Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorotea 82

Czy facet moze stosowac clotrimazolum?

Polecane posty

Czy clotrimazolum koniecznie treba stosowac przez 2 tyg? czy jesli objawy ustepuja po kilku dniach mozna zaprzestac stosowania i normalnie uprawiac sex? Jestem teraz za granica wraz ze swoim facetem ( od roku ten sam) i pierwszy raz przydarzyla nam sie niemila niespodzianka w postaci pieczenia w miejscach intymnych. Nie wiemy dlaczego, bo wczesniej to sie nie zdarzalo.Mnie osobiscie kilka razy tak, nawet jak przez dlugi czas nie uprawialam z nikim sexu, ale jemu nigdy. Ja mam przy sobie clotrimazolum i zastanawia mnie czy on takze moze go uzyc???Co wy na to???Ps.Czy to mozliwe,ze swedzenie pochwy wystapilo u mnie na skutek branych antybiotykow?Pytam, bo nie pamietam kiedy bralam je po raz ostatni(chyba jak bylam dzieckiem)i czy moglam jakos zarazic mojego chlopaka?

Gość Grzybica
Może w wyniku brania antybiotyku. Facet nawet musi się leczyć razem z Tobą:-)

Gość aga 123
facet może stosować clotrimazolum i lepiej żeby stosował go przez dwa tygodnie, nawet jezeli objawy ustapia wcześniej. Bardzo często się zdarza że swędzenie pochwy może wystąpić na skutek branych antybiotyków, które oprócz tych złych niszczą też dobre bakterie które są odpowiedzialne za prawidłową florę w pochwie, a gdy ona zostanie zachwiana wówczas najczęściej dochodzi do zakażen grzybicznych, które wywołują właśnie swędzenie, pieczenie i upławy.

Gość ewqa2
Moglas zarazic swojego faceta. Hmmm.... Jak najbardziej powinien smarowac sie Clotrimazolum przez jakis czas a poza tym warto isc do lekarza aby zalecil leczenie przeciwgrzybicze doustnie, dla ciebie i partnera. O ile to wogole grzybica? Moze trzeba by bylo zaczac od posiewu.

tak moze.niech smaruje cienka warstwe pod napletkiem.napewno mu nie zaszkodzi.nawet jesli mu nic nie jest .

Wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi:)Tak, wydaje mi sie,ze to grzybica, tym bardziej,ze lekarz, ktory przypisal mi antybiotyki pytal wczesniej czy miewam po nich podraznienie pochwy. Niestety nie moglam mu odpowiedziec, bo od dziecka nie bralam antybiotykow. I gdy je bralam wszystko bylo ok, dopiero na dzien przed ostatnia dawka, czyli wczoraj, zaczelo sie :(u obojga w tym samym czasie :(Nie chce wydawac kolejnych pieniedzy na lekarza, bo tanio tu nie jest i mam nadzieje, ze sam clotrimazolum pomoze nie tylko mnie ale mojemu facetowi. Ale jak on wytrzyma 2 tyg. \"posuchy\" to ja nie wiem;)pozdrowionka

niedawno mialam podobny problem.lekarz mi doradzil ten krem.i powiedzial ze moj partner tez niech go uzywa.w ten sposob jak pisalam wyzej.uzywa sie tego nawet przez miesiac od wyleczenia.pieczenie moze oznaczac grzybice, albo jakies zakazenie bakteryjne.nie sadze ze to przez tabletki antykoncepcyjne. Jesli masz mozliwosc to niech ktos Ci wysle saszetki TANTUM ROSA (3zl 1 saszetka na 0,5 litra wody,takim roztworem sie podmywaj.ma to dzialanie przeciwzapalne,przeciwbolowe, i dziala miejscowo znieczulajaco i odkazajaco)mozna je kupic bez recepty.podobnie jak clotrimazolum.

Gość małabida
to pewne , ze to grzybica, nie martw sie , uleczalne i nie sposób ominac jak przychodzi. Niech smaruje . na facetów tez działa.