Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blanca232

czy 38lat to dobry wiek na ciąże

Polecane posty

Gość Blanca232

:D pierwszą?

Gość hoiho
niezły :))) zdarza się :))))))

Gość a po co
dobry :D

Gość cccaroline
ryzykowny ... ale na dziecko jeszcze nie za późno moim zdaniem

Gość niektóre
juz wnuki mają:D

Gość jasne ze to juz
za póżno.

Gość przeciez kazda ciaza
moja znajoma sie uparla i urodzila dziecko w wieku 29 lat, teraz jej synek jest chory na te chorobe co Forrest Gumpp w tej chwili nie umiem sobie przypomniec jej nazwy :(

korektura : 39 lat

bodajze jest to choroba Parkinsona

Gość sarragossa
Blanca232 Tez tak uwazam, ze za pózno

Gość Gummisia
To taka nowa moda z zachodu: Najpierw dziewczyny muszą sie wyszaleć i skończyć studia, potem spełnić się zawodowo, zrobić karierę , poznać faceta i kupić fajny wspólny dom a potem jest dzidziuś poczęty w klinice leczenia bezpłodności za grubą kasę. a potem rodzinka ma pierdolca typu: dzidziuś ma wszystko ale mu odwala, mam i tata tworzą fajną rodzinkę tylko czasem skaczA na boki itd..........

Gość Ty madralo
Sama jestem pielegnarka i wiem jakie dzieci sie rodza..co piata mamusia rodzaca ma porod wywolywany bo dziecko juz nie rosnie.. zaburzenia hormonalne macicy.. wczesniaki z waga 1600 g podlaczane do respiratorow, co trzecia od polowy ciazy na podtrzymaniu, poczytaj sobie satystyki, a potem sie wypowiadaj!!!

Gość Gummisia
Mamusia wyglada oczywiście coool bo 1 dziecko nie psuje figury no i przecież uprawia jogę , stać ją na kosmetyczkę i gosposię a to wiadomo sprzyja urodzie. I jest super!

Gość Gummisia
No ale jest pociecha na STARE LATA!!!

Gość Ty madralo
Takie mody prowadza do tego, ze rodzi sie coraz wiecej kalek, cukrzykow, dzieci z chorobami serca itd wymieniac moge do jutra .Przebadajcie sie porzadnie zanim sie zdecydujecie. I nie zalujcie na dodatkowe badania.

Gość camorra - Neapol
wszystko zależy od matki. Można urodzić zdrowe dziecko i po 40-tce, jeśli zaistniała akurat taka sytuacja. Trzeba się do tej ciąży dobrze przygotować, postępować mądrze i znaleźć dobrego lekarza prowadzącego. Moja ciotka rozwiodła się i wyszła po raz drugi za mąż po 40-tce. Miała już dwoje dzieci, ale oboje postanowili z mężem, że chcą mieć również wspólne dziecko. Urodziła śliczną, zdrową córę, która ma teraz 14 lat. Nadal wygląda jak zadbana kobieta po trzydziestce - mama, a nie babcia. Dzieci odmładzają. Co nie znaczy, że należy traktować je jako środek odmładzający ;)

wiek bilogiczny nie jest równy wiekowi metrykalnemu,zalezy,bo moze byc stara dwudzistka i młoda czterdziestka,zapomnijcie o wieku biologicznym,zreszta widac po powyzszych wypowiedziach,niektóre młode kozy mają tok myslenia babci i odwrotnie,ale pozdrawiam wszystkie;-)

Głowa do góry.... Moja ciocia w wieku 42 lat urodziła druga córkę..:D Choć ciąża była pod stałą kontrolą gina, to jednak przebiegała prawidłowo i bez jakich kolwiek komplikacji odbył się też poród..:D Dziecko duże, zdrowe, a ciocia szczęśliwa..:D Myślę, ze ryzyko jest zawsze mozliwe i niekoniecznie zależy to od wieku ciężarnej.. Ja miałam 25 lat jak rodziłam, a ciąża okazała się zagrozona i poród bardzo ciężki, miesiąc przed terminem, co też odbiło się na początkowych dniach życia dziecka.... Nienalezy sie źle nastawiać, ale warto porozmawiać o tym z ginem, przeprowadzić badania i dowiedzieć się jakie mogą być zagrozenia, na co baczniej uważać...myśle, ze wiek niepowinien stanąć Ci na drodze przed zajściem w ciąże....:D Życzę powodzenia...🌼

Gość jeżeli to ostatnia sznasa
to tak, moja siostra urodziła 3 w tym wieku a mama mnie 27 lat temu w wieku 39 lat ,a ciocia 3 w wieku 43. Wszystko zalezy od tego w jakiej formie jesteś 38 latek nie równy 38 latkowi.