Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniecha29

Glyco-A i filtr 15 - WYSTARCZY???

Polecane posty

Gość Agniecha29

Pytanko jak w temacie. Chciałabym zacząć kurację Glyco-A, Używałam Effaclar i jestem dość zadowolona, zero wysypu, szczypania zaczerwienienia, ale efekt trochę zasłaby - zaskórniki i wągry na brodzie i nosie ani drgną. Czy na dzień po Glyco A wystarczy mi filtr 15 na luty i marzec? Nie przebywam długo na dworze dosłownie kilka minut -z pracy i po. Okna w biurze też mam od północnej strony. Poza tym chciała bym znać wasze opinie o Effaclarze K i Glyco A najlepiej od kogoś kto uzywał ich obu.

Gość hop hooop

nie wystarczy, SPF 15 to powinien używać każdy, kto nie stosuje kwasów. ważne jest nie SPF (dot. tylko ochrony przed UVB - promieni, których nie widzisz zimą), tylko PPD - które chroni przed UVA - promieniami odpowiedzialnymi za przebarwienia. akurat jest tak, że im wyższe SPF, tym wyższe PPD. więc jeśli chcesz się chronić przed przebarwieniami - preparat musi mieć wysokie PPD (ok. 30) - a tym samym i wysokie SPF.

Gość Agniecha29
Może polecisz mi jakiś dobry filtr? Jest ogromny wybór blokerów, ale czy jest coś w miarę lekkiego do tłustej cery? Czy na blokery można stosować podklad i puder, boję się ,że będzie maska, ale nie chciała bym się świecić z kilometra. Jeżeli ktoś mógłby mi odpowiedzieć, jaki krem nawilżający stosować na dzień po Glyco-A?

Gość gjgjfj

Gość niestety__
im filtr z wyzsza ochrona SPF i PPD tym bardziej sie swieci i nawet jak pisza,ze do cery mieszanej to takze wyglada jak smalec na twarzy.Mialam takze w sprayu,rzadki,a na twarzy blysk jak latarnia.Jedynie mozna po uzyciu przyproszyc pudrem.