Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozzzcie

pyt w zwiazku z zapaleniem pecherza i tabletkami farmaceutka powiedziala mi...

Polecane posty

Gość pomozzzcie

ze te leki moga wyplukiwac organizm z tabletek ;/;/;/ a ja nie mialalm o tym zielonego pojecia przyjmuje fitolizyne i uroept z tego co pisza tutaj dziewczyny to drugie nie wplywa.... kurcze zalamalam sie :( i teraz mam schiza :(

Gość nooookurczee
ja tez nie wiedzialam biore pare lat urosept i tabletki rownoczesnie no i sikam;/;/;/ hmm to wody tez nie moge pic??? :(

Gość pomozzzcie
halo :(

Gość okokokoo
o co wam chodzi???????e co jak sie sika to sie taletki antykoncepcyje wyplukuja????czy bierzecie leki na pecherz i sie boicie ze one skutecznosc obnizaja????

Gość pomozzzcie
no a wiexc chodzi o to ze jak napisalam bioere urosept ktory jak twierdza lekarzec nie obniza skutecznosci no ale sikam po tym ;/ dolegliwosc nie przeszla kupilam fitolizyne i profilaktycznie zapytalam farmaceutki czy ma to jakis wplyw a ona na to ze tak ;/;/;/

Gość pomozzzcie
staram sie przyjmowac zwsze tabletke o 20 a rano biore te tabletki bo podobno i tak lepiej miec przerwe ;/;/;.

Gość okokokoo
no nie wiem, te tabletki moze maja wplyw na skutecznosc bo maja inny sklad niz tamte i moze zachodzi jakas reakcja z tabletkami. ale to ze sikasz to nie ma nic do rzeczy przeciez tabletki nie wchlanaiaja sie z pecherza. tylko wymioty i przewlekla biegunka obnizaja a nie jakies sikanie

Gość pomozzzcie
no dokladnie wiesz ona to powiedziala tak ze na wszystkie leki moczapedne mam uwazac bo moga mnie wyplukac z tabletek ;/;/;/ np urosept, urosan juz braalm siusialam i bylo ok raz tak raz tak gadaja lekarz tak w aptece inaczej i czlowiek glupieje :(

Gość pomozzzcie
???? up

Gość ryb_ka
ja choruję na nerki,więc też biorę leki moczopędne.na żadnym z nich, na ulotce nie było napisane,że obniżają skuteczność tbl antykoncepcyjnych.więc właściwie to nie wiem... teraz też wpadłam w stres. a może to tylko tak "kształcona" farmaceutka...może ktoś kompetentny wie, to prosimy o rozwianie wątpliwości...

Autorko topiku, jeszcze raz: CO dokładnie zażywasz na pęcherz, że to Cię niepokoi? Leki moczopędne nie wchodzą w interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi.

Gość pomozzzcie
nomino zazywam urosept i od popoludnia fitolizyne, i powiem jeszcze raz.... mowie farmaceutce ze zazywam microgynon 21 i czy to ma jakis wplyw na ta fitolizyne a ona tak na mnie spojrzala i mowi ze mam uwazac bo WSZYSTKIE leki moczopedne moga wywolywac wyplukanie tabletki z organimu, no ja tez pierwsze slysze i mnie zatkalo :( wiec nie qwiem teraz i tak zero seksu przez chorobe no ale pozniej mam sie zabezpieczac dodatkowo??

E, przesada. Tabletka może nie zadziałać, jeśli zostanie wydalona, zanim się wchłonie. Substancje leków, które są wydalane z moczem, są wydalane dopiero po \"przetrawieniu\" tabletki. Czyli jeśli resztka wyjdzie z moczem, to została już wchłonięta (w końcu skądś ten mocz się bierze, nie? cała tabletka przez moczowody Ci nie przejdzie ;) ). Nie masz się czego bać. Z furaginem, uroseptem na pewno nie wejdzie w interakcje (chyba żeby te wszystkie leki typu urocoś zawierały zioła obniżające skuteczność), tej drugiej substancji nie znam, ale jeśli nie ma nic na ulotce (również tabletek antykoncepcyjnych) - możesz spać spokojnie. Poza tym - co to znaczy \"wypłukiwać organizm z tabletek\"? Bo wychodzi, że w tabletkach jest organizm, z których leki go wypłukują :)

Gość pomozzzcie
no sorki pomylilam sie z tego stresu :) dzieki wielkie za rade :)