Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olja

Jaka jest opieka socjalna dla samotnych matek z dziecmi w UK

Polecane posty

Jaka jest opieka dla samotnych matek z dziecmi w UK. Moze ktos wie cos na ten temat?

Gość Dostajesz tylko Child Benefit
w wysokości ok 17 funtów tygodniowo na jedno dziecko, alby miec prawo do pozostałych benefitów musisz najpierw przepracować 12 miesięcy w UK. Nie licz na to, że odrazu będziesz miała takie same prawa jak Angielki. Na przyznanie benefitów sie długo czeka i co zaważam, coraz częsciej pojawia sie tendencja do opózniania przyznawania benefitów cudzodziemcom. Więc czas cudów w UK już sie kończy.

Do Anglii przyjechałem z żoną i synkiem w październiku 2006. Po znalezieniu pracy, załatwieniu NIN i Home Office złożyłem wniosek o Child Benefit. Na początku lutego dostałem dodatek za cały okres naszego pobytu i teraz raz w miesiącu pieniądze wpływają na konto. Prawie w tym samym czasie złożyłem podanie o Working Tax Credit i Child Tax Credit, Hausing Benefit i Council Tax Benefit. Szczerze mówiąc sam myślałem, że te dodatki należą się dopiero po przepracowaniu roku. Na szczęście w Council - podczas załatwiania innych spraw niezwiązanych z tematem - urzędniczka zapytała czy wiem o tych dodatkach. Dodatkowo powiedziała, które w jakiej kolejności załatwiać. W poniedziałek wpłyną pieniądze z Working Tax Credit i Child Tax Credit. Potem mam umówione spotkanie z miłą panią w Council, która poinformuje mnie czy przy moich dochodach ( wliczny jest do nich Working Tax Credit i Child Tax Credit) przysługuje mi dodatek Hausing Benefit i Council Tax Benefit. A więc te dodatki należą się zaraz po załatwieniu NIN i Home Office.

Nie zauważyłem, że pytanie o samotne matki

Nic nie szkidzi to tez jest pomocne.