Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca80

USG TV pęchezryk na jajniku 20 mm

Polecane posty

Gość pytająca80

Wczoraj mialam robione USG TV w 14 dniu cyklu. Stwierdzono pecherzyk bez wolnego płynu wielkosci 20 mm na lewym jajniku. Jak to jest? To jest moj lewy jajnik, czy lewy os strony badajacego lekarza? ;) I druga sprawa. Z badan hormonalnych przeprowadzonych w fazie lutealnej wynika, ze mam prawie o polowe przekroczony progesteron. W ciazy nie jestem. Co to moze oznaczac i czy moze dawac takie objawy: bole w jajnikach, dlugie i ciezkie PMS, bolesne miesiaczki, bo takie objawy wlasnie mam.

Gość pytająca80
Pomóżcie:( W googlach nie moge nic znalesc na temat nadmiaru progesteronu i jego konsekwencji, a wizyte u lekarza mam dopeiro w przyszly miesiacu.

To jest Twój lewy jajnik(będąc u lekarza musisz się pytać jeżeli czegoś nie rozumiesz) Nie wiem na jaką pomoc liczysz z naszej strony. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Moim zdaniem musisz uzbroić się w cierpliwość,wiem że to trudne zwłaszcza jak chodzi o zdrowie ale jeżeli taki masz termin to nic nie poradzisz.

nie martw sie skroro nic ci nie powiedzial ze cos nie tak to jeszcze nie jest zle ja tez mam pecherzyki na jajnikach ostatnio wykryl mi torbielka 3 cm ale powinno zniknac nie ma z czego panikowac liczy sie dobry ginekolog i zaufanie mu nie zawsze to musi oznaczac tragedie

Gość wynik USG
ja dzisija bylam na USG i nie moge sie rozczytac wogole co tu pisze;/// Ap=29 ;| co to sa jeszcze jakies iczby;// ale co tu kurde pisze;}

Gość wynik USG
25x30....... 6 mm 27x39........ 15mm co to jest i chyba chodiz o lewy jajnik;//