Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błagam pomóżcie

Okropny świąd głowy-POMOCY!

Polecane posty

Gość Błagam pomóżcie

Od zawsze kiedy pamiętam miałam łupież ale nie był on na tyle duży żeby mi przeszkadzał od paru dni nie moge wytrzymać swędzi cała głowa,najbardziej z tyłu. Czy wszy widać? Na głowie widze tylko wzmocniony łupież czy to możliwe ze od niego tak swędzi?

Gość mozesz miec
przesuszona skorę i to może powodować takie swędzenie i czasami wydaje się że to łupież ale to po prostu jest skóra która odchodzi z głowy. Polecam szampon dla dzieci Baby Dream z Rossmana (kosztuje 4zl) sucha skóra zniknie i swędzenie również.

Gość ja mam to samo....
Aha, a głowa to mnie swędzi permanentnie, już kilka lat....:O

Gość mozesz miec
Otóż drogie panie ja nie mam łupieżu za to skórę głowy mam wysuszoną no i czasami odchodzą takie płaty skóry (wygląda to właśnie jak ciemieniucha u dzieciaczków) ale zauważyłam że to sezonowe jest, przeważnie zimą zaczyna mnie głowa swędzieć.Już dobrych kilka lat tego nie miałam, za to po wizycie u fryzjerki powróciło. nie mogę używać wszystkich kosmetyków do włosów np. lakiery czy pianki do włosów tylko i wyłącznie z welli - po innych mogę się zadrapać w nieskończoność. A na tą suchą skórę od długiego już czasu używam szamponu Elseve dla mężczyzn przeciwłupieżowy (tak tak dla mężczyzn!! jest dobry) taki w siwym opakowaniu zamiennie z Baby Dream Rossmana (ten za 4 zł) i nie mam żadnych problemów ze skórą na głowie! Kiedyś łaziłam jak głupia po dermatologach, kupę kasy wydałam na jakieś maści i te inne mazidła a to i tak nadawało się tylko do wyrzucenia.

Gość jak swędzi bardzo z tyłu
głowy i w okolicach szyi to jednak sprawdzilabym czy to nie wszy.We włosach widać a raczej na włosach widac gnidy-małe błyszczące kulki

Gość e tam...
od razu wszy. ja np. mam łojotok i spowodowany tym lekki stan zapalny skóry głowy i z tego powodu też okropnie swedzi mnie głowa. niestety ciężko to wyleczyć, bo nie ma skutecznego sposobu na ograniczenie łojotoku. aha, trochę łupieżu też mam niestety. trochę pomagają dobre przeciwłupieżowe szampony, ja np. używam Stieprox.

Gość anulka____23
a jak wygladaja wlosy po tym szambonie baby dream??mam wlosy zniszczone i zastanawiam sie czy bedzie odpowiedni dla nich...

Gość no wlasnie
sa takie mieciutkie i delikatne jak wlosy bobaskow, przy tym ladnie pachnie i latwo rozczesac.Sprobuj nie kosztuje duzo i albo bedziesz uzywac albo ci nie podpasuje to nie bedziesz zalowac ze duzo kasy poszlo do kosza.Ja wole ten jak szampony za ponad 30 zl niby te lecznicze, smierdza jak diabli i ciezko wlosy rozczesac.