Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błedy

DLACZEG CZEPIACIE SIE TAK BłEDóW ORTOGRAFICZNYCH

Polecane posty

Gość z czystej ciekawosci...
dyslenistwo to choroba dzięki , której pracodawca nie będzie mógł zwolnić lenia z roboty

Gość kjfghghdj
Po to uczymy się języka polskiego, żeby umieć poprawnie pisać! Niestety niektórzy nie potrafią tego pojąć:O

Gość błedy
jak ktos ma dyzortografie to ma zabuzenia czesci mózgu odpowiedzialnego za robienie bledów i tego nieda sie na uczyc bo to jest taki odruch jak nie wiecie to sie nie wypowiadajcie najpierw sie dowiecie a potem obrazaj bo dlamnie to jest mało inteligentne

Gość a pozniej zostaja dyrektorami
ministrami, prezydentami... a potem dziwią sie, dlaczego reszta swiata ma z nich ubaw :P

Gość czepiamy się
ortografii, bo uwielbiamy wytykać błędy i przez to poczuć się lepszymi, mądrzejszymi.. Prawda?

Gość i naprawde tak Ci ciezko
sprawdzic kilka linijek wyzej jak poprawnie nalezy pisac slowo "dysortografia"? :O

Gość pf
Ludzie uczą sie obcych języków a we własnym robią błędy często nawet w prostych wyrazach! :o A najbardziej śmieszy mnie fakt że połowa z tych osób tłumaczy to dysleksją a nie przyzna się że leniem w podstawówce był :D Ktoś tam ma racje, pisząc szybko zjada sie litery, przestawia, nie stawia przecinków itp. ale nie do cholery robi błędy ort.!!!

Gość Hun Gerwazy III
lekarstwem na dysortografię jest kartkowanie od czasu do czasu słownika ortograficznego, więc lecz się!!!!!!

Gość czepiamy się
mądrzejszych, bo chcemy poczuc sie dowartosciowani, prawda?

Gość czepiamy się
wystarczy czytać książki choćby kilka rocznie

Gość pf
I nieprawdą jest że wytykamy błędy żeby poczuć się lepiej :o Jeśteśmy dumni że mamy swój udział w kształceniu takich nieuków :D

Gość kjfghghdj
Ale takie zaburzenia można ćwiczyć. Ja kiedyś też miałam problemy z otrografią, jednak problem minął, gdy zaczęłam więcej czytać.

Gość czepiamy się
niestety nieuk jak sama nazwa wskazuje - nie nadaje się do nauczenia.. Próżny trud

Gość kjfghghdj
Dodam, że to było w podstawówce, więc dawno temu.

Gość czepiamy się
hoho, napisałam poprawnie PRÓŻNY TRUD JESTEM MĄDRA, INTELIGENTNA, WYKSZTAŁCONA, OCZYTANA, I MAM POTRZEBĘ OŚWIATY WARSTW NIŻSZYCH

Gość prurzny trut
:D

Gość gramatycznie poprawnie
tylko logika zdania kuleje :P

Gość debilizm króluje
Ściągnijcie sobie Firefoxa, w tej przeglądarce błędy i literówki zostaną podkreślone na czerwono. Ja piszę w Firefoxie i mam w zakładce zapisany słownik ortograficzny, wolę sprawdzić pisownię, aniżeli potem poczuć się jak skończona idiotka. Większość forumowiczów, to wredni poloniści czekający na potknięcie przypadkowego internauty.

Gość pf
Nieuk wg słownika to osoba która nie chce się uczyć = zwykły leń!!! :D

Gość kjfghghdj
Może mieliście na studiach logikę? Polecam!

Gość oo raaaanyyy
...co za teoria z tymi polonistami? Jak pani w kasie zwróci Ci uwagę, że dałaś jej źle wyliczone pieniadze, to znaczy ,że jest matematykiem? Co za logika...

Gość prurzny trut
co tam logika, ważne żeby bez ortografów było. Bo przecież błędów orotgraficznych się czepiamy

Gość kjfghghdj
Tyle, że dużo osób może się na tym przejechać.

Gość prurzny trut
oj ludki, nieco więcej dystansu do siebie i innych

Gość kjfghghdj
Mnie też bardzo dewnerwują błędy ortograficzne. Dodam tylko, że mam wykształcenie ekonomiczne i prawnicze, więc raczej polonistką nie jestem:P

Gość co innego literówki
ogonki, bo tymi akurat zupełnie nie ma sie co przejmowac , wiadomo - pośpiech. Ale jak sadzisz beznadziejne orty, to znaczy,ze jestes nieoczytany, nie myslisz logicznie ( np wymiana o na ó, czy ż na g itd ). Nie trzeba byc polonistą, zeby pisac poprawnie, tylko rozsadnie myślącym człowiekiem. Jak widze straszne byki, rysuje mi sie obraz kogos, kto je robi - gdy taki ktos się madrzy, to smiech mnie ogarnia. Co innego, jak byki robi jakas prosta kobita, potrzebująca rady, bo ja np. chłop leje, wtedy sie nie czepiam. Ale jesli ktoś robiąc straszne błędy bawi się w filozofowanie, nie mogę sie powstrzymac, zeby sie nie posmiać i nie dokopać zlekka. Dlatego.

Gość kjfghghdj
Co innego literówki---> zgadzam się z Twoją wypowiedzią.

Gość wszystki tym
którzy czepiają się tych co pisza z błędami życzę aby mili dzici które bądą dyslektykami i dysgrafami wtedy zobaczą jak inne chamy internetowe wyzywają ich dzieci.od tumanów i ciuli.Jestem pedagogiem i uważam że takie zachowanie jest bynajmnie beszczelne niektórzy ludzie mają inne zalety i walory a inni, jeszcze inne.Dlatego za nim się kogoś obrazi proponuję spojrzeć na siebie i z siebie się pośmiać bo na pewno jest z czego, napewno wśród waszych znajomych jest mnóstwo osób z takim problemem i co ich tez tak wyzywacie........ No cóż obym tak fałszywych ludzi nie spotykała na swojej drodze🖐️

Gość cudnie pachnie
Wszystki tym---> zapewne jesteś pedagogiem:D :D :D Może jeszcze polonistą dyslektykiem:D :D :D

Moze dlatego, ze bledy bardzo raza :O A niektorzy to juz pobijaja rekordy.