Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsiaNiebieska

Gdzie i w co ubiercie się młode kobiety po 30-tce?

Polecane posty

Gość AsiaNiebieska

W jakich ubraniach najbardziej się sobie podobacie? Jakie macie fryzury? Na jaki kolor farbujecie włosy, jesli chcecie lub musicie? Mam 34 lata i chcę wyglądać młodo i świeżo. Jestem średniego wzrostu i dość szczupła, choć jeszcze nie osiągnęłam ideału.

ja generalnie nie znoszę żakiecików, bo uwazam że 1. sztywno się w nich czuję, 2. dodają powagi 3. dodają elegancji, więc zostawiam je sobie na specjalne okazje, wymagające oficjalnego/formalnego wyglądu a na co dzień jakiś sweterek, golfik, czasem koszula, dżinsy, spodnie innego typu, i spódniczki, najczesciej w kolano, w lecie też mini, lubię wyglądac tak raczej prosto, bez zbednych ozdobników, nie łączę wielu kolorów, wszystko ma raczej do siebie pasować kolorystycznie, no i nie może być monotonii, tzn. posiadam wspomniane czesci garderoby w wielu kolorach, nie lubię chyba tylko ciepłych czerwieni (chociaż coś zbliżonego do bordo już ok) i innych ciepłych odcieni typu żółty, pomarańczowy, reszta zazwyczaj ok na mnie wygląda, włosy farbuję na taki odcień beżowego bondu, przez jakiś czas próbowałam odcieni platyny, ale postarzają, i nie są chyba zbyt oryginalne, kojarzą mi się z opalonymi w solarium laskami (bez urazy)

Gość AsiaNiebieska
Co do ubrań i kolorów, to lubię podobnie. W ciepłej czerwieni nie wygladam dobrze. Włosy farbuję ostatnio na kasztanowe odcienie - popielaty, mroźny. Tak wyglądam wyraźniej.

jak ja się ciesze, ze teraz wlasciwie w kazdym wieku można nosić dżinsy :-D mam tylko jeden dylemat, zastanawiam się, czy Wy kobiety po 30 tce dobrze się czujecie w sklepach, w których napotyka się tłumy młodych dziewczyn, mam na myśli Promod, Reserved itp. często coś tam kupuje, ale czasem zastanawiam się, czy nie za bardzo odstaję od średniej wieku klientek tych sklepów

Gość psychuszka
idxmy tam wszystkie , to podwyższymy średnią i nie trzeba bedzie sie bac !

Gość AsiaNiebieska
Też nie czuję się podlotkiem w takim towarzystwie, ale my przecież jesteśmy bardzo młode, prawda? Ja przynajmniej tak się czuję, choć przyznaję, że różnie z tym bywa.

Gość AsiaNiebieska
Muszę iść zaraz do domu. Odezwijcie się laski po 30-tce jutro. Będzie mi miło. :)

promod ? Reserved ? a co powiesz na House ? Ja to tam się dopiero czuje jak babcia :) a tak w ogóle to chodzę raczej do Zary. Na glowie mam obvecnie czekoladę choć wracam do swojego naturalnego blondu

Gość ked
na głowie man jasny blond w formie długiej - naturalny, z gryzwką i ...2 poziomami -czyli cześć góry trochę krótsza. Kosemtyki kolorystyka natural - błyszczyk, brązy wokól oczu, jasne paznokcie metalic, też naturalne... Shoppingi - zależy czy z potrzeby, czy dla hobby. Uwielbiem wyprzedaze w... terranowie, kupiłam żakiecić w calliope, mam płaszczyk z orseya, a ostatnio kupiłam powycierany żakiecić z parcianym paskiem w Planecie Młodych... Ale był obciach.... Ale mi w tym żakieciku fajnie do dzinsów i kozaków... Ciuchy do pracy/na wyjścia to już Zara, Cubus, KappAhl, Jacline Rie, Morgan, torebki od Barona, buty z Baty. Generalnie łącze szmatki z "tanich sklepów" modne tylko pól sezonu z innymi, lepszymi jakościowo i droższymi, nie oszczezam na dodatkach (buty, torebki). Dobrze mi w oliwce, khaki, beżu, jasnym żółtym, filetach i granacie. Uwielbiam czarny, ale go unikam, bo już nie ten wiek... Musiałam też wykreślić z jadłospisu ubranowego sam granat (dodaję czerwiń, beż, biel, jasny brąz) oraz ciemny popiel... Ta... Najamłodziej wyglądałam chyba w khaki jeansach, oliwkowej rozpinanej kuszuli + khaki katanie vitage z ...New Yorkera...(za 29,00!). Dlaczego? Stałam pod budynkiem, paliłam papierosa, miałam okulary słoneczne... Podszedł chłopak i poprosił abym mu dała fajkę...WIęc ja szkła (Reserved) z nosa i do torebki... ALe miał minę jak mnie poznał... To był mój dawny student...

Gość Opsys
H&M Zara Reserved

Gość AsiaNiebieska
Ja, żeby było śmieszniej kupiłam sobie kurtkę dżinsową w Brooklyn`ie, dla młodzieży, za 19.90, dżinsy w Carrefour, za tyle samo. Ubrania kupuje też w AE Woman.

Gość AsiaNiebieska
Nie wiem, jak Wam, ale mi się marzy spódniczka mini. Obiecuję ją sobie od lat, niestety moja figura ciągle jeszcze nie nadaje się na taki luksus.

Gość szumielka
tia mam podobnie w reserved coraz mniej mi sie rzeczy podoba house i cropp to wogle odpada, ale pocieszam sie tym że w bieliźnie nadal noszę atlantica i jestem taka młodzieżowa!! a w Butiku kupuje spodnie i bluzy dresowe.... stara malutka ;)

Gość AsiaNiebieska
Na szczescie sa jeszcze farby do wlosow i dobre kremy, wiec starzejemy sie troche wolniej.

Gość AsiaNiebieska
No, minelo 8 godzin, moge isc do domu. hej! do jutra!

Gość prawie Trzydziecha
Dobijam do 30tki, ale ubieram się młodzieżowo. Gdzie: Sklepy z ciuchami: Terranova, Reserved, House, ciuchy Tatuum, H&M, Cubus, bielizna Atlantic i Key I nie czuję się w tych sklepach jak babcia, bo zazwczaj biorą mnie za małolatę (jestem filigranową kobietką), zwracają się do mnie per Ty. Buty: Ryłko, Deichmann Dodatki: a to już nie ma reguły, wszędzie gdzie mi się cos spodoba Co: Spodnie jeansowe sweterki wiązane, zapinane lub nie bluzeczki bawełniane spódnice do kolana (ale wtedy koniecznie buty na obcasie) zgrabne płaszczyki T-shirty czasem żakiety buty sportowe pantofle na obcasie kozaczki zamszowe klapki Kolory: bardzo lubię błękit, zółcie, ciemne odcienie czerwieni

Gość AsiaNiebieska
Mi też dają mniej lat, niż mam, choć mam przy twarzy kilka siwych włosów i zmarszczki pod oczami. Siwe włosy jakos zawsze wylezą, nawet po farbowaniu ;) Ubieram się w: dżinsy z szerokim paskiem z piękną klamrą - ciemnoniebieskie bluzki bawełniane - niebieskie, granatowe, ciemny fiolet czasem biała koszula spódniczki do kolan, kiedy jest ciepło - beżowa, jasnozielona, granatowa, szara bluzki na ramiączkach sukienki - uwielbiam je nosić! buty - Deichman chyba, że spodobają mi się inne bielizna - bawełniana, nie barchanowa ;} bez firmowa, część historyczna a nowa z targu - seksowna koronkowa

Gość AsiaNiebieska
Dziekuję za odpowiedzi i rady, bo niewiele wiem o sklepach. Jestem chyba trochę do tyłu w porównaniu z Wami. ;)

Gość ked
nie żartuj... Lubię drogie dodaki, bo mogę je bezstresowo łączyć a "placowymi" koszulkami i z tegoż samego miejsca prostymi, jednokolorowymi spodniami, do którech dodaję np.jeansową kurtkę...Gneralnie źle się czuję od góry do dołu w firmówkach, poza tym - uwielbiam kupować za grosze!

Gość AsiaNiebieska
Nie żartuję... A w dodatku jestem dzisiaj w dołku. :(