Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka_cliss

WIRUS HPV

Polecane posty

Gość a nie możesz sobie sama
poszuakć na necie, co?

Gość Jedno pytanie.
Ludzie, ja prosze Odpowiadajcie na pytania Z gory dziekuje Czy mozna pobrac krew w laboratorium i z niej dowiedziec sie czy mam hpv ? Przeciez facet nie pojdzie na cytologie, wiec musi to byc mozliwe ! Ja kobieta, oczywscie

Gość tak panom
pobiera się krew i robi badanie na przeciwciała wirusa hpv; wtedy będzie wiadomo; mój mąż robił takie badania:)

Gość to mężczyźni
też na to chorują? chyba nie ja mam wirusa, ale lekarz nic mi nie mówił, aby mój mąż się przebadał? jak to jest? ale mnie teraz przestraszyłyście!!! może on też musi sie leczyć?

Gość to mężczyźni
proszę niech któś mi powie!!!

Gość zuzannnna
dziewczyny, mam dwa pytania, 1) czy cytologia wykrywa obecnosc tego wirusa?? 2) czy opryszczka "zimno" na ustach jest spowodowana ty samym wirusem HPV, ktory moze powodowac raka szyjki macicy?

Gość 1111111
wirus opryszczki to nie to samo co hpv

Gość 1111111
ja mam pytanie mam klykciny w srodku i na zewnatrz niekotre zginely inne sa ,malutkie i swedza strzanie...czy podczas stosunku w prezerwatywie moze dojsc do zarazenia partnera??i czy jesli kilkakrotnie wkladal penisa bez zabezpiecznei ato moglo dojsc do zakazenia??bylo to kilka mieisciey temu a objajow w postaci klykcin nie ma...prosze o odp

Gość lena 1985
Witacie, pół roku temu zrobiłam pierwsza w zyciu cytologie i test na HPV, mam 22 lata. Wynik grupa druga i wirus HPV, tylko tyle powiedziała mi położna. Powiedziała tez w imieniu lekarki ze teraz sie tego raczej nie leczy tylko zaleca systematyczna cytologie co rok. Wybieram w nastepnym tygodniu wybieram sie do ginekologa, zobaczymy co mi powie ale najpierw chciałam was popytac. Otóż zastanawiam sie jak mogło dojsc do zarazenia. Mam jednego chłopaka, z nim odbyłam swoj pierwszy stosunek. On tez mi powiedział ze przede mna z nikim sie nie kochał i ze mnie nie zdradził. Ja i on dbamy i higiene. Wiec jak mogło dosc do zarazenia? ja nie mam zadnych objawów, zadnych kłykcin, no chyba ze w środku, ale sama tam nie zajrze a ginekolog nic nie wspomniał poza tym ze jest nadzerka. Jakie badania powinnam wykonać? Jak sprawdzic czy jest to typ onkogenny? Mam nadzieje ze ta połozna sie nie pomyliła podajac mi ten wynik - przekazała go ustnie , bo jak tak to wkurze sie.

Gość lena 1985
up

Gość lena 1985
up

Gość ElaWagrz
Dzięki za linka do testów od DrWenerologa! Dzięki kupnie testu już wiem, że nie ejstem chora!! Ufff.

Gość gość
To nie jest takie proste , wystarczy pobrać wymaz milimetr dalej i wirusa brak w badaniach , z innego miejsca mógł by być dodatni , czego oczywiście nikomu nie zycze...