Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oddam komputer i drukarkę

czy znacie w wawie rodzinny dom dziecka

Polecane posty

Gość oddam komputer i drukarkę

mam do oddania komputer (ma już z 6 lat, ale jest sprawny) monitor (to samo) i drukarkę (jw). Chciałam oddać policji, ale pomyślałam, że może jakiemuś rodzinnemu domowi dziecka, albo biednym ludziom z dzieciakami by się bardziej przydał.... wiecie gdzie szukać? jam z wawy...

dobrze pomyslane moze znajdziesz adres takiego domu przez interneet

Gość oddam
właśnie wyszukuję, znalazłam nawet jakąś fundację, ale cholewcia nijak kontaktu nie widzę, hmmmm, szukam dalej, ale jak ktoś namiary ma, to z chęcią wezmę!!

przykro mi ale ja nie mam ale jeszcze raz gratuluje pomyslu to naprawde mily gest

Gość oddam kompa
zadzwoniłam do pogotowia opiekuńczego- nie chcą do dwóch domów dziecka- nie chcą zaczynam się zastanawiać, może 6ścio letni komp to żadna atrakcja...? kurcze, kurcze, kurcze. hm.

to dziwne nie dali ci namiarow na inne domy pomocy itp

Gość oddam kompa
to ja jestem pierdoła, bo nie zapytałam!!!! zupełnie mi to do głowy nie przyszło!!! aż wstyd. zadzwoniłam tylko i pytałam, czy potrzebowaliby/ chcieli u siebie taki sprzęt. gapa jestem? gapa. dzwonię dalej! :)

ciekawe dlaczego nie chcą? Podobno w domach dziecka wszystkiego brakuje. Kiedyś zaniosłam do PCK ubrania, wszystkie czyste, porządne i niektóre nowiusieńkie. Panie z PCK były wściekłe i nie chciały przyjąć. Zrobiły mi łaskę z komentarzem że \"ludzie sobie tak czyszczą szafy\". To był mój ostatni raz gdy dałam coś \"potrzebującym\"

Gość oddam kompa
a wiesz, że ja miałam taką samą akcję w pck, ale to było dawno, dawno temu, zanim kontenery stanęły, teraz "czyszczę sobie szafy" do kontenerów, albo wykładam ubrania przy kosztu, gdzie wiem, że czasem bezdomni szukają rzeczy.

no to czego oni oczekuja pieniedzy bo wtedy moga sobie wsadzic do kieszeni

Gość oddam kompa
kurcze, ja jestem z tych co dostają w tyłek, a i tak w ludzi wierzą, więc może część sobie w kieszeń kasę wsadza, ale chyba większość jest uczciwa.... mam nadzieję.... uwaga: kolejny dom dziecka obdzwoniony, pani nie chce "bo będą z tego tylko kłopoty" na pytanie o rodzaj kłopotów, nie chce już odpowiedzieć, tak samo jak na pytanie o rodzinne domy dziecka "my jesteśmy dom dziecka, a nie informacja". Zaczynają opadać mi ręce :(

gaduła właśnie tak jest jak piszesz. a ja teraz też wszystko wyrzucam do kontenera albo daje wielodzietnej rodzinie którą znam. A te \"panie\" z PCK to szkoda gadać, pamiętam, że były strasznie zajęte piciem kawy a ja im przerwałam.....

Gość bo na porządku dziennym jest
ze oni sobie biora co lepsze rzeczy i boją się, ze to wyjdzie na jaw Ty lepiej poszukaj jakiejś samotnej matki, co ma dzieci i nie ma kompa - tylko, ze to wymaga wysilku i musialabys umiec nie dac się oszukać🖐️

zadzwoń do kuratorium a gdy będą niemili to zapytaj czy następny telefon masz wynkonać do np. TVN

Gość oddam kompa
okej, wykonam jeszcze dwa telefony (szef sie na mnie już dziwnie patrzy) a potem wywożę kompa w świat, ustawiam przy smietniku i cholera, niech bierze kto chce. zaczyna mnie to coraz bardziej de ner wo wać!!!!

Moze Ośrodek Interwencji Kryzysowej wezmie?

Gość oddam kompa
szczera, dobra rada! tylko w sumie po co ich uszczęśliwiać, jak nie chcą? drukarkę i monitor wezmą z pocałowaniem w rękę na komisariacie, już dzwoniłam i powiedzieli, że z chęcią, ale potem stwierdziłam, że może o policję niech państwo dba, a ja postaram się zadbać o dzieciaki. wielkie e tam.

Gość oddam kompa
okej, dzwonię do ośrodka (tylko szef wyjdzie z pokoju)

poszukaj miejsca gdzie są samotne matki, bo to o nie nikt nie dba

słuchaj jest w W-wie pewne stowarzyszenie dzieci niepełnosprawnych, prężnie działające nie wiem czy oni potrzebują np. na potrzeby swojej dzialalnosci. Jeśli chcesz na nich namiary to napisz do mnie na ew237@wp.pl

Gość TUTKOWA
A nie prościej zadzwonić do MOPS-u?Możesz poprosić o namiary na jakąś biedną ale porządną rodzinę.Oni tam najlepiej wiedzą komu można pomóc w ten sposób.