Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pimpek

rosół na kurzych łapkach

Polecane posty

czy to prawda ze najlepszy jest rosół dla dzieci z wywarem z kurzych łapek, ponoć chodzi o ten kleik w nich zawarty jako budulec na kości, bardzo prosze o opinie

Gość PODOBNO TAK

ja tez taka opinie słyszałam ale dowiedziałam sie od pielegniarki ze to bzdura

To raczej nie jest bzdura. Równie wskazane są golonki - właśnie z powodu zawartości żelatyny. Znakomite dla dzieci , rekonwalescentów, osób starszych ze schorzeniami stawów.

Gość dobre na stawykosci paznokci

Gość taka jedna...........
ja tez słyszałam ze to prawda najzdrowszy na kosci szczególnie dla dzieci i rekonwalescentów

Gość kefano
TAK to prawda, wywar z kurzych łapek zawiera "kleik", najlepiej przyswajalny kolagen w naturalnej postaci, bardzo dobry dla dzieci i osób starszych, świetny dla stawów, ścięgien i dla skóry, jeśli chcemy zahamować oznaki starzenia czyli zmarszczki , BARDZO DOBRE DLA JELIT W CHOROBACH CD I CU ; na pewne lepsze od kremów, a co do stawów i ścięgien, kurze łapki są o wiele lepsze jako kleik niż na przykład galaretki i ich zelatyny gdzie ich kolagen przyswaja się w zaledwie 3-4%, czyli jakieś 10 razy mniej niż łapki ; korzystajmy z tego że są tai tanie, kupujmy i gotujmy ;)

Gość śliczna wandzia
jakoś nie jestem pewna, czy przelknęłabym rosoł, gdybym wcześniej widziała, jak pływaja w nich kurze łapki :/

Gość a jak zrobić taki rosół

śliczna wandzia//:) doskonale Cię rozumiem, my z synem spędziliśmy trochę czasu stojąć nad taką zupą i mieszając w niej z dziwnymi minami, spoglądając na siebie z podełba. Mąż obgryza łapki my jedynie zaakceptowaliśmy zupy na nich :D farmerka 🌻

Gość nimamma
czy kurze łapki po zakupię trzeba jakoś "obrabiać"? słyszałam, że nożyczkami obcina się pazury? czy to jest bardzo pracochłonne? będąc w chinach, widziałam, jak ludzie zajadają się kurzymi łapkami. dziewczyna w pociągu siedziała obok mnie i jadła je (pewnie gotowane, sprzedawali w sklepach) tak jak u nas w Polsce zajada się czipsy :)) byłam w ciężkim szoku ;)

Gość gość
najlepszy jest na kurzych pikach :D GRZMIJCIE WEGANIE!! BÓL D**Y!! :D

Gość gość
NA KURZYCH PIPKACH xD

Gość gość
Kurze łapki na zdrowie i kolagen gotują Azjaci - Japonia, Chiny a wiemy że ich długie życie w zdrowiu jest niezaprzeczalne.