Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka_cliss

WIRUS HPV

Polecane posty

Gość sara_sandra
ciężka choroba bo bardzo upierdliwa, miałaś już pobierany wycinek?

Gość sara_sandra
teraz są na to szczepionki, wiesz?

Gość Ja miałam
Kłykciny kończyste narządów płciowych (infekcje wirusem HPV) Fatalna choroba....

wirusa HPV sie NIE LECZY..to po prostu już bedzie w nas...leczyć można jego skutki, np kłykciny, czy raka szyjki macicy...natomiast sam wirus jest nieuleczalny chociaż organizm moze sam sobie z nim poradzic po kilku latach, np po 5... i tyle... ps: mam hpv

Gość ułaaaaaaaaaaaa
Trzezwo myslaca kobieta dzis nie zarazi sie HPV. Sa szczepionki, badania profilaktyczne, antykoncepcja...Jak mozna na wlasne zyczenie zwiekszac sobie ryzyko zachorowania na raka:O Polki są dziwne:O

Gość sara_sandra
o czym Ty mówisz, dziewczyno!!! nawet rozsądna Polka może się tym zarazić, ja mam 40 lat i wirusa od 20, kiedyś nie było szczepionek i nikt nie wiedział o wirusie HPV

Gość sara_sandra
o czym Ty mówisz, ja mam 40 lat i wirusa od 20 lat, kiedyś nie było szczepionek i nikt nie wiedział co to wirus HPV, znalazła się mądrala!!!!

Gość dagmara_1982
ale jak ktos już ma wirusa szczepionka nie ma chyba żadnego senasu. prawda?

Gość 12345567
a ja mam klykciny tzn tak mi sie zdaje szukam ciagle zdjec jak wygladaja ale moje roznia sie od tych na zdjeciach nie wiem moze to nie sa one,ale z opisu przypominaja male koloru skory://

Gość Nie rozumiem.
jakie badania trzeba wykonac, zeby sie dowiedziec, czy ma sie ten wirus ? ja podejrzewam to od 16 roku zycia, dodam ze nigdy nie mialam stosunku plciowego, ani nie robilam nic co by moglo go spowodowac, ale czytalam ze klykciny mozna wywolac mechanicznie, np przez ostre podcieranie sie bylam u gin ale on nie rozpoznal klykcin, przepisal mi czopki i hascovir, czyli mogl rozpoznac opryszczke, kretyn nawet nie powiedzial co to, uslyszalam ze zakazenie bakteryjne, dziwny gin

Gość sara_sandra
aby rozpoznać wirusa HPV trzeba zrobić cytologię, badanie kosztuje 20-25 zł

Gość dagmara_1982
dziwny ginekolog, naprawdę, tak na oko nie da sie stwierdzić niczego, powinien pobrać jakąś próbkę!!!! nie zwlekaj z tym, zrób badania!!!

Gość samantha_22
do jakiego lekarza powinien udać sie mężczyzna, aby zrobić badania?

Gość Nie rozumiem.
Dziwny robil mi jeszcze jedno badanie, nie wiem jak ono sie nazywa, w kazdym razie ogladal wnetrze takim sprzetem specjalnym, ktory wkladal do srodka i w srodku wszystko mialam czyste w ogole moje objawy wskazywaly na grzybice- swedzenie i uplawy takie jak twarozek a ten kretyn nic nie pwiedzial, mimo ze pytalam co to przespial lek i tyle

Gość do 12345567
Ja miałam kłykciny - są to takie małe brodawki - u mnie nie przypominały wyglądem tych co sa np. w internecie Pozbyłam sie ich a były to chyba 4 sztuki o ile pamietam - wypalanie jakimś tam lekiem trwało chwilkę a kosztowało mnie 300zł (oczywiście maleńki zabieg pozbywania sie tego cholerstwa przeprowadzał ginekolog) Najgorsze jest to, że minął miesiąc i było szyściutki i bez bólu, a po kolejnym okresie ponownie coś się dzieje:(

do tej ignorantki która napisała że \"Trzezwo myslaca kobieta dzis nie zarazi sie HPV. Sa szczepionki, badania profilaktyczne, antykoncepcja...\" : Problem dopiero jest badany. Na rynku polskim szczepionka dopiero teraz się pokazała. Badania często nie obejmują HPV. Wirus utrzymuje się nie w spermie lecz w skórze, włosach wokół narządów rozrodczych i w ten sposób się przenosi z osoby na osobę. Zatem prezerwatywa nie zapobiegnie jego przeniesieniu. A ogólnie z \"antykoncepcją\" (tu odsyłam do słownika a w nim znaczenia tego słowa) nie ma ten wirus nic wspólnego. Innymi słowy wystarczy że dziewczyna będzie miała kontakty intymne z mężczyzną który kiedyś kochał się z jedną nosicielką HPV i ma przesrane..

Gość 12345567
ja bylam u lekarza i pani ginekolog stwierdzila ze to od stanu zapalnego wydzielina patogenna drazni wejscie do pochwy i dlatego takei cos mi sie zrobilo...prawde mowiac to mowial tak jakby pojecia o tym nie miala:((...leki ktore mi przepisala nie pomogly a to chjolerswto mam juz jakis czas..

Gość antykoncepcja nie chroni przed
HPV, dziewczyny... Przeciez ten wirus jest też na okolicach intymnych, nie jest wydzielany razem ze sperma jak np. hiv. gumki nic nie dadzą. Po prostu trzeba się nie piuszczać;) Bo tylko faceci mogą nas zarazić. Oni sa nosicielami tego wirusa. On nie jeste w stanie przezyć długo poza organizmem człowieka, więc nie da się zarazić podczas korzystanie z basenu itd. To bzdury. Tylko kontakty, niekoniecznie stosunek w sensie dosłownym, z facetem są w stanie przenieść na nas tego wirusa.

aha,. u facetów objawy nie występują najczęsciej... Więc można się zarazić, umrze c na raka szyjki macicy i nawet o tym nie wiedzieć.. 4 szczepy tego wirusa powodują raka szyjki macicy.

chronić może tylko spanie z jednym facetem, który jest prawiczkiem:) W sumioe to nie takie złe:)

I jeszcze wydaje mi się, że szczep HPV powodujący kłykciny nie jest kancerogenny. Nimi się akurat mozna zarazić nie przez kontakty płciowe. Ale często lekarze źle diagnozuję te kłykciny. Bywa, ze to naprawdę jakaś opryszczka narządów płciowych, a to juz jest groźne, z punktu widzenia zachorowania na raka potem.

Gość ta co ma przes..a..e
Osz!!... własnie ja to mam :( i te kłykciny za sobą... Pamietam podobne objawy sugerujące obecnośc kłykcin w moich narządach miałam jakiś czas temu (około 2 lata temu). Lekarz stwierdził, że jest znikomy % gdzie objawy same na jakis czas ustępują (w moim przypadku tak też się stało). Niestety... dały o sobie znać tuż po nowym roku :( Ale ta świadomość, że będe miała to zawsze, że wirus zamieszkał u mnie na dobre w organiźmie jest fatalna...bo nie wiem czy przypadkiem za chwilę nie pojawi się kolejny ból...:(

Gość 12345567
a jak jesli nie przez kontakty plciowe??ja podejrzewam je u sibei ...:((

Gość do 12345567
U mnie lekarz powiedział, że zaraziłam się przez kontakt płciowy !! r razem z partnerem wzieliśmy antybiotyk a ja dodatkowo oprócz zabiegu wypalania (czyms tam) miałam globulki no i maść

Gość 12345567
a czy powraca ci to??czy masz jzu spokoj??a jaki antybiotyk bralas??

Gość do 12345567
Nie powiem Tobie jaki antybiotyk, bo naprawde nie pamietam - ale to dwie tabletki które wziełam jednorazowo. No właśnie minął miesiąc wszystko jak najbardziej było ok --- a teraz czuję znowu lekkie swędzenie i już jestem przerażona.

Gość 12345567
a jakie maials jeszcze obajwy procz swedzenia i tych zmian??ja dodatwkow mam uplawy://na stronach czytam ze klukciny powoduja pieczenie ktore u mnei nei wystepuje...juz sama nie wiem czy to to

Gość do 12345567
Uławy...ojjjj ile ja sie namęczyłam...brzydko mówiąc leciało mi non stop. Paczka wkładek na 3 dni. U mnie nie piekło...u mnie bolało w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie mogłam nosić obcisłych spodni, założyc nogę na nogę...może to i było swego rodzaju pieczenie...potworne!