Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuśka 80

o czym świadczą zarumienione policzki dziecka?

Polecane posty

niezależnie od temperatury , w domu czy na dworzu policzki zawsze są zaczerwienione, czy mógł to byc wpływ zimnego powietrza na spacerze czy moze to być uczulenie jakieś- np skaza białkowa- tak strzelam bo nie mam o tym pojęcia?

jeżeli są przy tym szorstkie to może być skaza, ale jeśli przychodzisz ze spacerku i robią się na jakiś czas czerwone to poprostu z mrozu. Przecież nasze maluszki mają zdecydowanie delikatniejszą skórę niż my :)

Gość Hello Bear
Jeśli policzki są czerwone cały czas a nie np. po kapieli, spacerze czy wytężonym wysiłku fizycznym to to najprawdopodobniej reakcja alergiczna... Moja siostrzenica tak miała. Wygladała jakby zawsze miała rumieńce lub delikatnie odmrożenia na policzkach (nie były szorstkie jak przy skazie białkowej tylko poprostu czerwone wypieki). I po wielu badaniach wykryto, ze ma uczulenie mączkę kukurydzianą. Jak sie odstawiło flipsy i inny produkty kukurydziane rumieńce zniknęły.

ile ma dziecko? może być alergia drapie się tam? od kiedy ma zaczerwienienie? jak nie jesteś pewna zapytaj lekarza niech da ci skierowanie do alergologa

Gość przestancie z tymi alergiami
ja mam czerwoen policzki od zawsze i nigdy nie byłam na nic uczulona. Taki urok.

Gość Ixus
Albo odmrożenie, którego nabawiłaś sie w dzieciństwie Mój mąz te ma zawsze delikatne rumierńce, które są wynikiem delikatnych odmrożeń za czasów kiedy 3/4 dnia spedzał na lodowisku.

Gość Ixus
moga oznaczac takze przyjemnosc ktora dziecko przezywa

albo urok albo uczulenie skąd wiesz? lepiej dmuchać na zimne

wszystko jedno ale nie alergia. A tu na każede pytanie sa dwie odpowiedzi: alergia i ADHD

to jak moje dzieci mają alegrie to twoja recepta to ne dieta tylko \"taki urok\" ciesz się że nie masz takiego problemu a jak by ciebie coś bolało i byś poszła z tym do lekarza a lekarz na to \"taki urok\" rozumiesz? jak ciebie to nie dotyczy to ci wszystko jedno

a własnie, że mam taki porblem ze swoim dzieckiem i wiem o czym mówię! A zresztą co to za stawianie diagnoz przez internet? Widziałyście choc to dziecko?

a czytasz to co napisałam czy tylko się wydurniasz z braku czasu napisałam że jak ma wątpliwości niech idzie do alergologa

a twojemu dziecku jak miao kolki też powiedziałaś \"taki urok\"

Tak, ale najpierw postawiłas diagnozę, że to może alergia! Mój syn zupełnie bez sensu był na diecie "mlekozasteczpczej" przez pierwszych osiem miesięcy tylko dlatego, że miał czerwone policzki!!!

moje dziecko nie miało kolek, a gdyby miało to bym poszła do lekarza a nie czekała na cud z internetu!

no i ja poszłam a pani doktor mnie odesłałą z tekstem \" jesteś histeryczką\" a może to być alegia to nie diagnoza tylko przypyszczenie :P

a jak kiedyś zadałam pytanie, tu na forum, od czego dziecko może ulewać to też usłyszałam, że od alergii. Pewnie, że tak może być ale u syna to był refluks.

skoro tak powiedziała to miała pewnie ku temu jakieś przesłanki. Lekarze często się mylą :P

haha, za to Ty jesteś znawcą! Nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz, tak samo jak założycielki topicu, ale za to wiesz, że jej dziecko ma alergię :P

już napisałam że \"może\", czytać nie umiesz pewnie lekarz miał rację, jak dziecko wyje codziennie z bulu całą noc to żaden powód do niepokoju gratuluje znajomości co to kolka chyba mało znasz lekrzy

a co ostatnio jej dawałaś z jedzenia, coś nowego - joghurt albo pieczywo jak już wcześniej pisałam jak masz wątpliwości to naljepiej idź do lekarza (ale ostożnie z nimi bo niektórzy pediatrzy nie wiedzą co to alergia)

nie bedę sie z Toba spierała bo nie widze potrzeby ;) A co do lekarza, skoro diagnoza jednego Ci nie odpowiadała to trezba było iśc do drugiego. A nastepnym razem wybierz lepiej.

zobacz jeszcze za uszami, pod zgięciami kolan a ile to trwa, jak długo to ma (on /ona)

no to wiesz, co to :) kremuj, idź do lekarza po skierowanie, zastanów się od oczego to może być