Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnarozpaczzzzzzz

jestem gruba ciagle jem i nie radze sobie z tym abzarstwem psychicznie

Polecane posty

Gość czarnarozpaczzzzzzz

chyba popadne w depresje przez jedzenie:(

Gość miś pluszowy
no cóż czas się wziąć za dietę :) wiem coś o tym . Też mam okresy kiedy obżeram sie do granic możliwości a oprocz tego że czuję się źle fizycznie to jestem również wtedy w fataknej kondycji psychicznej. Najlepszym lekarstwem na to jest dieta, choć cieżko sie zmobilizować. Oczyszcza ciało i umysł. Czuję się lżejsza , lepsza ładniejsza nawet już po paru dniach. Nie poddawaj się. Sama mam teraz doła bo nie mogę sie wziąć i co tydzień sobie mówię że już teraz od dzisiaj. I znowu tydzień mija. Ale w końcu się wezmę:)

nie zaszkodziloby zastanowic sie dlaczego tak jecie i jecie. zadne diety wam nie pomoga bo prawdziwa przyczyna tkwi gdzie indziej. przeciez nie je sie jak sie nie jest glodnym, prawda?

Gość miś pluszowy
lady in red- ale widzę że ty też sobie nie odmawiasz??? waga 73 przy wzroście 169 ?? Ja mam 167cm i 67 kg:( jeszcze pięć lat temu byłam szczupla i zgrabna , rozmiar s. Ciąża niestety zmieniła moje kształty, nosze teraz rozmiar 40-42:( ale ciągle wierzę ze uda mi sie schudnać. Zresztą 2 lata temu mialam mały sukces, schudlam do 60kg:). Po prostu lubie jeść i sobie dogadzać. Nie jakieś słodycze , lubię sałatki, wędliny, sery- a to niestety jest tuczące. Ziemniaczki, miesko-mmmniamm

czytaj dokladniej prosze. w stopce jest 65 kilo - 1.01.07 a pol temu bylo 79. wiem ze to nie jest mistrzostwo swiata w odchudzaniu ale po schudnieciu tych 12 kilo postanowilam zrobic przerwe i teraz jem normalnie ale bez przesady a staram sie codziennie pocwiczyc. moze nie daje to szokujacych efektow w postaciu 10 kilo na miesiac ale jestem zadowolona. juz sie nie obzeram z byle powodu. zaakceptowalam siebie i pogodzilam sie z tym, ze odchudzanie moze mi zajac troche czasu.

Gość oj bo jak się ciągle
mysli o diecie to automatycznie mysli sie o jedzeniu :O wystarczy przestać ciągle zastanawiać się co zjem za 2 godziny... a zapomina się, że ma się ochotę na przkąskę :D trzba odwrócic uwagę od żarcia ;)

Gość miś pluszowy
ja tak: do południa wogóle nie myślę o jedzeniu, wystarcza mi kefir lub jogurt, najgorzej jest wieczorem, przychodzi mąż z pracy, jest obiad i wtedy trudno sobie odmówić ziemniakow czy smażonego kotlecika. Z mojego doświadczenia wiem że najgorsze są węglowodany, można sie bez nich obyć, bo ja nie jadłam ich prawie 2 miesiące, a najgorzej rozwalaja żoładek. Ale jak się znowu do nich wróci to trudno przerwać:(

miś pluszowy - źle robisz bo powinnas na sniadanie zjesc cos porzadnego. a dlatego ze objadasz sie woczorem to rano nie chce ci sie jesc az tak bardzo. lepiej zjedz porzadne sniadanie. cheleb razowy z konfiturami i twarogiem, musli z jogurtem, jakies warzywo, cieply obiad typu zupa jarzynowa + miesko i jakies warzywa i lekka kolacje typu salatka warzywna, jajecznica na parze, omlet. od wegli sie tyje jak sie ich nie spala a spala sie wegle jak sie czlowiek rusza. ot i caly sekret.

Gość Compulsive eater
sprawdz w google haslo Binge Eating Disorder lub Compulsive Eating. To dokladnie takie same zaburzenia jak Anoreksja czy Bulimia.