Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalola

okres rano - pierwsza tebletka wieczorem - mozna tak???

Polecane posty

Gość lalalola

hej:) od najblizszego cyklu mam zaczac brac Diane35 i po przeczytaniu ulotki nie znalazlam w niej odpowiedzi na takie pytanko: czy jak dostane okres rano to moge wziasc tabletke dopiero wieczorem, ok 22???? bo przeczytalam gdzies tu na kafe ze to dobry pomysl zeby ewentualne rozne dolegliwosci przespac. wiem ze niby jest mozliwe te 12 godzin opoznienia ale jak np okres dostane o 7 a tabletke wezme o 22 to jest 15 godzin. czy to nie bedzie za pozno?? a moze lepiej wziasc od razu a dopiero pozniej zaczac sie bawic w przestawianie godziny?? jezeli tak to czy mozna zmieniac godzine brania tabletki w czasie pierwszego opakowania czy lepiej troche z tym poczekac? ufff...sorry...wiem ze duzo tego i ze troche pewnie namieszalam ale mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:) mam nadzieje ze ktoras z doswiadczonych w tych sprawach kobietek rozwieje moje watpliwosci:) pozdrawiam:)

No i namieszałaś, a z przeczytanej ulotki niewiele zrozumiałaś. Jak okres dostaniesz rano, nawet o 7, czy 6, to spokojnie pierwszą pigułkę bierzesz wieczorem, może być o 22. Te dwanaście godzin opóźnienia nie dotyczy czasu między chwilą rozpoczęcie okresu, a pierwszą pigułką. Między zażyciem dwóch pigułek nie może , nie powinno, upłynąć więcej niż 36 godzin (24 +12). To o te 12 godzin chodzi, a pierwszą pigułkę bierzesz pierwszego dnia cyklu, czyli w tym dniu, kiedy rozpoczyna się okres, a nie w ciągu 12 godzin od jego rozpoczęcia.