porodu bez powikłań, bo ciekawe co zrobicie jak coś pójdzie nie tak. Nawet nie gratuluję odwagi bo dla mnie to nie odwaga :o Tak wiem, nasze babcie tak rodziły i prababcie i nie wszystkie dzieci umierały, ale jednak odsetek zgonów przy porodach był nieporównywalnie większy :(

Gość pacanie
Moja siostra za cc w prywatnej klinice zapłaciła 5 tys. to przegięcie, ale to nie jej wina, że to tyle kosztuje.

Mąż11 ------> jakbym miała takiego męża sępa jak ty to bym sie chyba pochlastała i szczerze to wzięłabym rozwód, serdeczne współczucia dla zony, Jezu gdzie ta babka miała oczy??

Maz 11 !!! no pewnie ,,,normalna czynność kobiety, wydanie dziecka na świat tyle że trochę boli\" chcialabym ciebie w tej akcji widziec!!!!!! to tylko troche boli!!!! a co jesli nastapily by jakies komplikacje?! i z twoja zonka bylo by cos nie tak i od razu potrzebowala by natychmiastowej pomocy lekarza!!!!i aparatury!!! TRZYMAM KCIUKI BY TAK NIE MUSIALO BYC!!! a co do tego kergoslupa! to wierz mi jak bys raz mial rodzic to bys sie zadluzyl w banku na porod w szpitalu i to pod narkoza!! .. a co do przeznaczania \"tych\" pieniedzy na rozwoj dziecka...to zobaczyc bym chciala jak sie rwiesz by zapisac na jakies zajecia swoje dziecko!!!!! bo co bedzie jesli zapiszesz ja na np.szkole muzyczna +instrument a pozniej i tak sie okaze ze nie bedzie muzykiem?? to po co wydawac tyle kasy niepotrzebnie???? umiesz wszystko przewidziec?? ....prowokacja....??

Gość pacanie
Może on w ogóle nie ma żony. Jak w końcu będziesz ją miał, to zdecyduj się na poród rodzinny, jak zobaczysz, jak twoja żona cierpi, to może zmienisz zdanie.

Gość gdyby faceci mogli zachodzić w
ciążę, aborcja byłaby sakramentem! :p nie wypowiadaj się na temat porodu i bólu z nim związanego, bo g......o o nim wiesz! To,że kiedyś kobiety rodziły w bólu i byle gdzie, nie znaczy,że w XXI w też ma tak być!

yola13---trafiłaś w sedno--chciałabym zobaczyc jego mine jak żonka będzie zdychać z bólu a on nie będzie w stanie bąka puscić ze strachu..heheh :) A w szpitalu znieczulenie nawet jest za darmo....załosny

nasze babki i prababki tak rodzily i nic sie nie dzialo........przesada. a skoro jednak zostalo wynalezione znieczulenie do porodu i inne metody by bylo kobiecie \"lzej \" dzieciaczka na swiat wydac! to chyba o czyms swiadczy??!!!!!!!!! ZE JEDNAK JEST TO BOL!!!!!! ..... albo przedstawie to inaczej........auto bez wspomagania recznego-tez kiedys tylko takie byly!!!! i co kreciles kierownica jak debil!!!! a teraz nie bierzesz nawet pod uwage auta ktore tego nie ma!!!!!! i to dla swojej wygody i by cie rece tak nie bolaly od machania!!!! ...... wiec przestan na temat porodu takie teksty pisac!!!...!!! !!!.moze zrozumiales...........!!!!!! ze jesli sa mozliwosc by cos \"uprzyjemnic\" to warto z tego skorzystac!!!!!

Gość PROWOKACJA...............

Gość Mąż11
Dajcie spokój! A juz argument z umieralnością jest po prostu głupi! Dzieci umierały w pierwszch 3 miesiącach z brudu i zimna i chorób, a nie przy porodzie. Rodzenie to zupelnie naturalna sprawa i to PRZESADA co się teraz wyprawia, jakieś baseny, jakieś znieczulenia, porody z mężem, z siostrą z bratem co jeszcze !! jakieś się rozmemłane robią kobiety po prostu a ja chcę mieć prawdziwą kobietę za żoną która się nie boi kilku chwil bólu TYLKO PRAGNIE DZIECKA

Oj co ty wiesz o bólu a twoja żona jak nie rodziła jeszcze to też nic nie wie i niech nie zgrywa takiej kozaczki bo sie rozczaruje a propo porodów rodzinnych: skoro rodzi w domu a ty jesteś przeciwko porodzie z nią to jak to będzie zamkniesz ją w pokoju obok i niech walczy?? Gratulacje pomysłu

Gość Benitez
najpierw tą żone trzeba mieć

Gość ty zemdlałbyś przy porodzie
założę sie,że nawet być nie był z żoną , bo byś się bał albo brzydził :o najwięcej wymądrzają się ci faceci, którzy nie mają pojęcia jak wyglada poród i jak żona musi się nacierpieć , zanim urodzi dziecko! albo jesteś materialista albo zwykły mięczak :o

kazda z nas decydujac sie na ciaze chce miec dziecko!!!! te kilka chwil bolu to nie regula!!!!!!!! po za tym!!!! kobiety teraz sa \"inne\" jak nasze babki ,pra babki!!!!!!!!! tak jak i wszystko od tamtych czasow jest inne jak teraz!!!!! wiec bezsensowne porownanie!!!!! a jak idziesz do dentysty zeby wyrwal ci zeba albo go wyleczyl,tez idziesz na zywca!!?? albo nie ty bierzesz znieczulenie a twoja zonka niepotrzebuje bo co to dla niej?!!! jak ty tak podchodzisz dokobiety ktora kochasz!!!!! to wspolczucie! moj maz jak widzial jakie mam bole przy porodzie to sam chcial by wziela znieczulenie PDA to do kregoslupa! by mi bylo lepiej!!!!! a ja nie chcialam sie zgodzic na nie bo to do kregoslupa ,a kregoslup jeszcze bede potrzebowac!!! ale wzielam! i warto bylo,i moj maz tez byl przy porodzie ON CHCIAL ZOBACZY-PRZEZYC TO !!!!! teraz tez bedzie ze mna przy 2 porodzie!!! dla nigo jest to duze przezycie,dla mnie tez!!!!! wiem za mam kochana osobe kolo siebie! i ze moj maz tez bedzie przy pierwszym krzyku naszego drugiego dziecka!!!

Gość do męża 11
niech cię szlak ty piepszony szowinisto!!!Mam nadzieje,że kiedyś doznasz takiego bólu. Życzę ci tego z całego serca!!!!!

Gość Stalowa Magnolia
dzieciaku pomyliłeś fora, i za duzo fantastyki ogladasz

Gość tak mysli tylko
PRYMITYW taki jak Ty. Dawno mineły czasy gdy kobiety rodziły na polu, czy wozach, chce przypomnieć, że mamy już 21 wiek. Po drugie nie zyczę Ci takiego bólu bo "chłop" w Twoim przypadku to jedyne na co mnie stać - nigdy nie zazna takiego bólu. Dla mnie to co piszesz jest tak płytkie jak Ty sam. Poród i ciąża o stan wyjątkowy ale niestety takie PALANTY jak Ty tego nie zrozumieją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość PROWOKACJA...............
ludzie nie karmcie Trolla

Gość Mąż11
Mamy 6 miliardow ludzi na ziemi, ktoś ich musiał uordzić!! co to za stan wyjątkowy????? taki sam jak np katar z nosa, jest to po prostu stan ciała !! Rozumiem was ze boicie się bolu i nie potępiam was ale ZROZUMCIE, ŻE istnieja też inne silne kobiety (np moja żona) które przedkładają miłość do dziecka nad chwilewe niedogodności !! A W OGOLE to szpitale nizle zarabiaja (i kliniki) na tej psychozie porodu !!!

Gość Mąż11
Mamy 6 miliardow ludzi na ziemi, ktoś ich musiał uordzić!! co to za stan wyjątkowy????? taki sam jak np katar z nosa, jest to po prostu stan ciała !! Rozumiem was ze boicie się bolu i nie potępiam was ale ZROZUMCIE, ŻE istnieja też inne silne kobiety (np moja żona) które przedkładają miłość do dziecka nad chwilewe niedogodności !! A W OGOLE to szpitale nizle zarabiaja (i kliniki) na tej psychozie porodu !!!